קציצות של ענני כרובית

קציצות ענני כרובית. צילום: הדס

את קציצות הכרובית המשגעות האלה, שידרגתי בציפוי פירורי פנקו. המתכון {של עומר מילר} קל ומהיר להכנה, והתוצאה פשוט מושלמת: קציצות כרובית, רכות מבפנים וקראנצ'יות מבחוץ... עם פירורי פנקו או בלי – תהיה לכם הנאה מובטחת שתגישו אותם לצד טחינה סלק {מכינים טחינה רגילה עם מיץ סלק} וסלט רענן של פטרזיליה, עגבניות ובצל קצוץ. ואם במקרה, אתם שואלים למה "עננים"? התשובה היא, כי מרגישים כאילו מרחפים על ענן בזמן שאוכלים אותן.

בואו לדעת הכל על בייקרי טבעוני בתל אביב

קציצות ענני כרובית. צילום: הדס

קציצות ענני כרובית. צילום: הדס

מה צריך? {ל-22 קציצות, זמן הכנה: שעה וחצי}

  1. 1 כרובית קצוצה, מטוגנת עד לריכוך
  2. 1 כוס קמח לבן תופח
  3. 1/2 כוס קורנפלור
  4. 2 שיני שום, מגורדות בפומפייה
  5. מלח אטלנטי גס ופלפל שחור גרוס
  6. 1/4 כוס מי סודה, קרה
  7. פירורי פנקו לציפוי {אופציונלי}

איך מכינים?

  • בסיר גדול נון-סטיק, מטגנים את הכרובית ארוכות על אש נמוכה, עם כיסוי לסיר עד שהיא מתרככת לחלוטין. מדיי פעם מערבבים על מנת שלא תישרף.
  • בקערה גדולה שמים את הקמחים, השום, המלח, הפלפל ומי הסודה. כשהכרובית מוכנה מוסיפים גם אותה, מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
  • באמצעות ידיים רטובות מגלגלים את התערובת לכדורים קטנים ומשטחים קלות.
  • מחממים שמן עמוק עד לחום גבוה, מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן מקבלות גוון שזוף. מעבירים לצלחת עם נייר סופג על מנת שיתקררו מעט.
  • לגרסה עם פירורי הפנקו: אחרי שליבבנו את העיסה מצפים אותה בפנקו מכל הצדדים, מטגנים לפי ההואות לעיל. מצננים מעט ומגישים עם טחינה סלק, וסלט רענן בצד.
  • טיפים! *מי שרוצה לרכך את טעם השום הטרי שבקציצות, יכול לטגן אותם עם הכרובית, כך הם יהפכו מתקתקים.

בתאבון!

לעוד מתכוני קציצות:

קציצות גזר ועדשים כתומות | קציצות ירקות שורש ללא גלוטן | קציצות תרד טבעוניות | קציצות חוביזה וקינואה על מצע של ממרח עדשים | ספיישל חנוכה: לביבות תפוחי אדמה קלאסיות | לביבות עדשים שחורות ובטטה

 

קציצות ענני כרובית. צילום: הדס

13 מחשבות על “קציצות של ענני כרובית

  1. פינגבק: בלי ביצים: חביתה של עדשים כתומות | Pink Lady

  2. פינגבק: בלי ביצים: חביתה של עדשים כתומות | Pink Lady

    • האמת שקשה לי להעריך, אם אני לא טועה זה בין 500 גרם ל600, והייתי נותנת לך טיפ חשוב- לא משנה באיזה כמות של כרובית תשתמשי, הכי חשוב זה המרקם הדביק מעט של הבלילה בסוף לפני הטיגון, לכן, הייתי ממליצה לשלב את הקמחים בצורה הדרגתית עם הכרובית, שלא יווצר לך כדור קמח גדול 🙂

      מקווה שעזרתי, ובהצלחה!
      הדס 🙂

    • היי מורן,
      טרם ניסיתי באפייה, אבל נראה לי שזה יצליח, פשוט תשמני את התבנית ואת הקציצות עצמן בשמן זית {בהברשה} כדי שהן לא יתיבשו.

      בהצלחה,
      הדס
      🙂

  3. האם צריך לקצוץ את הכרובית לפני הטיגון? לטגן עם שמן? האם ניתן לבשל במקום טיגון בשלב הראשוני?

    • היי אביגיל,

      לשאלותיך: קודם קוצצים את הכרובית, אחר כך מטגנים עם מעט מים בתחתית הסיר {כדי שלא תדבק}, את יכולה לטגן גם בשמן אם את אוהבת. לגבי הבישול: לא חושבת שיש בעיה, אולי תצטרכי יותר קמח {כי הכרובית "תשתה" מים}, ואז זה משנה את היחס במתכון ואת הטעמים של הקציצה. אשמח לעידכון אחרי שתכיני, בהצלחה!

      הדס
      🙂

  4. פינגבק: ~ לביבות עדשים שחורות ובטטה ~ | Pink Lady

כתיבת תגובה