קציצות ירקות שורש ללא גלוטן

קציצות ירקות שורש ללא גלוטן

קציצות ירקות שורש ללא גלוטן.

מה צריך?

  1. 2 תפוחי אדמה בינוניים
  2. 2 גזרים בינוניים
  3. שורש פטרוזיליה גדול
  4. כרישה אחת
  5. סלרי בינוני {בערך כ10 ענפים, כולל העלים}
  6. 1/2 כוס קמח חומוס/תירס או כל קמח אחר שאתם אוהבים
  7. פלפל גרוס טרי
  8. לציפוי הקציצות: פירורי פנקו לגרסה עם גלוטן, לציליאקים: פירורי לחם ללא גלוטן {מסתבר שיש מוצר כזה במדפים}, שבבי תפוחי אדמה או קורנפלקס נטול גלוטן.

איך מכינים?

  • קולפים וחותכים את תפוחי האדמה, הגזר ושורש הפטרוזיליה לקוביות, מרתיחים בסיר עם מים עד שהם רכים מאוד. הם יהפכו לפירה אחרי הבישול, אז אל תדאגו מבישול יתר.
  • קוצצים את הסלרי {עם העלים} והכרישה ומטגנים עד שהם רכים לחלוטין, נותנים להם להתקרר בצד.
  • מועכים את ירקות השורש שבישלנו במים לפירה, נותנים לתערובת להתקרר לחלוטין.
  • מאחדים את התערובות {ירקות השורש שהפכו לפירה והתערובת שטוגנה}.
  • מוסיפים את הקמח והפלפל, מתקנים תיבול אם יש צורך ומכינים קציצות מהתערובת.
  • במחבת או בסיר כבד מחממים שמן ענבים, שהשמן רותח מתחילים בטיגון הקציצות, כחמש דקות מכל צד או עד שהם מקבלים גוון זהוב-חום.
  • נותנים לקציצות להתקרר מעט, לפחות 15 דקות, ומגישים עם טחינה.

בתאבון!

קציצות ירקות שורש ללא גלוטן

לעוד מתכונים של קציצות טבעוניות

קציצות תרד טבעוניות | קציצות חוביזה וקינואה על מצע של ממרח עדשים | פלאפל ירוק עם פיסטוק טבעוני

 

מודעות פרסומת

9 מחשבות על “קציצות ירקות שורש ללא גלוטן

  1. פינגבק: ~ קציצות של ענני כרובית ~ | Pink Lady

  2. פינגבק: ~ למה פטרוזיליה? ~ | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ~ | Vegan Lady

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s