קיש טבעוני עם קראסט מקמח כוסמין, במילוי תרד וגבינת קשיו ביתית.
המתכון פורסם לראשונה באתר פודסדיקשיונרי
מה צריך? {לתבנית 26 ס"מ מתפרקת, גובה 3 ס"מ}
לקראסט:
- 30 מ"ל {⅛ כוס} שמן זרעי ענבים
- 60 מ"ל {¼ כוס} מים רותחים
- 180 גרם {¼1 כוסות} קמח כוסמין מלא
- 3 גרם {1 כפית} אבקת אפייה
למילוי:
- 250 גרם {חבילה} תרד טרי, עלים בלבד
- חופן קטן פטרוזיליה, קצוצה
- חופן קטן כוסברה, קצוצה
- 5-6 שיני שום, כתושות
- 1 בצל סגול, קצוץ
- לתיבול: מעט פלפל גרוס, מוסקט טחון
לגבינה:
- 150 גרם {1 כוס} קשיו טריים, מושרים לילה במים
- 125 מ"ל {½ כוס} מים
- 2 כפות אבקת שמרי בירה
- ½ כפית מלח
איך מכינים?
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכינים את תבנית הפאי על השיש.
- הקראסט: מערבבים בקערה את חומרי הבצק – השמן, המים הרותחים, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב לקבלת בצק אחיד ונעים.
- לשים את הבצק היטב ויוצרים כדור, בעזרת מערוך משטחים את הבצק על משטח מקומח עד שמתקבלת צורת עיגול שטוח, בעובי דק, פחות מחצי ס"מ, מעבירים בזהירות את הבצק לתבנית, מנקבים באמצעות מזלג את הבצק על מנת שלא יתפח ואופים ב-180 מעלות כחמש דקות, אפייה חלקית בלבד. מניחים בצד לצינון.
- המילוי: שמים בקערה את כל מרכיבי המילוי, מערבבים עם הידיים היטב על מנת שהתערובת תגיר נוזלים {לא מסננים אותם, הם תורמים לעסיסיות}. מתבלים ומניחים את הקערה בצד בזמן שמכינים את גבינת הקשיו {לוקח 2 דקות!}.
- גבינת הקשיו: שמים את הקשיו בבלנדר, מוסיפים מים, שמרי בירה ומלח, מערבלים היטב, מוסיפים את התערובת של הגבינה לקערה עם מילוי התרד. מערבבים היטב עם מרית, טועמים ומתקנים תיבול.
- מניחים את העיסה על הקראסט שאפינו קודם בצורה שווה.
- מכניסים לתנור ל-40 דקות, מוציאים לצינון חלקי ומגישים שעדיין חם עם סלט קצוץ טרי ליד.
בתאבון!
לעוד מתכוני קיש בבלוג:
קיש פלפלים וגבינת קשיו | קיש מנגולד, עירית וגבינת קשיו | קישקשתא: קיש דלעת וטופו | פריטטה טבעונית עם גבינות וקישואים | מיני פאי תפוחים וקרמל | פאי תרד ופטה שקדים טבעוני
שלום
שאלה – האם מערבבים את עלי התרד כמו שהם שלמים בלי לקצוץ אותם ?
בתודה
נוגה
היי נוגה,
את יכולה להשאירם שלמים, כך עשיתי בעצמי.
נראה לי טרחה מרובה מדיי לקצוץ, מה גם שממש אין בכך צורך.
שבת שלום,
הדס ❤
פינגבק: ~ שקר'ס פאי או: פאי רועים טבעוני ~ | Pink Lady
היי סורי על השאלה המציקה..חייבים שמרי בירה?
אני מתה להכין את זה אבל אין לי כאלה
היי טל,
את מוכרת לי! ממש 😉
שמרי הבירה הם אופציונליים לטעם של הגבינה. ולכן לא חובה 🙂
בהצלחה!
הדס
🙂
פינגבק: ~ למה פטרוזיליה? ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ למה פטרוזיליה? ~ | Pink Lady
אם אין לי קמח כוסמין אלא רק קמח רגיל- באיזה יחס להמיר? אפשר גם להחליף את שמן זרעי הענבים בשמן קנולה או זית? ואני מתנצלת שאני משנה כאן את המתכון
היי לימור,
להמיר באותה הכמות לקמח רגיל, ושמן- ניתן להשתמש בכל שמן צמחי אחר שיש לך בבית 🙂
אל תשכחי לעדכן איך יצא בעמוד הפייס שלי: https://www.facebook.com/veganlady.me
בהצלחה!
הדס
🙂