~ פאי תרד ופטה שקדים טבעוני ~

פתאום קלטתי שמחר אני חוגגת יום הולדת עיברי, אז תגידו מזל טוב! החלטתי לכבוד זה ולכבוד שמחת תורה להכין את המנה הבאה בהשראת ג'יימי אוליבר, והבלוג: Messy Vegetarian.

פאי תרד ופטה שקדים טבעוני

המצרכים הדרושים:

  1. חופן צנוברים {כ3 כפות}
  2. 450 גרם תרד טרי
  3. חצי כף שמן זית
  4. 100 גרם גבינת פטה שקדים
  5. 2 פרוסות גבינה צהובה של טופו יפני
  6. לימון (מיץ וגרידה)
  7. כפית אורגנו יבש
  8. מלח ים ופלפל גרוס
  9. כף קמח תירס מעורבב עם כף מים
  10. 5 גיליונות של בצק פילו + שמן זית
  11. קורט פפריקה חריפה
  12. אגוז מוסקט אחד טחון

פאי תרד ופטה שקדים טבעוני

ההכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • לוקחים מחבת ושמים על הגז, קולים את הצנוברים קלות
  • לוקחים קערה בה מערבבים את הגבינות {פטה וצהובה} אחרי שפוררנו אותן
  • מוסיפים פלפל גרוס ואורגנו, קליפה מגורדת מלימון אחד, קמח תירס מעורבב עם כף מים ומעט שמן זית, ברגע שהצנוברים מוכנים מוסיפים אותם לתערובת הגבינות.
  • מחזירים את המחבת לגז, מוסיפים קצת שמן זית וחצי מחבילת התרד, בעדינות מערבבים את התרד עד שהוא מצטמצם ואז מוסיפים עוד קצת מהתרד עד שכולו מוכן
  • להניח יריעה גדולה של נייר אפייה על משטח עבודה, למרוח מעט שמן זית על כולו
  • לבצק: שימו לב למידת גודל של הבצק על פי גודל התבנית/מחבת אותו תכניסו לתנור, אני התאמתי את שלי כך שהקוטר של הבצק לא יגרום לעודפי פילו בסוף.
  • לסדר 4 יריעות בצק פילו במלבן גדול, חופפות בקצוות, וכך שהם כמעט מכסים את הנייר כולו, למרוח מעט שמן זית עליהם. מפזרים מעל קמצוץ של מלח ופלפל וקורט פפריקה חריפה. יש לחזור על פעולה זו עד שיש 3 שכבות. אל תדאגו מהחתיכות הסדוקות
  • הערה: התשמשתי ב-5 שכבות סה"כ בבצק: 2 לשכבה הראשונה, שיחזיק, אחת לאמצע, ועוד שתיים אחרונות – סה"כ בשלוש שכבות יצאו לי 5 עלים של פילו
  • זכרו לערבב את התרד, ברגע שהתרד מוכן, מסירים את המחבת מהאש
  • מוסיפים את התרד לתערובת הגבינות ומוסיפים כחצי אגוז מוסקט, כף מיץ לימון, כף ומערבבים היטב. אני הוספתי קצת מה"רוטב" שנשאר במחבת מאידוי התרד, כל המיצים נתנו לתערובת מרקם מדויק.
  • בזהירות רבה מעבירים את נייר האפייה והפילו לתבנית הפאי {שנמצאת על הגז} כך שהקצוות נשפכים החוצה. דוחפים את הבצק כלפי מטה ולצדדי המחבת ואז יוצקים פנימה את תערובת הגבינות. מקפלים את יריעות הפילו בקצוות, נותנים להם לפול למרכז {לוידיאו עם הסברים מעולים}.
  • מדליקים את הגז על אש בינונית במשך כמה דקות כדי לקבל בישול לחלק התחתון של הפאי, ואז מעבירים את התבנית בזהירות רבה לתנור
  • אופים במשך 18 עד 20 דקות, או עד להזהבה ופריכות רצויה
  • הצעת הגשה: עם סלט עלי בייבי, אגוזי מלך, גרעיני חמניה, חמוציות, מנגו, ברוטב: כפית חרדל, כף סילאן, חומץ תפוחים או לימון סחוט, מלח ים, פלפל גרוס ושמן זית.

פאי תרד ופטה שקדים טבעוני

בתאבון!

לעוד מתכונים של ג'יימי אוליבר: 

~ מרק פטריות טבעוני של ג'יימי אוליבר ~
מודעות פרסומת

18 מחשבות על “~ פאי תרד ופטה שקדים טבעוני ~

  1. פינגבק: ~ שקר'ס פאי או: פאי רועים טבעוני ~ | Pink Lady

  2. פינגבק: ~ קיש תרד וגבינת קשיו טבעוני ~ | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ קיש מנגולד, עירית וגבינת קשיו ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ קיש פלפלים וגבינת קשיו ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ קיש מנגולד, עירית וגבינת קשיו ~ | Vegan Lady

  6. פינגבק: ~ חלב שקדים ~ | Vegan Lady

  7. פינגבק: ~ שניצל סייטן עם פירה בטטות ותפוחי אדמה ~ | Vegan Lady

  8. פינגבק: ~ מיני פאי תפוחים וקרמל ~ | Vegan Lady

  9. פינגבק: ~ רוז רולס: בורקס תרד ~ | Vegan Lady

  10. פינגבק: ~ קיש דלעת וטופו טבעוני ~ | Vegan Lady

  11. פינגבק: ~ שניצל סייטן עם פירה בטטות ותפוחי אדמה ~ | Pink Lady Vegan Blog

  12. פינגבק: ~ פריטטה טבעונית עם גבינות וקישואים ~ | Pink Lady Vegan Blog

  13. פינגבק: ~ The Vegg: קיש תרד אישי טבעוני ~ | Pink Lady Vegan Blog

  14. פינגבק: סיכום שנה טבעונית | Pink Lady

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s