ביקור במשק ברזילי: הסוד למרק גזר מושלם

ביקור במשק ברזילי: הסוד למרק גזר מושלם

כאשר שמעתי שבמסעדת משק ברזילי משיקים תפריט חורף חדש, החלטתי לבדוק על מה כל המהומה והגעתי לארוחת טעימות. שלי לרון, שפית הבית של המסעדה, הגיעה לספר על המנות המיוחדות של החורף, לתת המון השראה והסכימה לשתף בסוד שלה למרק גזר וגי'נג'ר {מופיע בהמשך}. חשוב לי לציין שהמסעדה עברה מהפך רציני בשנה האחרונה וכעת יש רק 3 מנות צמחוניות בתפריט, דבר המעודד, בפתיחות ומודעות, גם צמחונים ואפילו קרניבורים להגיע לטעום מהתפריט המיוחד במקום.

ירקות העונה צרובים על הגריל ומשולשי פולנטה. צילום: דניאל לילה.

ירקות צרובים. צילום: דניאל לילה

~*~

למנה ראשונה אני ממליצה על ירקות צרובים – ירקות העונה צרובים על הגריל על משולשי פולנטה ורוטב שעועית שחורה, יש מנות שהרושם עושה את כל ההבדל, וזו אחת מהן, היא מנה גדולה ומרשימה עם ירקות צרובים מעל משולשי פולנטה צהבהבים. הירקות היו חצי נאים, היתה בהן קרנצ'יות מגניבה שנתנה את הניגוד לפולנטה הרכה, בשילוב עם הרוטב נוצרה מנה נהדרת אשר משלבת חומרי גלם חורפיים באופן נדיר.

~*~

טריו ממולאים. צילום: דניאל לילה

טריו ממולאים. צילום: דניאל לילה

לעקרית טריו ממולאים – על קרם סלק ואגוזי לוז, מבחינתי זו המנה המנצחת של העונה: קיבלנו צלחת מעוטרת ביצירת אומנות; ירקות העונה ממולאים בכל טוב על מצע קרם סלק מדהים. אז מה היה לנו? פרח קישוא ממולא בפירות יבשים עם ציפוי טמפורה, לא רק שהפרח יפייפה בפני עצמו ופירות יבשים תמיד יחזירו אותי לילדות, כך שאם תוסיפו לכל זה את הקריספיות של הציפוי ומתקתקות עדינה שנוצרת מהפירות היבשים תקבלו טעם מושלם בכל ביס. הגמבה ממולאת בגרעיני שיבולת שועל עם אוכמניות גוג'י ברי ואחרון חביב היה בצל ממולא ואני מודה שלא טעמתי ממנו מפאת השפע, אבל אני בטוחה שהוא מדהים לא פחות.

~*~

השילוש הקדוש. צילום: דניאל לילה

השילוש הקדוש. צילום: דניאל לילה

למנה אחרונה השילוש הקדוש –  קינוח על בסיס קרם מאגוזי קשיו בשלושה טעמים: חלבה, בננה וקקאו ומעל אגוזים קצוצים עם שבבי שוקולד. קינוח מדהים בצורת ההגשה שלו, בטעם העשיר ובשילוב המעולה של הטעמים יחדיו. בשתי מילים: תענוג אלוהי.

כך הסתיים לו ערב מהנה וטעים במיוחד עם שתיים מחברותיי הבלוגריות, כל אחת מהן בעלת בלוג טבעוני משלה, ממליצה לכם להציץ: שרה הורניק – משחקת באוכל, ונעה וגאנסקי – וגאנסקי. אני יצאתי מרוצה וגם שבעה, עם מתכון מעולה למרק גזר וגי'נג'ר טבעוני, של השפית שלי לרון. החלטתי לנסות אותו לפני פירסומו, אתם יכולים לראות שהכנתי אותו והוא ממש מומלץ לימי החורף הקרירים.

~ מרק גזר וג'ינג'ר של השפית שלי לרון ~

מרק גזר וג'ינג'ר של שלי לרון

רכיבים:

  1. 6-8 גזרים טריים, שטופים וקלופים
  2. 250 גרם דלעת, ללא הקליפה
  3. 2 כפות שמן זית
  4. 1 בצל, פרוס דק
  5. 1 כף גינג'ר טרי, קצוץ דק
  6. 1 שן שום, כתושה
  7. מעט מלח, צ'ילי, פלפל שחור
  8. 1/2 פחית קרם קוקוס
  9. מעט בוטנים קלויים וכוסברה קצוצה להגשה
  10. חצי לימון להגשה, למי שאוהב

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הגזרים ואת הדלעת לחתיכות גדולות ומבשלים בסיר עם הרבה מים עד שהם ממש רכים, לפחות חצי שעה. מסננים מהמים ושומרים את מי הבישול.
  2. מאדים בשמן זית את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומאדים עוד כחמש דקות.
  3. מוסיפים את הגזר והדלעת, וטוחנים יחד עם חלב הקוקוס ומעט ממי הבישול עד למרקם חלק וסמיך.
  4. מגישים עם מעט כוסברה ובוטנים קלויים מעל.

מרק גזר וג'ינג'ר של שלי לרון

בתאבון!

לאתר הבית: משק ברזיליbarzilai_logo-new

כתובת: אחד העם 6, תל אביב

טלפון: 03-5166329

שעות פעילות: ב'-שבת, 8:00-24:00, א', 8:00-16:00

(בערבים של ימי א' ארועים וסדנאות בהרשמה מראש)

ביקורים נוספים במסעדות:

ביקור בפאפא'ס: איטלקית קסומה | ביקור ב-MeZZE: מקום קסום לטבעונים בלב תל אביב | ביקור במטבח של נלי: מומלץ לטבעונים

מודעות פרסומת

3 מחשבות על “ביקור במשק ברזילי: הסוד למרק גזר מושלם

  1. פינגבק: ביקור בקפה לנדוור: ארוחת בוקר טבעונית מושלמת | Pink Lady

  2. פינגבק: ביקור בקפה ג'ו: לא-רק מקום של קפה | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ משק ברזילי: משנכנס תפריט אדר מרבין בשמחה ~ | Pink Lady

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s