פריטטה טבעונית עם גבינות וקישואים

פריטטה טבעונית עם גבינות וקישואים

מאיפה אתם שואבים השראה למתכונים שלכם? אני יכולה להעיד על עצמי כאחת שמשוטטת הרבה בבלוגים בחו"ל: אמריקה, בריטניה, הולנד, יפן, לא חסר בלוגים מעולים שמציעים מגוון רחב של מנות טבעוניות. היום אני ממליצה על אחד מהם, כדאי לקרוא! ניתקלתי במתכון האלוהי הזה בבלוג Mouthwatering Vegan והחלטתי להכין אותו עם התאמות למטבח האישי שלי, אני ליקקתי את התבנית עד שנשארה נקייה מכל רבב והכי חשוב המנה טבעונית לגמרי.

פריטטה טבעונית עם גבינות וקישואים

המתכון פורסם לראשונה בבלוג שלי באתר Foodsdictionary, מוזמנים לטעימות גם שם.

מה צריך? {לתבנית בגודל 20*20 ס"מ, זמן הכנה: שעתיים}

  1. שמן זית
  2. 150 גרם ספגטיני מבושל וחתוך לאורך 5 ס"מ בערך
  3. 2 קישואים מגוררים בפומפיה

לעיסה:

  1. 100 גרם גבינת טופו שמנת {של חברת טופו יפני}
  2. 1/4 כוס משקה שקדים
  3. 2 כוסות גבינה צהובה מפוררת/מגורדת {של חברת טופו יפני}
  4. כף שמרי בירה
  5. כף קמח חומוס

איך מכינים?

  • של העיסה – שמים את כל הרכיבים מלבד החלב, בבלנדר, טוחנים דקה ומוסיפים לאט את החלב. העיסה חייבת להיות סמיכה מאוד.
  • של המנה – מחממים שמן זית ומטגנים את הקישואים עד שהם מקבלים טיפה צבע {כ- 5 דקות},שמים בקערה בצד.
  • באותה מחבת שמים את הספגטי ומטגנים 2 דקות עד שהם מקבלים קצת צבע, מוסיפים את העיסה שהכנו קודם בבלנדר, למחבת.
  • נותנים למנה להתמצק טיפה במחבת, בעוד מוסיפים את הקישואים מעל עם מעט מלח גס.
  • מעבירים את המנה לכלי חסין חום לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 30-45 דקות {תלוי בעוצמת התנור ובגודלו}.
  • כשהמנה מקבלת מרקם זהב מעל, היא מוכנה. נותנים לה להתקרר מעט ומגישים עם פטרוזיליה מעל.
  • טיפים! *ניתן להכין את המנה עם כל ירק אחר שאתם אוהבים: תרד, עגבניות ובזיליקום, כרובית, בטטות, פטריות… מה שתרצו! הכל הולך, וזה מה שיפה במנה הזו, היא פשוט תתאים את עצמה למה שיש בבית.

פריטטה טבעונית עם גבינות וקישואים

בתאבון!

לעוד מתכונים מלוחים:

~ פאי תרד ופטה שקדים טבעוני ~ | ~ The Vegg: קיש תרד אישי טבעוני ~

מודעות פרסומת

22 מחשבות על “פריטטה טבעונית עם גבינות וקישואים

  1. היי הדס,

    רק רציתי לעדכן שיצא ממש טעים!! מרקם נהדר וטעם מעולה!
    אבל יצאה לי קצת נמוכה, אני משערת שזה בגלל שלא הוספתי את שמרי הבירה.
    אבל פעם הבאה, אני אוסיף את השמרים, ואכפיל את הכמות שיהיה יותר לכולם! 😉

    • היי סתיו,
      כייף לשמוע שאהבת את המתכון. שמרי הבירה לא מתפיחים את הפשטידה, הם נותנים לה טעם "גבינתי" מעודן. באיזה גודל תבנית השתמשת?

      שבת שלום,
      הדס 🙂

      • למען האמת, השתמשתי בתבנית חד פעמית שהיא פחות או יותר קרובה לגודל של התבנית המיועדת, ה20X20, ובמקום קמח רגיל השתמשתי בכוסמין, אלה השינויים היחידים.
        פעם הבאה, אני פשוט אכפיל את הכמויות ואתאים אותן לתבנית שיש בבית. כל פעם לומדים משהו חדש!

        שבת שלום! 🙂

  2. פינגבק: שותפות למטבח: מבצע אומץ | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ שקר'ס פאי או: פאי רועים טבעוני ~ | Pink Lady

    • היי שרה,
      במתכון יש פירוט של החברה- קוראים לה "טופו יפני", רכשתי אותן בקבוצה של קו אופ בפתח תקווה, במחיר מוזל. לדעתי כבר לא מזמינים אותה, אבל היתה תקופה שכן. נראה לי שתוכלי למצוא אותה או של חברות דומות לה במרכולים השונים. אני חייבת להודות שבשנה האחרונה אני ממש ממעיטה ברכישה של גבינות טבעוניות, ומעדיפה להכינן בבית, את יכולה למשל להשתמש בגבינת הקשיו שמנת שפירסמתי במקום הגבינה הראשונה ברשימת המצרכים לעיסה. לגבי הצהובה- כפי שרשמתי לעיל, בטוח שיש במרכולים הגדולים או בחנויות טבע.

      לגבי הנראות שלהן- לא זוכרת לצערי.

      בהצלחה!
      הדס
      🙂

  4. פינגבק: ~ גבינת קשיו בסגנון שמנת עם בזיליקום או עגבניות מיובשות ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ קיש תרד וגבינת קשיו טבעוני ~ | Pink Lady

  6. פינגבק: ~ קיש מנגולד, עירית וגבינת קשיו ~ | Pink Lady

  7. פינגבק: ~ קיש פלפלים וגבינת קשיו ~ | Pink Lady

  8. פינגבק: ~ קיש מנגולד, עירית וגבינת קשיו ~ | Vegan Lady

  9. פינגבק: ~ שניצל סייטן עם פירה בטטות ותפוחי אדמה ~ | Vegan Lady

  10. פינגבק: ~ רוז רולס: בורקס תרד ~ | Vegan Lady

  11. פינגבק: ~ קיש דלעת וטופו טבעוני ~ | Vegan Lady

  12. פינגבק: שותפות למטבח: מבצע אומץ | Pink Lady Vegan Blog

  13. פינגבק: ~ ספגטי ברוטב שמנת בטטה ובצלי שאלוט טבעוני ~ | Pink Lady Vegan Blog

  14. פינגבק: ~ שניצל סייטן עם פירה בטטות ותפוחי אדמה ~ | Pink Lady Vegan Blog

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s