שקר'ס פאי או: פאי רועים טבעוני

שקר'ס פאי או: פאי רועים טבעוני

סיפור בחירת השם למנה עלה בעודנו אוכלים, אני ובן זוגי, את פאי הרועים הטבעוני המושלם הזה, ולמה שקר'ס פאי? כי זה לא שפרד'ס פאי רגיל עם בשר, אלא תחליפים טבעוניים על טהרת הצומח בלבד. פאי רועים טבעוני: שכבה עשירה בעדשים, שעועית וערמונים ומעליה שכבת פירה רכה עם מעטה קריספי מלמעלה.

שקר'ס פאי או: פאי רועים טבעוני מה צריך? {לתבנית 20*20 בעלת שוליים גבוהים, זמן הכנה: שעתיים}

  1. 4 {750 גרם} תפוחי אדמה אדומים
  2. 1 בצל לבן, קצוץ
  3. 1/2 כוס שעועית מנומרת, מושרית לילה במים
  4. 1 כוס עדשים שחורים, מושרים לילה במים
  5. 4 כפות צנובר טבעי
  6. 1 עגבניה קטנה, חתוכה לקוביות
  7. 1 חבילת ערמונים {בוואקום} חתוכים לרבעים
  8. 4 שיני שום, כתושות
  9. 1 קישוא קטן, מגורד בפומפיה
  10. 4 כפות טחינה גולמית
  11. 2 כפיות מלח אטלנטי גס
  12. פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  13. 1-2 כפיות אגוז מוסקט

איך מכינים?

  • בסיר עם מים רותחים מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך מוחלט, שמים בצד לקירור.
  • בסיר קטן מבשלים את השעועית המנומרת כשעה וחצי עד שהם מוכנים. בסיר גדול, על להבה נמוכה, מטגנים את הבצל עד שקיפות {אפשר בלי שמן בכלל, או עם מעט שמן זרעי ענבים}, אליו מוסיפים את העדשים והצנוברים, מערבבים, מכסים את הסיר עם מכסה ומטגנים כמה דקות.
  • מוסיפים את העגבניה ונותנים לה להגיר את הנוזלים, מערבבים קלות ומכסים לחמש דקות נוספות את הסיר. כשהעדשים מוכנים יש להוסיף את השעועית מערבבים ומבשלים עוד כשלוש דקות עם מכסה.
  • מכבים את האש כשהתבשיל מוכן ומוסיפים לסיר את הערמונים, הקישוא, הטחינה, השום והתבלינים. מערבבים היטב וטועמים, אם יש צורך מתקנים תיבול.
  • מכינים את הפירה עם התבלינים שאתם אוהבים, אני שמתי מעט מלח ופלפל.
  • מרכיבים את המנה: משטחים בתבנית את שכבת הקטניות {ה"בשר"}, מעליה משטחים שכבה של פירה ומפזרים צנוברים מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות ל45-50 דקות.
  • כשהפאי מוכן מוציאים לצינון ומגישים בעודו חם עם רוטב טחינה וסלט ירוק בצד.
  • טיפים! לפעם הבאה: לטחון חצי מהעיסה של העדשים בבלנדר למחית, זה יעזור למיצוק השכבה שתחתונה.

שקר'ס פאי או: פאי רועים טבעוני

בתאבון!

לעוד מתכונים של פאי:

מיני פאי תפוחים וקרמל | פאי תרד ופטה שקדים טבעוני קיש תרד וגבינת קשיו טבעוני גָאלֵט תפוחי עץ ואגוזים טבעוני מאק-אנד-צ'יז: מקרוני וגבינה טבעוני | פריטטה טבעונית עם גבינות וקישואים

שקר'ס פאי או: פאי רועים טבעוני

מודעות פרסומת

29 מחשבות על “שקר'ס פאי או: פאי רועים טבעוני

    • היי מיכל
      לדעתי ההקפאה תהרוס את מרקם תפוחי האדמה, יש איתם בעיה בהפשרה…
      אבל את המילוי עצמו אפשר להכין מראש ולהקפיא ואז רק להכין פירה ולשלב אותם.

      בהצלחה ותודה על הפרגון!
      הדס ❤

  1. פינגבק: פטריות צלויות על ענני פולנטה איטלקית | Pink Lady

  2. פינגבק: בלי ביצים: חביתה של עדשים כתומות | Pink Lady

  3. פינגבק: בלי ביצים: חביתה של עדשים כתומות | Pink Lady

    • היי גלעד,
      לטיגון השתמשתי במעט שמן זרעי ענבים {אפשר גם שמן זית}. לדעתי זה לא קשור לאופן ההכנה אלא אולי לסוג הסיר וללהבה חזקה מדיי בסיר עם העדשים. על אש קטנה עם סיר מכוסה, מדיי פעם נותנים עירבוב – זה יוצא מעולה, לא צריך נוזלים יותר מהבצל פלוס העגבניה. אני השתמשתי בסיר גדול ויצוק בידיעה שמאכלים לא נדבקים או נשרפים לי שם גם באידוי ארוך.

      שבת שלום,
      הדס

    • היי גלעד,
      העדשים עוברות השרייה של לילה במי ברז, אחר כך הן נכנסות לבישול בסיר הקטן, בשלב ה3 בהוראות ההכנה כתוב במפורש לבשל עד שהעדשים מוכנות.
      {אין צורך בבישול מוקדם, רק השרייה}

      מקווה שעזרתי, בהצלחה!

      יום מקסים,
      הדס

        • היי גלעד,
          גם בנוזלים של הבצל {מאדים אותם לשקיפות והם תמיד מגירים נוזלים}, אבל זהו, לא מוסיפים נוזלים נוספים.
          עדשים מושרים במים לפחות לילה שלם – מצריכים בישול מהיר יחסית.
          בהצלחה!

          הדס
          🙂

  4. הכנתי היום, יצא מעולה וקצר מחמאות, תודה!
    שאלה: יצא הרבה יותר מתפורר מהשפרד'ס פאי המקורי בגלל העדשים, יש משהו לעשות כדי שיצא יותר מגובש?

    • היי מורן!
      לאחותי קוראים מורן 😉 שם יפה…
      לשאלתך, פשוט לבשל את העדשים עד לריכוך מלא ולטחון בבלנדר, זה יהפוך אותם לפירה שימצק את העיסה 🙂 את יכולה גם לנסות להוסיף פטריות אם את אוהבת 🙂

      בהצלחה ותודה ששיתפת! אשמח לשיתוף תמונה אם צילמת אצלי בעמוד: https://www.facebook.com/veganlady.me

      לילה טוב,
      הדס

  5. נראה מעולה!
    אפשר להחליף את השעועית ואת העדשים בקטניות אחרות (אין לי אותן)?
    והאם ילך עם גרעיני חמניות במקום צנוברים?
    תודה 🙂

    • היי אביגיל
      את יכולה להמיר את הקטניות לאחרות, אבל קחיח בחשבון שזה לא יצא אותו טעם. לגבי הגרעינים – אותו הדבר – קחי יד חופשית ונסי עם גרעיני חמניה, אבל אל תשכחי לעדכן אותי איך יצא 🙂

      בהצלחה!

      הדס

      • הכנתי עם עדשים ירוקות ועם שעועית מש, מונבטות שתיהן, ועם גרעיני חמניה במקום צנוברים, ויצא ממש ממש טעים!
        הולכת להכין שוב לשבת.
        רק שאלה: הטחינה שברכיבים, היא זו שאיתה מגישים בצד, או שהיא נכנסת למתכון עצמו?
        תוך כדי ההכנה ניסיתי להבין מההוראות ולא מצאתי, וכבר הכנסתי את הטחינה לתוך התערובת. בכל מקרה יצא ממש טעים!

        • היי אביגיל!
          שמחה שעשית גיוון עם קטניות שונות ועם גרעיני חמניה 🙂 הטחינה ברכיבים היא זו שנכנסת לתערובת, כפי שעשית. עידכנתי את המתכון שיהיה ברור יותר להבא!

          אל תשכחי לשתף תמונות אם יש לך בעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/veganlady.me

          יום מעולה,
          הדס
          🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s