ספיישל חנוכה ממשיך עם מתכון נפלא ללביבות קלאסיות מתפוחי אדמה, אם תרצו קוראים להן גם לטקס, והן קלות ופשטות להכנה ואפילו ללא גלוטן. אחרי שהכנתי סופגניות טבעוניות נפלאות, הגיע הזמן למתכון מלוח, שמשלב את אחת האהבות שלי לחג החנוכה, הלביבות.
אחרי סיעור מוחות והחלפת רעיונות בסלון ביתי, על צלחת סופגניות, כמובן, הגעתי להחלטה שאני הולכת להכין את הלביבות האלו במתכונת טבעונית שמתאימה גם לציליאקים. כך נוצר מתכון לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ללא גלוטן.
מה צריך? {ל-40 לביבות}
- 4 תפוחי אדמה גדולים אדומים, מקולפים ושטופים
- 1 בצל לבן, מקולף ושטוף
- 1 כוס קמח חומוס
- 4 שיני שום כתושות
- כפית מלח אטלנטי גס
- כפית פלפל גרוס
- מעט שמן זרעי ענבים לטיגון
איך מכינים?
- במעבד מזון מגררים את תפוחי האדמה והבצל עם הסכין שדומה לפומפייה {זה לקח לי 3 דקות על השעון!}, אליהם מוסיפים את שאר המרכיבים של המתכון ומערבבים היטב עם הידיים. שימו לב להשאיר את הנוזלים של תפוחי האדמה ולא לסננם.
- יוצרים לביבות בידיים ומעבירים למחבת עם שמן חם, אני לקחתי כמות של כף שטוחה לכל לביבה, מטגנים 2 דקות מכל צד, ברגע שצד אחד מוכן הוא יתהפך לכם בקלות במחבת, מעבירים למסננת מעל קערה מנירוסטה על מנת שהלביבות יגירו את השמן העודף. לאחר כמה דקות מעבירים לצלחת עם נייר סופג. {בשלב זה אל תדאגו אם נראה שהבלילה מלאה בנוזלים, כך זה אמור להיות}.
- מגישים עם טחינה, גוואקמולי, מטבוחה או גבינת שמנת. למי שאוהב מתוק- אפשר ריבה, חמאת בוטנים, סוכר, סילאן או מייפל.
בתאבון!
עוד מתכונים לחג:
קציצות גזר ועדשים כתומות | קציצות חוביזה וקינואה על מצע של ממרח עדשים | קציצות תרד טבעוניות | קציצות ירקות שורש ללא גלוטן | לביבות עדשים שחורות ובטטה | לביבות פראסה וחציל טבעוניות
שלום לך אני חדשה פה באתר ! ביקשו ממני להכין לביבות ללא גלוטן והגעתי אלייך! קניתי אתמול את הקמח חומוס אני צריכה להכין 35 לביבות לביתי לבית הספר למחר … והאם אפשר לאפות במקום לטגן … והאם ניתן להקפיא עד מחר אשמח לתשובה למענה עוד היום תודה אתר מקסים ביופיו!
היי שילה,
ניתן בהחלט לאפות אותן, לגבי הקפאה- מעולם לא ניסיתי אבל הבנתי שבעייתי להפשיר תפוחי אדמה.
בהצלחה וחג שמח~
הדס
להדס חג חנוכה שמח! הקמח חומוס הוסיף המון כי לא ידעתי מה לשים ו"להדביק" אותם! אפיתי אותם ולא הקפאתי תודה לך על המתכון המוצלח שהוספתי אותו לאחד מהמתכונים המוצלחים !!
הי 🙂
שמחה להצהיר שבזכות המתכון הזה הצלחתי להגיע למדרגת העל של הלביבות של אמא שלי היקרה (שאינן טבעוניות) לאישור ולשביעות רצון כל הנוגעים בדבר. יצאו מדהים!!!
עשיתי רק שינוי אחד – מכיוון שהפסקתי להשתמש בקמח חומוס כי אני והוא לא זורמים טוב יחד, ולא הבנתי שאפשר גם קמח רגיל (לא הבנתי שהוא הושמט רק מטעמי הימנעות מגלוטן) – הוספתי כחצי כוס קמח מצה (לא היו פירורי לחם) וטחנתי כשתי כפות זרעי פשתן עם כחצי כוס עדשים כתומות ליצירת קמח עדשים ומחשש שבלי הפשתן העסק לא יידבק – ויצא נפלא.
סליחה על האורך..
אז תודה רבה על המתכון הזה שעמד בכל הקריטריונים ואף יותר.
תמשיכי, כל כך כיף להיות פה.
חג שמח 🙂
נעמי.
היי נעמי,
איזה משמח לשמוע שאהבת את התוצאה!
לגבי הפשתן- לדעתי את יכולה להסיר אותו, מה שמדביק כאן את העסק זה העמילן של תפוחי האדמה.
גם קמח עדשים כתומות יכול לעבוד נהדר וגם ישאיר את המתכון ללא גלוטן, כמובן שאפשרי בהחלט להשתמש בכל סוג קמח אחר שאת אוהבת!
חג שמח,
הדס ❤
שלום
מהתגבות הבנתי שיש אפשרות לאפות את הלביבות האם יש צורך לשנות במקצת את הכמויות של הקמח … ?
היי אראלה,
לא לשנות את הכמויות של הקמח, פשוט לאפות אותם במקום הטיגון.
שיהיה חג שמח ובהצלחה!
הדס ❤
היי!! על כמה מעלות וכמה זמן לאפות אותן?
180 מעלות, כ10 דקות מכל צד. כמובן שממליצה בחום {תרתי משמע} להיות ליד התנור ולפקח על התהליך, בגלל שלכל תנור יש את העוצמה שלו.
בהצלחה דניאל וחג שמח!
הדס ❤
שלום! במידה ואין לי שמן שרעי ענבים לטיגון, במה היית ממליצה לטגן?
הי דניאל,
בכל שמן צמחי אחר שיש בבית 🙂
בהצלחה!
הדס ❤
נפלא ,לביבות כמו של פעם 🙂 טעים טעים .אני אפיתי .
למי ששאל על קמח החומוס אז הוא ממש לא מורגש .
תודה על המתכון .
חג שמח .
יעל
היי יעל,
איזה כייף לשמוע, תודה על הפידבק ועל הרשמים. חג שמח וטעים!
הדס ❤
היי הדס!
אני ממש לא אוהבת את טעם קמח החומוס
ראיתי שכתבת לגבי קמח תפו"א…
ניתן עם קמח רגיל?
היי גיל
אין בעיה להמיר את הקמח לרגיל {במקרה כזה המתכון יהיה עם גלוטן}.
בהצלחה,
הדס 🙂
פינגבק: ~ לביבות עדשים שחורות ובטטה ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ קציצות של ענני כרובית ~ | Pink Lady
פינגבק: Most Wanted ~ חודש נובמבר 2013 | Pink Lady
פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: סופגניות הולנדיות "אוליבולן" ~ | Vegan Lady
את הבצל קוצצים או מגררים גם? יוסי.
היי יוסי!
מגררים יחד עם תפוחי האדמה 🙂
שבוע טוב,
הדס
פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: מאפינסופגניות ~ | Vegan Lady
נראה לי כמו הלביבות של סבתא שלי מפעם ואני רוצה לנסות. אבל יש תחליף לקמח חומוס?
היי יוכי,
את יכולה להמיר אותו בקמח תפוחי אדמה 🙂
שיהיה בהצלחה~
הדס
🙂