ספיישל חנוכה: לביבות תפוחי אדמה קלאסיות

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ללא גלוטן

ספיישל חנוכה ממשיך עם מתכון נפלא ללביבות קלאסיות מתפוחי אדמה, אם תרצו קוראים להן גם לטקס, והן קלות ופשטות להכנה ואפילו ללא גלוטן. אחרי שהכנתי סופגניות טבעוניות נפלאות, הגיע הזמן למתכון מלוח, שמשלב את אחת האהבות שלי לחג החנוכה, הלביבות.

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ללא גלוטן

אחרי סיעור מוחות והחלפת רעיונות בסלון ביתי, על צלחת סופגניות, כמובן, הגעתי להחלטה שאני הולכת להכין את הלביבות האלו במתכונת טבעונית שמתאימה גם לציליאקים. כך נוצר מתכון לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ללא גלוטן.

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ללא גלוטן

מה צריך? {ל-40 לביבות}

  1. 4 תפוחי אדמה גדולים אדומים, מקולפים ושטופים
  2. 1 בצל לבן, מקולף ושטוף
  3. 1 כוס קמח חומוס
  4. 4 שיני שום כתושות
  5. כפית מלח אטלנטי גס
  6. כפית פלפל גרוס
  7. מעט שמן זרעי ענבים לטיגון

איך מכינים?

  • במעבד מזון מגררים את תפוחי האדמה והבצל עם הסכין שדומה לפומפייה {זה לקח לי 3 דקות על השעון!}, אליהם מוסיפים את שאר המרכיבים של המתכון ומערבבים היטב עם הידיים. שימו לב להשאיר את הנוזלים של תפוחי האדמה ולא לסננם.
  • יוצרים לביבות בידיים ומעבירים למחבת עם שמן חם, אני לקחתי כמות של כף שטוחה לכל לביבה, מטגנים 2 דקות מכל צד, ברגע שצד אחד מוכן הוא יתהפך לכם בקלות במחבת, מעבירים למסננת מעל קערה מנירוסטה על מנת שהלביבות יגירו את השמן העודף. לאחר כמה דקות מעבירים לצלחת עם נייר סופג. {בשלב זה אל תדאגו אם נראה שהבלילה מלאה בנוזלים, כך זה אמור להיות}.
  • מגישים עם טחינה, גוואקמולי, מטבוחה או גבינת שמנת. למי שאוהב מתוק- אפשר ריבה, חמאת בוטנים, סוכר, סילאן או מייפל.

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ללא גלוטן

בתאבון!

עוד מתכונים לחג:

קציצות גזר ועדשים כתומות | קציצות חוביזה וקינואה על מצע של ממרח עדשים | קציצות תרד טבעוניות | קציצות ירקות שורש ללא גלוטן | לביבות עדשים שחורות ובטטה | לביבות פראסה וחציל טבעוניות 

24 מחשבות על “ספיישל חנוכה: לביבות תפוחי אדמה קלאסיות

  1. שלום לך אני חדשה פה באתר ! ביקשו ממני להכין לביבות ללא גלוטן והגעתי אלייך! קניתי אתמול את הקמח חומוס אני צריכה להכין 35 לביבות לביתי לבית הספר למחר … והאם אפשר לאפות במקום לטגן … והאם ניתן להקפיא עד מחר אשמח לתשובה למענה עוד היום תודה אתר מקסים ביופיו!

      • להדס חג חנוכה שמח! הקמח חומוס הוסיף המון כי לא ידעתי מה לשים ו"להדביק" אותם! אפיתי אותם ולא הקפאתי תודה לך על המתכון המוצלח שהוספתי אותו לאחד מהמתכונים המוצלחים !!

  2. הי 🙂
    שמחה להצהיר שבזכות המתכון הזה הצלחתי להגיע למדרגת העל של הלביבות של אמא שלי היקרה (שאינן טבעוניות) לאישור ולשביעות רצון כל הנוגעים בדבר. יצאו מדהים!!!
    עשיתי רק שינוי אחד – מכיוון שהפסקתי להשתמש בקמח חומוס כי אני והוא לא זורמים טוב יחד, ולא הבנתי שאפשר גם קמח רגיל (לא הבנתי שהוא הושמט רק מטעמי הימנעות מגלוטן) – הוספתי כחצי כוס קמח מצה (לא היו פירורי לחם) וטחנתי כשתי כפות זרעי פשתן עם כחצי כוס עדשים כתומות ליצירת קמח עדשים ומחשש שבלי הפשתן העסק לא יידבק – ויצא נפלא.
    סליחה על האורך..
    אז תודה רבה על המתכון הזה שעמד בכל הקריטריונים ואף יותר.
    תמשיכי, כל כך כיף להיות פה.
    חג שמח 🙂
    נעמי.

    • היי נעמי,
      איזה משמח לשמוע שאהבת את התוצאה!
      לגבי הפשתן- לדעתי את יכולה להסיר אותו, מה שמדביק כאן את העסק זה העמילן של תפוחי האדמה.
      גם קמח עדשים כתומות יכול לעבוד נהדר וגם ישאיר את המתכון ללא גלוטן, כמובן שאפשרי בהחלט להשתמש בכל סוג קמח אחר שאת אוהבת!

      חג שמח,
      הדס ❤

  3. שלום
    מהתגבות הבנתי שיש אפשרות לאפות את הלביבות האם יש צורך לשנות במקצת את הכמויות של הקמח … ?

  4. נפלא ,לביבות כמו של פעם 🙂 טעים טעים .אני אפיתי .
    למי ששאל על קמח החומוס אז הוא ממש לא מורגש .

    תודה על המתכון .
    חג שמח .
    יעל

  5. פינגבק: ~ לביבות עדשים שחורות ובטטה ~ | Pink Lady

  6. פינגבק: ~ קציצות של ענני כרובית ~ | Pink Lady

  7. פינגבק: Most Wanted ~ חודש נובמבר 2013 | Pink Lady

  8. פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: סופגניות הולנדיות "אוליבולן" ~ | Vegan Lady

  9. פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: מאפינסופגניות ~ | Vegan Lady

כתיבת תגובה