לביבות פראסה וחציל טבעוניות

לפני שבועיים מצאתי מתכון מדהים ללביבות חצילים בבלוג טבעוני שאני עוקבת אחריו כבר תקופה, החלטתי להכין היום. קצת שיניתי אותו, במקור הוא עם בצל ירוק, אני השתמשתי בפראסה {או כרישה, למי שמתעקש}, שאר המרכיבים נשארו כפי שהם, יצאו לי 9 חתיכות, נשארתי עם טעם לעוד מנה כפולה… מרכיבים:

  1. חציל בינוני
  2. בצל סגול קצוץ
  3. גבעול פראסה קצוץ
  4. כף שמן זית
  5. 2 כפות קמח חומוס
  6. 2 כפות טחינה גולמית
  7. מלח ופלפל

{*אני ממליצה להוסיף שום כתוש, ופטרוזיליה קצוצה דק לבלילה הסופית, ממש לפני שמכניסים לתנור, לא עשיתי את זה הפעם, אבל אני בטוחה שזה רק יוסיף בפעם הבאה :)}

  • מכניסים את החציל לתנור לאחר שניקבנו בו נקבים עם מזלג, בחום 180 מעלות ל50 דקות.
  • מוציאים אותו לצינון: חותכים לאורכו ופותחים שיתקרר.
  • בינתיים: לוקחים את הבצל והכרישה עם השמן לטיגון קצר על אש נמוכה ומכסה לסיר, עד שהם מזהיבים ומאודים היטב. סוחטים את החציל עד שאין בו נוזלים- ונשאר רק הבשר היאמי שלו.
  • מכניסים את החציל עם הבצל והכרישה לבלנדר. מוציאים מהבלנדר ומוסיפים את הקמח חומוס, הטחינה והתבלינים.
  • עם כף מודדים כמות לכל לביבה, משטחים קצת על נייר אפייה בתנור, על 200 מעלות לכחצי שעה, מומלץ להפוך צד ללביבות לאחר 20 דקות.

לא התאפקתי, אז אין לי צילום של הלביבות בשלמותן, רק שריד אחרון, הגשתי אותן עם אורז מבושל עם פטרוזיליה ואנטיפסטי:

מודעות פרסומת

10 מחשבות על “לביבות פראסה וחציל טבעוניות

  1. פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ~ | Vegan Lady

  2. פינגבק: שותפות למטבח: מבצע אומץ | Pink Lady Vegan Blog

  3. פינגבק: שותפות למטבח: מבצע אומץ | Pink Lady Vegan Blog

  4. פינגבק: ~ קציצות תרד טבעוניות ~ | Pink Lady Vegan Blog

  5. פינגבק: ~ לביבות בטטה ועדשים טבעוניות ~ | Pink Lady Vegan Blog

  6. פינגבק: ~ קציצות חוביזה וקינואה על מצע של ממרח עדשים ~ | Pink Lady Vegan Blog

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s