האפייה היא הרפתקאה עבורי: שוב אני יוצאת למסע אל הלא נודע, אל הבצק התופח והטוסטר המקרטע. הפעם ממטבחי הקט: לחם מקמח כוסמין עם בזיליקום טרי ועגבניות מיובשות.
מה צריך? {לכיכר לחם אחת, תבנית 22*10 ס"מ}
- 3 כוסות {400 גרם} קמח, חצי כוסמין חצי לבן
- כפית מלח וכפית סוכר
- 1 וחצי כפיות {7 גרם} שמרים יבשים
- 2/3 כוס {150 מ"ל} מים פחות כפית
- 2/3 כוס {150 מ"ל} חלב צמחי
עשבי התיבול:
- 3 עגבניות מיובשות, קצוצות
- 3 גבעולים של בזיליקום טרי, לקצוץ רק את העלים
לאפייה:
- מעט רוטב סויה
- 1 כוס מים
איך מכינים?
- מכינים תבנית ללחם מרופדת בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים.
- בסיר קטן מחממים את החלב והמים 2 דקות {על השעון!} על הגז ומוסיפים לתערובת הקמח בשקע שיצרנו במרכז.
- לשים את הבצק טוב לפחות 10 דקות, מניחים בקערה משומנת לנוח לתפיחה יפה של 45 דקות, עם מגבת לחה מעל.
- בינתיים אפשר להכין את תערובת עשבי התיבול: קוצצים את הבזיליקום ואת העגבניות המיובשות. מתפנים לסדר איזה ארון או לקפל כביסה.
- לאחר התפחה ראשונה, לשים את תערובת עשבי התיבול לתוך הבצק, עד להטמעות מלאה. מגלגלים את הבצק לצורת לחמנייה מאורכת, לפי גודל התבנית, מניחים בתבנית שהכנו מראש ונותנים עוד חצי שעה של תפיחה.
- מחממים תנור לחום מקסימלי {250 מעלות צלזיוס}, מברישים את הלחם בקצת סויה, ומכינים את המים לתהליך האפייה הראשוני: במדף הכי תחתון של התנור שמים כלי קיבול למים: מניחים את תבנית האפייה של התנור ושופכים לתוכה 1/3 כוס מים, "קומה" אחת מעל התבנית, על רשת, מכניסים את התבנית עם הבצק. אחרי 5 דקות מוסיפים עוד 1/3 כוס מים, ואחרי חמש דקות נוספת שליש אחרון של כוס מים, דואגים שדלת התנור תהיה כמה שיותר סגורה במהלך החדרת הלחות. מנמיכים את חום התנור לחום של 180 מעלות, ואופים עוד 25 דקות.
- מוציאים את הלחם מהתנור, מתענגים על הריח, אבל נותנים לכיכר להתקרר לחלוטין לפני שפורסים אותה.
בתאבון!
לעוד מתכונים של לחם בבלוג:
היי, יש לך הצעה לתחליף לעגבניות מיובשות? אני לא אוהבת…
היי רחל
את יכולה להמיר בכל דבר אחר שאת אוהבת: זיתים, גרעינים, זרעים, חמוציות, ואפילו שום טרי כתוש 🙂
בהצלחה,
הדס ❤
היי 🙂 נשמע מעולה, זה יעבוד עם קמח שיפון מלא (במקום הכוסמין)?
תודה!
היי מתן,
לא ניסיתי עם קמח שיפון מלא כך שאין לי אינדיקציה עבורך, אבל את מוזמנת לנסות ולדווח איך יצא 🙂
בכל אופן נדמה לי שתצטרכי להגדיל כמות הנוזל במתכון.
יום נפלא,
הדס
פינגבק: ~ פוקצ'ה של חומוס ועגבניות מיובשות ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ לחם בירה עם עגבניות מיובשות ~ | Pink Lady
אם מחליפים את השמרים בשאור, מה הכמות?
היי אורית,
יש לי מתכון עם שאור, אני חושבת שאת יכולה לנסות להמיר את השמרים ב-בערך 50 גרם שאור, אבל עדיף שתכיני את המתכון עם השאור:
את יכולה להמיר את הקמח לקמח כוסמין, ולהוסיף את עשבי התיבול כפי שכתבתי במתכון הנוכחי.
בהצלחה!
הדס
3>
פינגבק: ~ חומוס מסבחה ~ | Vegan Lady