עוגת בננות, פקאן ושוקולד צ'יפס

עוגת בננות, פקאן ושוקולד צ'יפס

המון זמן לא אפיתי משהו טעים ומתוק. ממאפינס ועד עוגות, עדיין אפייה תהיה בשבילי הנחמה הכי גדולה במטבח. אין על היצירה הזו שאת מכינה עוגה בעצמך, מחכה בשקיקה שתתקרר, ואז טורפת אותה, רצוי עם חברים או משפחה.

המתכון מתוך: http://vegetarian.about.comבגלל שלא היו לי 4 בננות, השתמשתי בשתיים והוספתי מעדן אלפרו וניל אחד, הוספתי שוקולד צ'יפס ופקאנים. שנצא לאפייה?

מה צריך? {לתבנית 20*20}עוגת בננות, פקאן ושוקולד צ'יפס

  1. 2 כוסות קמח {שילבתי קמח כוסמין וקמח מלא}
  2. כפית וחצי אבקת אפייה
  3. חצי כפית מלח אטלנטי
  4. כוס סוכר חום דמררה
  5. רבע כוס שמן זרעי ענבים
  6. רבע כוס מים
  7. 2 בננות קלופות ומעוכות
  8. גביע מעדן וניל אלפרו
  9. כפית תמצית וניל איכותית
  10. חצי כוס פקאנים קצוצים
  11. חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מערבבים את הבננות, מעדן הוניל, השמן, המים והסוכר בקערה גדולה.
  • מוסיפים אליה את השוקולד צ'יפס והפקאנים הקצוצים.
  • בקערה קטנה יותר מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את התערובת היבשה לקערה הגדולה, מערבבים עד שמתקבל נוזל סמיך.
  • מעבירים לתבנית מרובעת שרופדה בנייר אפייה, מקשטים בפקאנים מעל.
  • 45-50 דקות לבדוק שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  • מחכים שהעוגה תתקרר לחלוטין ואז אוכלים עם החבר'ה!

בתאבון!

עוגת בננות, פקאן ושוקולד צ'יפס

לעוד מתכוני עוגות:

עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים טבעונית | עוגת שוקולד ליום הולדת: כי אין חגיגה בלי עוגה | עוגת תפוז עם זיגוג מייפל | עוגת ביסקוויטים ופטל