חשבתי על זה לא מעט, שפן שאוכל כל היום גזר – לא יהיה כתום יום אחד? ואיך זה שאין שפנים כתומים? אז ניגשתי לגוגל ובדקתי את הנושא, מסתבר שהכל נועד כדי להן עליהם מטורפים, הם חומים וכך מתמזגים בצורה מושלמת עם הנוף בו הם חיים. אז בואו נשמור עליהם, ועל כל בעלי החיים באשר הם ונכין יחד עוגת גזר טבעונית מושלמת ❤
מה צריך? {תבנית רינג בקוטר 22 ס"מ}
- 2 כוסות קמח לבן {270 גרם}
- 1 כוס סוכר לבן {200 גרם}
- 1/4 כוס סוכר חום {50 גרם}
- 1/2 כפית מלח אטלנטי גס
- 2 כפיות א. אפייה
- 1/2 כפית א. סודה לשתיה
- 2 כפיות קינמון, טחון
- 3 כוסות גזר, מגורר {בערך 4 גזרים}
- 3/4 כוס שמן זרעי ענבים {110 גרם}
- 1/2 כוס מיץ תפוזים, סחוט טרי
- 1 כוס שבבי קוקוס, טחון
- 1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים דק
איך מכינים?
- לפי סדר הופעת המרכיבים, מערבבים את החומרים היבשים בקערה גדולה, אליהם מוסיפים את הגזר המגורר והשמן, מערבבים היטב להטמעה.
- מוסיפים לקערה את מיץ התפוזים, את שבבי הקוקוס ואת אגוזי המלך. מערבבים את הבלילה לאיחוד עד שהיא חלקה.
- מעבירים לתבנית משומנת במעט שמן, לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, 45-50 דקות, תלוי בעוצמת התנור.
בתאבון!
לעוד מתכוני עוגות מנצחים:
מיני-עוגות-לחם של בננה ואגוזי מלך | בסבוסה: עוגת סולת-קוקוס טבעונית | עוגת תותים טבעונית
אם אני מעוניינת לאפות את העוגה בתבנית עגולה בגודל 26 מה הכמויות שאצטרך?? תודה רבה
אותה הכמות
היא פשוט תצא טיפה פחות גבוהה.
בהצלחה!!!
הדס
עוגה מצויינת. תודה. כולם נהנו 🙂
תודה לך !!!
נשמע טוב. רוצה להכין לתינוק שלי בלי אגוזים וקוקוס. במה את ממליצה להמיר? קמח?
אפשר פשוט להשמיט את האגוזים והקוקוס,
עדכני איך יצא,
בהצלחה!
הדס ❤
תודה על מתכון מנצח.
כל פעם שגיסי מגיע אלי הוא מבקש את העוגה הזו.
זה כבר נהיה אגדה במשפחה הקרניסטית שלי 🙂
אין עלייך!!
אפשר להשתמש בקמח תופח?
בוודאי שאפשר,
רק להשמיט את אבקת האפייה מהמתכון.
בהצלחה!
הדס ❤
אני אלרגית לקוקוס יש תחליף שאת ממליצה עליו?
יכולה להשמיט לגמרי או להמיר באגוזים אחרים.
בהצלחה,
הדס ❤
היי הדס, הכנתי את העוגה ליום הולדת של בני בן השנתיים. היא התה להיט . עוגה מושלמת , הטובה מבין כל העוגות הטבעוניות שחיפשתי .
תודה לך,
תמשיכי לשמח אותנו עם מתכונים מושלמים.
ג'ני
תודה רבה ג'ני!
שמחה לשמוע שחגגתם יום הולדת לבנך עם העוגה הזו, היא באמת נהדרת ❤
הדס
היי, אני אופה המון אבל זאת ללא ספק אחת העוגות הטבעוניות המוצלחות שיצאו לי, וזה עוד אחרי שכבר הספדתי עוגות גזר (טבעוניות). פשוט מעולה – גם בטעם וגם במרקם. התאמות קלות שלי – סה"כ 3/4 סוכר חום , בלי הלבן, 1/2 כוס שמן, וקמחים – בערך שני שליש כוסמין לבן ושליש כוסמין מלא. אה, וגם הוספתי צימוקים ששידרגו את העניין. תודה רבה!!
תודה דנה 🙂
כייף לשמוע שנהנת ממנה, ואחלה התאמות עשית!
חג שמח!
עוגה מצויינת,
מעוניין להחליף את הסוכר הלבן בסילאן, מה המלצתך מבחינת כמות ?
מדוע יש להתשמש בסוכר חום גם כן ?
מעולם לא ניסיתי להמיר לסילאן, מכיוון שהוא נוזלי לעומת הסוכר הרגיל אולי תצטרך להפחית חלק מהנוזל {מיץ תפוזים} אבל אני לא מומחית גדולה בהמרה של סוכר לסילאן, אז זה יהיה ניסוי וטעייה.
לגבי הסוכרים השונים – ככה זה הרגיש לי הכי טעים, באופן עקרוני הבנתי שיש גולשים שהיה להם מתוק מדיי, אז הם הפחיתו כמויות של הסוכר במתכון.
אכן, המתיקות היתה גבוהה מידיי.
אנסה בכל זאת, תודה
נהדר,
עדכן אותי איך יצא לך 🙂
מעניין מה הטעם עם סילאן!
בהצלחה,
הדס ❤
האם מומלץ להוסיף כמות כלשהי של טחינה לבלילה (אם כן כמה) ?
היי ירון,
אתה יכול לנסת להוסיף, לא יודעת כמה כי מעולם לא הוספתי 🙂
אני הכנתי אותה בלי ולדעתי יצאה מושלמת!
יום נעים,
הדס ❤
נראית יופי! והריח בבית משגעע! הכנתי בדיוק לפי המתכון, עם שמן קנולה
איזה כייף מעיין!
תהני ממנה }{
שבת שלום,
הדס ❤
וואו!!! יצא מוווושלם!!! כל העוגות הטבעוניות שניסיתי להכין יצאו מביכות 😉
תודה רבה!!!!
בכייף מיכל 🙂
הי, הכנתי לשבת ויצא מופלא! העוגה חוסלה במהירות הבזק. זו באמת עוגה מושלמת! השתמשתי בכוס קמח 70% עדין וכוס קמח כוסמין. לא היו לי קוקוס או אגוזים – אז שמתי כוס+ חמוציות והשילוב של החמיצות הקלה עם העוגה המתוקה עשה רק טוב. בפעם הבאה אפחית את כמות הסוכר – לטעמי זה מתוק מדי… תודה על מתכון מעולה! שימחת הרבה אנשים השבת 🙂
מעולה מיכלי 🙂
או אולי קמח מלא?
הי אילה
אפשר להמיר לכל סוג של קמח,
קחי בחשבון שזה ישפיע על המרקם הסופי של העוגה,
לגבי הסוכר- בוודאי שניתן להשתמש בכל סוג שאת אוהבת.
בהצלחה!
הדס ❤
היייי
בדרך להכין, מה יקרה אם אחליף לקמח כוסמין ולסוכר קנים אורגני??
יצא לך מעולה!
הי. פעם ראשונה באתר שלך. הכנתי הבוקר לילדים (בלי אגוזים) יצאה מעולה!! כבר הרבה זמן שאני לא נהנתי מעוגה טבעונית. תודה!
היי דקלה
כל כך כייף לקרוא,
בהנאה ושיהיה קיץ מדהים
הדס ❤
הכנתי את העוגה בעבר והיא זכורה לי כנהדרת, אבל נגמר מיץ התפוזים 😦 אפשר להחליף בלימון ומים או בחלב סויה?
בנוסף, האם הקוקוס אחראי על הדבקה ומרקם או שהוא רק מהווה תוספת (כמו שוקולד ואגוזים(?
תודה 3>
היי שירה!
את יכולה להמיר את התפוזים בלימון ומים או בחלב סויה 🙂 נראה לי ששתי האופציות יצאו מעולה!
הקוקוס אחראי על הטעם- אפשרי להשמיט אותו!
בהצלחה,
הדס ❤
הי הדס,
מתכון מושלם לעוגה מושלמת!
הכנתי אותה כבר אינספור פעמים, ובכל מני צורות (תבנית עגולה, מאורכת, מאפינס) והיא תמיד הצלחה מסחררת!
תודה תודה תודה!!
עדי
היי עדי!
כל כך כייף לקרוא את תגובתך, תודה לך מקרב לב.
שיהיה סופ"ש מעולה ❤
הדס
הי אורלי
אני מאוד רוצה לנסות אך אני מתקשה מאוד במידות של כוסות , האם באפשרותך להפוך את כל המתכון לגרמים? יקל עליי מאוד וכמה משקל בכל אנגליש?
הי גיל,
שמי הדס, נעים מאוד.
לגבי ההמרה, לצערי אין באפשרותי להמיר לגרמים. מייעצת לך להשתמש במידת כוס שנוחה לך, ולהשתמש בה בצורה אחידה לאורך המתכון.
לגבי משקל (שוב) בכל עוגת אינגליש, ממליצה למלא עד שלושת רבעי גובה התבנית.
בהצלחה!
תודה, עוגה נהדרת. מתכון קל מאד לעוגה מפוארת. גם החוששים מעוגות גזר הודו שהעוגה טעימה מאד.
היי אורלי
תודה על הפידבק, שמחה לקרוא שנהנתם מהעוגה 🙂
יום נפלא,
הדס ❤
הי הדס,
אם אני משתמשת בשאריות הגזר ממכונת המיץ אני צריכה להוסיף נוזלים?
כמו כן שתי כפיות אבקת אפייה לא משאיר טעם לוואי?
תודה
היי אור
לשאלתך הראשונה- נראה לי שכן… הרי השאריות הן בעצם גזר בלי הנוזלים שלו.
ולא נשאר טעם לוואי מהשימוש ב2 כפיות אבקת אפייה.
בהצלחה!
הדס ❤
הכנתי הערב.יצא נפלא.
היי יעל,
שמחה שאהבת,
תודה רבה ושבת שלום ❤
הדס
היי,
נראה מעולה 🙂
אפשר להמיר את השמן לשמן קוקוס או שמן זית?
היי מירה
ניתן להמיר לשמן קוקוס ל80 אחוז מהכמות המקורית.
בהצלחה!
הדס ❤
היי,העוגה נפלאה.השאלה שלי אם אפשר להפוך אותה לטיפלה בריאותית יותר ובמקום קמח לבן לשים מלא או כוסמין מלא ובמקום סוכר חום ולבן סוכר קוקוס.האם ניסית או מישהו אחר ניסה?אשמח להדרכה
הי ענת,
בהחלט ניתןלהמיר לקמח כוסמין, שימי לב בטיפים בסוף המתכון וגם בהערות הגולשים למתכון 🙂
לגבי סוכר הקוקוס- מניחה שלא ישנה את התוצאה הסופית, למרות שמעולם לא ניסיתי להשתמש בסוכר קוקוס, תעדכני איך יצא 🙂
שבת שלום,
הדס ❤
הי הדס, במתכון רשום שצריך אבקת סודה לשתייה אבל לא רשום חומץ תפוחים, שבד"כ במתכונים טיבעונים משודכים יחד למען התפיחה. האם צריך להוסיף חומץ תפוחים בשביל תפיחה ואוריריות?
הי אלה,
במתכון זה יש מיץ תפוזים, הוא אשר יוצר ריאקציה עם הסודה לשתיה.
בהצלחה וספרי איך יצא לך,
הדס
הי! תודה על התשובה. יצא מצוין. עשיתי כבר פעמיים. בפעם הראשונה הוצאתי אחרי 45 דקות וזה הרגיש עדיין לא אפוי (החזרתי לתנור לעוד קצת )ובפעם השניה, כבר הוצאתי רק אחרי 50 דקות והיה מצוין. קצרו המון מחמאות, אז תודה לך!
איזה תענוג לשמוע,
בתאבון יקרה!
וחג שמח ❤
הדס
הי הדס,
האם חובה לשים מלח…?
הי עינת,
אפשרי לגמרי להשמיט מהמתכון את המלח.
למרות שלדעתי הוא מוסיף עומק לטעמים בעוגה 🙂
בהצלחה!
הדס ❤
העוגה נראית נפלא אבל אני הייתי רוצה לדעת מאיפה הצלחת?
היי סלבי,
הצלחת יחד עם עוד כמה כלי מטבח הגיעו אלינו מסבתא של בן הזוג שלי, היישר מארגנטינה.
וינטג' אמיתי 🙂
ערב נעים,
הדס ❤
העוגה נראית נפלא,אבל שאלתי היא מאיפה הצלחת היפהפיה?
היי הדס.
שכחתי להשים מלח !!! זה יצא טוב גם בלעדיו?? העוגה בתנור כבר 😦 ואגב קרתה לי תקלונת קטנה, כשערבבתי את כל החומרים בסוף העיסה הייתה נורא כבדה וסמיכה כך זה צריך להיות? בכ'א בשביל השקט שלי הוספתי עוד חצי כוס חלב סויה שתהיה יותר קלילה.
השאלה שלי העיסה אמורה להיות נוזלית? תודה לך
בוקר טוב איילה,
נו ספרי איך יצאה העוגה?
לגבי הכדות שלה- לפי זכרוני הבלילה אמורה לצאת דיי דחוסה אך עם זאת אוורירית לאחר האפייה.
שבת שלום
הדס ❤
העוגה בסוף יצאה טעימה.. כמובן שלא נשאר כבר כלום ושום דבר.. אפילו החצי שלא אוהב עוגות בריאות התענג בשמחה 🙂
תודה תודה!
בוקר טוב! העוגה ניראת מהממת ממש, יש אפשרות להכין אותה עם קמח תמי ללא גלוטן?
היי שקד
נראה לי שאין מניעה לאפות אותה מקמח תמי {למרות שמעולם לא ניסיתי}.
ממליצה להכין על כמות קטנה בתור נסיון ראשון ולראות האם יוצא מוצלח 🙂
בהצלחה!
הדס ❤
אני השתמשתי בקמח כוסמין ובסוכר חום ובמקום מיץ תפוזים – חלב סויה ויצא נפלא!
מעולה דפנה 🙂
שבת שלום
השתמשת באותה כמות קמח (שהתמשת בכוזמין?)
האם אפשר להמיר לקמח כוסמין?
אני לא משתמשת בכל סוג סוכר
רק באגבה נוזלי… האם אפשרי ואם כן מהי הכמות הנוזלית ?
תודה!
היי מלי,
אפשרי להמיר לכוסמין, לדעתי תצטרכי להשתמש בפחות קמח במקרה כזה.
לגבי האגבה- אני ממש לא יודעת איך להמיר, אולי פשוט השמיט את הסוכר ולהמיר חלק מהנוזלים {למשל ממיץ התפוזים} לאגבה?
עדכני אם הצליח 🙂
שבת שלום ❤
הדס
הי הדס,
העוגה יצאה מעולה! היו לי כמה התבאסויות לאחרונה עם עוגות טבעוניות שיצאו לא משהו, וזאת הייתה תיקון טוב.
מעדכנת שהשתמשתי בחלב קוקוס במקום מיץ התפוזים ויצא יאמי. חוץ מזה הוספתי קצת נטיפי שוקולד מריר 🙂
תודה!
היי דקל
איזה כייף לשמוע!
שמחה שיצאת עם חוויה חיובית ❤ שבת שלום ושבוע נפלא!
הדס
הי 🙂
האם האפיה צריכה להיות בתנור על אוורור ?
היי גבי
לא יודעת מה זה אומר על איוורור, אצלי יש טורבו, ומן הסתם הזמנים משתנים מתנור לתנור וגם מפעולה לפעולה, אני מניחה שאתה מכיר את התנור שלך יותר ממני, אז אני ממליצה לך להחליט על סמך נסיון האפייה שלך בתנור הביתי.
המשך יום קסום
הדס ❤
אפשר להשתמש בקמח מלא/ כוסמין ובסוכר חום? או שזה משנה דחיסות ומרקם בצורה משמעותית?
היי דפנה
ניתן להמיר בחצי מהכמות על מנת לשמור על אווריריות בעוגה.
בהצלחה!
הדס ❤
יש משהו שכדאי לשים לב אליו אם אופים בתבנית אינגליש קייק?
כן – לחלק את הבלילה לשתי תבניות ושהיא לא תעבור את חצי הגובה שלהן, הבלילה תופחת באפייה.
זמן האפייה לא ישתנה.
בהצלחה ושבת שלום ❤
הדס
הכנתי פי 1 וחצי בכמות כדי שתצא עוגה גבוהה ומרשימה. העוגה יצאה מושלמת!!!
נימוחה מבפנים, קראנצ'ית מבחוץ. היא נטרפה במהירות האור ע"י משפחה של לא טבעונים שבכלל אוהבים עוגות שוקולד =)
רק הערה: אם עושים אותה גבוהה צריך לאפות קצת יותר, ובטורבו כדי שתאפה מבפנים.
תודה!
מהמם שירה
שבת שלום ❤
שלום,האם אפשר להשתמש בשמן רגיל?
היי דליה
בהחלט ניתן להמיר את השמן בקנולה או כל שמן צמחי אחר.
תודה רבה על המתכון המדויק לעוגה מוצלחת מאוד. יצאה מצוינת 🙂
היי מאיה,
תודה לך על התגובה ועל התעוזה לאפות ❤
שבוע מצוין מלא במתיקות!
הדס ❤
העוגה יצאה מדהים! איזה כיף…שבת שלום!
היי יהודית,
תודה רבה על הפרגון! כייף לשמוע שאהבת, שבת שלום יקירה!
הדס ❤
2 כוסות קמח לבן ועוד 1 כוס קמח לבן?! – זה ביחד – 3 כוסות קמח לבן אז למה להפריד לשני סעיפים שונים?
בוקר טוב מרים!
יש רק 2 כוסות קמח וכוס סוכר לבן – שימי לב ❤
בהצלחה,
הדס ❤
אופס.. ושוב הדיסלקציה מככבת. קראתי את זה מאה פעמים לפני ששלחתי את התגובה. מתנצלת.
לא נורא,
האמת שקראתי את התגובה שלך, מיד אמרתי לעצמי- הנה הדיסלקציה הזמנית שלי חזרה 😉
כולנו באותה הסירה, אז אל תרגישי לא נעים 🙂
יום משגע,
הדס ❤
הי,
המתכון נראה נפלא. כדי לנסות אותו כבר היום (בהעדר חומרים מתאימים במזווה)-
האם ניתן להחליף שמן זרעי ענבים בשמן צמחי אחר?
במה ניתן לההחליף את הקוקוס ואגוזי מלך? האם הם חיוניים?
תודה
היי לימור,
אכן אפשרי להמיר את השמן בכל שמן צמחי אחר שיש לך בבית. האגוזים והקוקוס נותנים לה מרקם ייחודי וטעם נפלא, אלא אם את אלרגית או לא אוהבת, ממליצה לך להמיר באגוזים אחרים שיש לך בבית, ואת הקוקוס להמיר בכל חומר גלם אחר שנראה לך ישתלב טוב, למשל פרג, או פצפוצי שוקולד. העיקר שיתן נפח לעוגה. קחי בחשבון שהמרת המצרכים ישנה את התוצאה הסופית.
בהצלחה! ועכדני אותי, אני סקרנית לדעת איך יצא לך ❤
הדס
במידה ושם חצי כמות קמח מלא האם יש משמעות לניפוי מבחינת משקל וכו ?
היי גיל,
מניחה שיש הבדל זניח במשקל
מאמינה שלא ישפיע על התוצאה כל עוד חצי מלא וחצי רגיל 🙂
בהצלחה!