השפן הכתום: עוגת גזר טבעונית מושלמת

עוגת גזר טבעונית מושלמת

חשבתי על זה לא מעט, שפן שאוכל כל היום גזר – לא יהיה כתום יום אחד? ואיך זה שאין שפנים כתומים? אז ניגשתי לגוגל ובדקתי את הנושא, מסתבר שהכל נועד כדי להן עליהם מטורפים, הם חומים וכך מתמזגים בצורה מושלמת עם הנוף בו הם חיים. אז בואו נשמור עליהם, ועל כל בעלי החיים באשר הם ונכין יחד עוגת גזר טבעונית מושלמת ❤

עוגת גזר טבעונית מושלמת

עוגת גזר טבעונית מושלמת

מה צריך? {תבנית רינג בקוטר 22 ס"מ}

  1. 2 כוסות קמח לבן {270 גרם}
  2. 1 כוס סוכר לבן {200 גרם}
  3. 1/4 כוס סוכר חום {50 גרם}
  4. 1/2 כפית מלח אטלנטי גס
  5. 2 כפיות א. אפייה
  6. 1/2 כפית א. סודה לשתיה
  7. 2 כפיות קינמון, טחון
  8. 3 כוסות גזר, מגורר {בערך 4 גזרים}
  9. 3/4 כוס שמן זרעי ענבים {110 גרם}
  10. 1/2 כוס מיץ תפוזים, סחוט טרי
  11. 1 כוס שבבי קוקוס, טחון
  12. 1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים דק

איך מכינים?

  • לפי סדר הופעת המרכיבים, מערבבים את החומרים היבשים בקערה גדולה, אליהם מוסיפים את הגזר המגורר והשמן, מערבבים היטב להטמעה.
  • מוסיפים לקערה את מיץ התפוזים, את שבבי הקוקוס ואת אגוזי המלך. מערבבים את הבלילה לאיחוד עד שהיא חלקה.
  • מעבירים לתבנית משומנת במעט שמן, לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, 45-50 דקות, תלוי בעוצמת התנור.

 בתאבון!

לעוד מתכוני עוגות מנצחים:

מיני-עוגות-לחם של בננה ואגוזי מלך | בסבוסה: עוגת סולת-קוקוס טבעונית | עוגת תותים טבעונית 

Advertisements

70 מחשבות על “השפן הכתום: עוגת גזר טבעונית מושלמת

  1. הי, הכנתי לשבת ויצא מופלא! העוגה חוסלה במהירות הבזק. זו באמת עוגה מושלמת! השתמשתי בכוס קמח 70% עדין וכוס קמח כוסמין. לא היו לי קוקוס או אגוזים – אז שמתי כוס+ חמוציות והשילוב של החמיצות הקלה עם העוגה המתוקה עשה רק טוב. בפעם הבאה אפחית את כמות הסוכר – לטעמי זה מתוק מדי… תודה על מתכון מעולה! שימחת הרבה אנשים השבת 🙂

    • הי אילה
      אפשר להמיר לכל סוג של קמח,
      קחי בחשבון שזה ישפיע על המרקם הסופי של העוגה,
      לגבי הסוכר- בוודאי שניתן להשתמש בכל סוג שאת אוהבת.
      בהצלחה!
      הדס ❤

  2. הי. פעם ראשונה באתר שלך. הכנתי הבוקר לילדים (בלי אגוזים) יצאה מעולה!! כבר הרבה זמן שאני לא נהנתי מעוגה טבעונית. תודה!

  3. הכנתי את העוגה בעבר והיא זכורה לי כנהדרת, אבל נגמר מיץ התפוזים 😦 אפשר להחליף בלימון ומים או בחלב סויה?
    בנוסף, האם הקוקוס אחראי על הדבקה ומרקם או שהוא רק מהווה תוספת (כמו שוקולד ואגוזים(?

    תודה 3>

    • היי שירה!
      את יכולה להמיר את התפוזים בלימון ומים או בחלב סויה 🙂 נראה לי ששתי האופציות יצאו מעולה!
      הקוקוס אחראי על הטעם- אפשרי להשמיט אותו!
      בהצלחה,

      הדס ❤

  4. הי הדס,
    מתכון מושלם לעוגה מושלמת!
    הכנתי אותה כבר אינספור פעמים, ובכל מני צורות (תבנית עגולה, מאורכת, מאפינס) והיא תמיד הצלחה מסחררת!
    תודה תודה תודה!!
    עדי

  5. הי אורלי
    אני מאוד רוצה לנסות אך אני מתקשה מאוד במידות של כוסות , האם באפשרותך להפוך את כל המתכון לגרמים? יקל עליי מאוד וכמה משקל בכל אנגליש?

    • הי גיל,
      שמי הדס, נעים מאוד.
      לגבי ההמרה, לצערי אין באפשרותי להמיר לגרמים. מייעצת לך להשתמש במידת כוס שנוחה לך, ולהשתמש בה בצורה אחידה לאורך המתכון.
      לגבי משקל (שוב) בכל עוגת אינגליש, ממליצה למלא עד שלושת רבעי גובה התבנית.
      בהצלחה!

  6. תודה, עוגה נהדרת. מתכון קל מאד לעוגה מפוארת. גם החוששים מעוגות גזר הודו שהעוגה טעימה מאד.

  7. הי הדס,
    אם אני משתמשת בשאריות הגזר ממכונת המיץ אני צריכה להוסיף נוזלים?
    כמו כן שתי כפיות אבקת אפייה לא משאיר טעם לוואי?
    תודה

    • היי אור
      לשאלתך הראשונה- נראה לי שכן… הרי השאריות הן בעצם גזר בלי הנוזלים שלו.
      ולא נשאר טעם לוואי מהשימוש ב2 כפיות אבקת אפייה.

      בהצלחה!
      הדס ❤

  8. היי,העוגה נפלאה.השאלה שלי אם אפשר להפוך אותה לטיפלה בריאותית יותר ובמקום קמח לבן לשים מלא או כוסמין מלא ובמקום סוכר חום ולבן סוכר קוקוס.האם ניסית או מישהו אחר ניסה?אשמח להדרכה

    • הי ענת,
      בהחלט ניתןלהמיר לקמח כוסמין, שימי לב בטיפים בסוף המתכון וגם בהערות הגולשים למתכון 🙂
      לגבי סוכר הקוקוס- מניחה שלא ישנה את התוצאה הסופית, למרות שמעולם לא ניסיתי להשתמש בסוכר קוקוס, תעדכני איך יצא 🙂
      שבת שלום,
      הדס ❤

  9. הי הדס, במתכון רשום שצריך אבקת סודה לשתייה אבל לא רשום חומץ תפוחים, שבד"כ במתכונים טיבעונים משודכים יחד למען התפיחה. האם צריך להוסיף חומץ תפוחים בשביל תפיחה ואוריריות?

      • הי! תודה על התשובה. יצא מצוין. עשיתי כבר פעמיים. בפעם הראשונה הוצאתי אחרי 45 דקות וזה הרגיש עדיין לא אפוי (החזרתי לתנור לעוד קצת )ובפעם השניה, כבר הוצאתי רק אחרי 50 דקות והיה מצוין. קצרו המון מחמאות, אז תודה לך!

  10. היי הדס.
    שכחתי להשים מלח !!! זה יצא טוב גם בלעדיו?? העוגה בתנור כבר 😦 ואגב קרתה לי תקלונת קטנה, כשערבבתי את כל החומרים בסוף העיסה הייתה נורא כבדה וסמיכה כך זה צריך להיות? בכ'א בשביל השקט שלי הוספתי עוד חצי כוס חלב סויה שתהיה יותר קלילה.
    השאלה שלי העיסה אמורה להיות נוזלית? תודה לך

    • בוקר טוב איילה,
      נו ספרי איך יצאה העוגה?
      לגבי הכדות שלה- לפי זכרוני הבלילה אמורה לצאת דיי דחוסה אך עם זאת אוורירית לאחר האפייה.
      שבת שלום
      הדס ❤

      • העוגה בסוף יצאה טעימה.. כמובן שלא נשאר כבר כלום ושום דבר.. אפילו החצי שלא אוהב עוגות בריאות התענג בשמחה 🙂
        תודה תודה!

    • היי שקד
      נראה לי שאין מניעה לאפות אותה מקמח תמי {למרות שמעולם לא ניסיתי}.
      ממליצה להכין על כמות קטנה בתור נסיון ראשון ולראות האם יוצא מוצלח 🙂

      בהצלחה!
      הדס ❤

  11. האם אפשר להמיר לקמח כוסמין?
    אני לא משתמשת בכל סוג סוכר
    רק באגבה נוזלי… האם אפשרי ואם כן מהי הכמות הנוזלית ?
    תודה!

    • היי מלי,
      אפשרי להמיר לכוסמין, לדעתי תצטרכי להשתמש בפחות קמח במקרה כזה.
      לגבי האגבה- אני ממש לא יודעת איך להמיר, אולי פשוט השמיט את הסוכר ולהמיר חלק מהנוזלים {למשל ממיץ התפוזים} לאגבה?
      עדכני אם הצליח 🙂

      שבת שלום ❤
      הדס

  12. הי הדס,
    העוגה יצאה מעולה! היו לי כמה התבאסויות לאחרונה עם עוגות טבעוניות שיצאו לא משהו, וזאת הייתה תיקון טוב.
    מעדכנת שהשתמשתי בחלב קוקוס במקום מיץ התפוזים ויצא יאמי. חוץ מזה הוספתי קצת נטיפי שוקולד מריר 🙂
    תודה!

    • היי גבי
      לא יודעת מה זה אומר על איוורור, אצלי יש טורבו, ומן הסתם הזמנים משתנים מתנור לתנור וגם מפעולה לפעולה, אני מניחה שאתה מכיר את התנור שלך יותר ממני, אז אני ממליצה לך להחליט על סמך נסיון האפייה שלך בתנור הביתי.

      המשך יום קסום
      הדס ❤

  13. אפשר להשתמש בקמח מלא/ כוסמין ובסוכר חום? או שזה משנה דחיסות ומרקם בצורה משמעותית?

    • כן – לחלק את הבלילה לשתי תבניות ושהיא לא תעבור את חצי הגובה שלהן, הבלילה תופחת באפייה.
      זמן האפייה לא ישתנה.
      בהצלחה ושבת שלום ❤
      הדס

  14. הכנתי פי 1 וחצי בכמות כדי שתצא עוגה גבוהה ומרשימה. העוגה יצאה מושלמת!!!
    נימוחה מבפנים, קראנצ'ית מבחוץ. היא נטרפה במהירות האור ע"י משפחה של לא טבעונים שבכלל אוהבים עוגות שוקולד =)
    רק הערה: אם עושים אותה גבוהה צריך לאפות קצת יותר, ובטורבו כדי שתאפה מבפנים.
    תודה!

  15. הי,
    המתכון נראה נפלא. כדי לנסות אותו כבר היום (בהעדר חומרים מתאימים במזווה)-
    האם ניתן להחליף שמן זרעי ענבים בשמן צמחי אחר?
    במה ניתן לההחליף את הקוקוס ואגוזי מלך? האם הם חיוניים?
    תודה

    • היי לימור,
      אכן אפשרי להמיר את השמן בכל שמן צמחי אחר שיש לך בבית. האגוזים והקוקוס נותנים לה מרקם ייחודי וטעם נפלא, אלא אם את אלרגית או לא אוהבת, ממליצה לך להמיר באגוזים אחרים שיש לך בבית, ואת הקוקוס להמיר בכל חומר גלם אחר שנראה לך ישתלב טוב, למשל פרג, או פצפוצי שוקולד. העיקר שיתן נפח לעוגה. קחי בחשבון שהמרת המצרכים ישנה את התוצאה הסופית.
      בהצלחה! ועכדני אותי, אני סקרנית לדעת איך יצא לך ❤

      הדס

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s