עוגת תותים טבעונית

עוגת תותים טבעונית

עונת התותים בשיאה, ואין דבר יפה כמו ללכת לשוק או לירקן ולחזור משם עם תותים אדומים, טריים ורעננים. חיפשתי המון השראה ברשת ובסוף ננעלתי cake walk, בלוג חביב ממיאמי, ארה"ב. שימו לב שקצת שיניתי את המתכון המקורי והכי חשוב שמצאתי דרכו מתכון קל מאוד לג'ל זרעי פשתן, שניתן להכין תוך חצי שעה בבית ולשמור במקרר לפחות שבוע, הג'ל ישמש אותנו לאפייה כתחליף לביצים וגם להדבקה במתכונים מלוחים.

עוגת תותים טבעונית

עוגת תותים טבעונית

מתכון לעוגת תותים

מה צריך? {2 תבניות מיני-לוף בגודל 18*8 ס"מ, זמן הכנה: שעה}

  1. 1 כוס קמח {1/2 כוס קמח כוסמין, 1/2 כוס קמח לבן תופח}
  2. 1/2 כוס סוכר דק לבן
  3. 1 כפית א. סודה לשתיה
  4. 1/4 כפית א. קינמון
  5. 1/4 כפית אגוז מוסקט
  6. קמצוץ מלח אטלנטי גס
  7. 2 כוסות תותים, חתוכים לריבועים
  8. 60 מ"ל {1/4 כוס} שמן זרעי ענבים
  9. 50 מ"ל {רבע כוס פחות כף} חלב שקדים – אופציה
  10. 1 "ביצת" פשתן – 1 כף ג'ל פשתן {ראו מתכון למטה} מעורבב עם 3 כפות מים

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • בקערה קטנה מערבבים חומרים יבשים, לצידה מערבבים חומרים רטובים {למעט החלב} בקערה גדולה יותר. מוסיפים את היבשים לרטובים ומערבבים עד מיזוג העיסה, לא יותר. אם העיסה שלכם יבשה מדיי, כמו קרמבל, תוסיפו את החלב בהדרגה עד שתקבלו עיסה כבדה וסמיכה.
  • באמצעות כף, מעבירים את העיסה לתבניות שהכנו מראש, מכניסים לתנור ל-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מצננים את העוגות על משטח קירור לפני ההגשה.
  • טיפים! *ניתן להמיר את הסוכר הלבן לסוכר קנים. במידה ואתם מכינים עם סירופ אגבה {לפי המתכון המקורי} במקום הסוכר, קחו בחשבון שלא תצטרכו להוסיף את החלב לבלילה מפני שיהיה מספיק נוזל. *את שמן זרעי הענבים ניתן להמיר לשמן צמחי אחר לבחירתכם, אני משתמשת בו ספציפית מפני שהוא נחשב יחסית בריא. *אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק רגילה או בתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ אם אין לכם תבניות קטנות.

מתכון לג'ל זרעי פשתן {למקור פלוס וידיאו הסברה}

מה צריך? {ל-200 גרם ג'ל מוכן, זמן הכנה: חצי שעה}

  1. 1/4 כוס זרעי פשתן, חומים
  2. 2 כוסות מים מינרלים

איך מכינים? 

  • על אש גבוהה מרתיחים את המים בסיר קטן, כשהם רותחים מעבירים את זרעי הפשתן לסיר ומערבבים, ממשיכים לערבב מדיי פעם. כשהעיסה מגיעה לרתיחה שוב – מנמיכים לאש נמוכה. ממשיכים לערבב עוד עשר דקות עד רבע שעה, שהנוזל נעשה סמיך. מעבירים לקערה דרך מסננת, רוב הג'ל יעבור בבת אחת, כך שאין צורך לנסות להוציא עוד ג'ל מהזרעים במסננת. מצננים ומעבירים לכלי מעוקר. נשמר עד שבוע במקרר.

בתאבון!

לעוד מתכונים עם תותים:

שייק תות ירוק ומתוק | מאפינס פרג ותותים טבעוני | מאפינס תותים טבעוני | קראמבל תותים טבעוני | טראפלס תות טבעוני | טארט תותים טבעוני 

עוגת תותים טבעונית

vegan-strawberry-cake

מודעות פרסומת

12 מחשבות על “עוגת תותים טבעונית

  1. היי הדס, נשמע ונראה מדהים. האם אפשר להשתמש בתחליף ביצה? כמו למשל של וגה? והאם ניתן להחליף את שמן זרעי הענבים בשמן אחר? תודה!

    • הי טל,
      מוזמנת להמיר לתחליף ביצה וכמובן- לעדכן אותי איך יצא! מעולם לא השתמשתי בתחליף של וגה.
      לגבי שמן: ניתן להמיר לכל שמן צמחי שיש בבית.

      בהצלחה!

      הדס ❤

  2. פינגבק: השפן הכתום: עוגת גזר טבעונית מושלמת | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ עוגות לחם של בננה ואגוזי מלך ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: בסבוסה: עוגת סולת-קוקוס טבעונית | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ בראוניז פאדג' ואגוזי מלך ~ | Pink Lady

  6. שאלות.
    1.האם לכל מתכון בו יש ביצה אוכל להשתמש בג'ל זה?
    2.ואם כן אז מהו המפתח ?כלומר 1ביצה=כמה ג'ל פשתן?
    3.נתקלתי בפסיליום לצורך הדבקה,וגם עשיתי בעזרתו לחם.
    האם לדעתך פסיליים יכול לבוא במקום ג'ל זה?
    פשוט נראה לי פחות עבודה.
    4. הכי חשוב
    הבלוג שלך מדהים,נותן השראה,רעיונות,וגורם לטבעונים לחשוב שהכול כרגיל.
    אך גם גורם לקרניבורים ל"אכול ת'כובע"
    ולכן כולנו נתקלים לא פעם בשאלה:"מה זה מתכון טבעוני?לא מאמין"

    • היי מיכל,
      1. עד כה יצא לי להשתמש בג'ל למתכון זה בלבד, אבל אין סיבה שלא יתאים גם במתכונים אחרים.
      2. כף גדושה של ג'ל הפשתן שווה ערך לביצה אחת.
      3. לגבי הפסיליום – שמעתי עליו רבות והבנתי שהוא גם בריא מאוד, לא אפיתי איתו מעולם, אז יש מצב שהוא יתאים במתכון הזה {שימי לב שאולי יהיה לפסיליום טעם מוזר במתוקים, אני לא מתעסקת איתו במטבח אז איני יודעת}.
      4. תודה ענקית מכל הלב! פידבקים כמו שלך גורמים לי רק להמשיך וליצור מתכונים חדשים וטעימים בבלוג ❤

      יום נפלא,
      הדס
      🙂

    • היי הדר
      רסק התפוחים מיועד להחליף ביצים כמו גם ג'ל הפשתן. עם שניהם מתקבלת תוצאה שונה, בגלל שהמתכון מבוסס פרי – אני ממליצה על הג'ל פשתן. הרסק יתן עוד לחות ורטיבות לעוגה שיש בה כבר המון מזה.

      בהצלחה!

      הדס

  7. פינגבק: ~ עוגת שוקולד עם לב חבוי ~ | Pink Lady

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s