בתקופה האחרונה אנחנו צורכים דיי הרבה חמאת בוטנים בבית, מה שהוביל אותי לחשוב בעצם, למה לא להכין אותה בעצמי? כך הכנתי חמאת בוטנים ביתית ממרכיב אחד: בוטנים.
מה שצריך לעשות זה פשוט מאוד: הולכים לשוק וקונים בוטנים טריים. מגיעים הביתה וקוראים בעיון את ההוראות בבלוג של מאפיהו, איך קולים בוטנים? ומכינים את הבוטנים לפי ההסבר שלו.
מה צריך? {כ-500 גרם ממרח}
- 650 גרם בוטנים טריים
איך מכינים?
- קולים את הבוטנים לפי ההוראות בבלוג של מאפיהו, מחכים שהם יצטננו לחלוטין. מעבירים אותם לתוך מגבת גדולה, תוך כדי ניעורם על מנת לקלף את קליפתם הדקה. ייתכן וזה ייקח לכם קצת זמן, אבל זה משתלם.
- מעבירים את הבוטנים לבלנדר {אפשרי ורצוי מעבד מזון, כך תחסכו זמן, לי אין מעבד מזון שמתאים לכך}, מתחילים לעבד את הבוטנים בפולסים קצרים, עם הפסקות קטנות על מנת לתת לבלנדר להתקרר. היזהרו לא לגרום לא להתחמם יתר על המידה ולהישרף.
- כשהבוטנים מקבלים מרקם נוזלי ושומני ניתן לעבד בפולסים ארוכים יותר בעוצמה גבוהה, שימו לב לא לתת לבלנדר להתחמם. לי זה לקח המון זמן כי הבלנדר שלי התחמם מהר מאוד אז הייתי צריכה לתת לו זמן "מנוחה" ארוך יותר.
- כשהחמאה מוכנה מעבירים לכלי זכוכית מעוקר, מחכים שתתקרר לטמפרטורת החדר, סוגרים עם מכסה ומכניסים למקרר. החמאה טובה עד חודשיים.
- טיפים! *לגיוון ניתן לערבב שוקולד צ'יפס עם חמאת הבוטנים. יוצא ממרח נחמד מאוד שיכול להיות משולב בכל קינוח, בעיקר פנקייקים. *שימו לב לא להוסיף לבוטנים אף מרכיב מלבדו. מים יהפכו את העיסה נוזלית ויגרמו לה להתקלקל מהר יותר. אין צורך להוסיף שמן, הבוטנים עשירים בשומנים, אני ממליצה להשאיר את החמאה טבעית כפי שהיא ולהנות מיתרונות הטבע.
בתאבון!
לעוד מתכונים עם חמאת בוטנים:
מאפינס במילוי חמאת בוטנים וציפוי שוקולד | איטריות אורז ברוטב חמאת בוטנים וקוביות טופו | בראוניז חמאת בוטנים או: מה עושה פה שעועית? | חטיף חמאת בוטנים, בייגל'ה ושוקולד | אצבעות חמאת בוטנים ואגוזים או: סיגרים מתוקים
היי, לא רק במעבד מזון !!
בבלנדר טוחנים רק עיסה נוזלית !!
אני מעריכה שתיתקבל חמאה לא מתוקה. היית מוסיפה מתיקות כל שהיא?
אני לא הוספתי מתיקות, חמאת הבוטנים טעימה כפי שהיא, את יכולה להוסיף מייפל
הי, ניסיתי להכין את החמאת בוטנים ויצא לי סוג של בצק בוטנים, כמו בצק פריך לעוגיות, זה לא קרמי כמו חמאת בוטנים. מה עליי לעשות? והוספתי טיפה שמן כשזה לא נהפך לחמאה.
היי טל
להמשיך "לבלנדר" עד שנהיה חלק לגמרי 🙂
המשכתי זה לא קרה…. עד שהוספתי קצת שמן שעזר לזה להתגבש אבל זה עדיין לא במרקם ובטעם של חמאות בוטנים טבעיות שאני קונה.
היי טל,
אם המשכת וזה לא עזר לצערי אין לי מושג מה קרה… לא אמורים להוסיף לזה שמן, כי יש לבוטנים שומן טבעי שמתפרק במהלך העשייה שאמור לאחד את הכל לממרח מדהים ממש.
פינגבק: ~ ריסז: חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן ~ | Pink Lady