חמאת בוטנים ביתית טבעונית

חמאת בוטנים ביתית טבעונית

בתקופה האחרונה אנחנו צורכים דיי הרבה חמאת בוטנים בבית, מה שהוביל אותי לחשוב בעצם, למה לא להכין אותה בעצמי? כך הכנתי חמאת בוטנים ביתית ממרכיב אחד: בוטנים.

חמאת בוטנים ביתית טבעונית

מה שצריך לעשות זה פשוט מאוד: הולכים לשוק וקונים בוטנים טריים. מגיעים הביתה וקוראים בעיון את ההוראות בבלוג של מאפיהו, איך קולים בוטנים? ומכינים את הבוטנים לפי ההסבר שלו.

חמאת בוטנים ביתית טבעונית

מה צריך? {כ-500 גרם ממרח}

  1. 650 גרם בוטנים טריים

איך מכינים? 

  • קולים את הבוטנים לפי ההוראות בבלוג של מאפיהו, מחכים שהם יצטננו לחלוטין. מעבירים אותם לתוך מגבת גדולה, תוך כדי ניעורם על מנת לקלף את קליפתם הדקה. ייתכן וזה ייקח לכם קצת זמן, אבל זה משתלם.
  • מעבירים את הבוטנים לבלנדר {אפשרי ורצוי מעבד מזון, כך תחסכו זמן, לי אין מעבד מזון שמתאים לכך}, מתחילים לעבד את הבוטנים בפולסים קצרים, עם הפסקות קטנות על מנת לתת לבלנדר להתקרר. היזהרו לא לגרום לא להתחמם יתר על המידה ולהישרף.
  • כשהבוטנים מקבלים מרקם נוזלי ושומני ניתן לעבד בפולסים ארוכים יותר בעוצמה גבוהה, שימו לב לא לתת לבלנדר להתחמם. לי זה לקח המון זמן כי הבלנדר שלי התחמם מהר מאוד אז הייתי צריכה לתת לו זמן "מנוחה" ארוך יותר.
  • כשהחמאה מוכנה מעבירים לכלי זכוכית מעוקר, מחכים שתתקרר לטמפרטורת החדר, סוגרים עם מכסה ומכניסים למקרר. החמאה טובה עד חודשיים.
  • טיפים! *לגיוון ניתן לערבב שוקולד צ'יפס עם חמאת הבוטנים. יוצא ממרח נחמד מאוד שיכול להיות משולב בכל קינוח, בעיקר פנקייקים. *שימו לב לא להוסיף לבוטנים אף מרכיב מלבדו. מים יהפכו את העיסה נוזלית ויגרמו לה להתקלקל מהר יותר. אין צורך להוסיף שמן, הבוטנים עשירים בשומנים, אני ממליצה להשאיר את החמאה טבעית כפי שהיא ולהנות מיתרונות הטבע.
חמאת בוטנים ביתית טבעונית

בוטנים לפני קלייה בתנור

בתאבון!

לעוד מתכונים עם חמאת בוטנים:

מאפינס במילוי חמאת בוטנים וציפוי שוקולד | איטריות אורז ברוטב חמאת בוטנים וקוביות טופו | בראוניז חמאת בוטנים או: מה עושה פה שעועית? | חטיף חמאת בוטנים, בייגל'ה ושוקולד | אצבעות חמאת בוטנים ואגוזים או: סיגרים מתוקים

חמאת בוטנים ביתית טבעונית

בוטנים עם מעט מים ושוקולד צ'יפס

מודעות פרסומת

5 מחשבות על “חמאת בוטנים ביתית טבעונית

  1. הי, ניסיתי להכין את החמאת בוטנים ויצא לי סוג של בצק בוטנים, כמו בצק פריך לעוגיות, זה לא קרמי כמו חמאת בוטנים. מה עליי לעשות? והוספתי טיפה שמן כשזה לא נהפך לחמאה.

  2. פינגבק: ~ ריסז: חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן ~ | Pink Lady

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s