קיש טבעוני של פלפלים וגבינת קשיו

קיש פלפלים וגבינת קשיו

אחד הדברים שאני ממש אוהבת לאכול זה קישים. בשבועות האחרונים הכנתי לא מעט, ואני ממש נהנת מהעשייה ומהדמיון הרב שניתן לצקת לתוך תבנית עגולה ופשוטה, לכאורה, של קיש. הפעם הכנתי קיש טבעוני עם קראסט מקמח כוסמין, במילוי פלפלים בשלוש צבעים וגבינת קשיו ביתית.

קיש פלפלים וגבינת קשיו

~*~

קיש פלפלים וגבינת קשיו

מה צריך? {לתבנית 26 ס"מ מתפרקת, גובה 3 ס"מ}

לקראסט:

  1. 30 מ"ל {⅛ כוס} שמן זרעי ענבים
  2. 60 מ"ל {¼ כוס} מים רותחים
  3. 180 גרם {¼1 כוסות} קמח כוסמין מלא
  4. 3 גרם {1 כפית} אבקת אפייה

למילוי:

  1. 3 פלפלים {צהוב, כתום, אדום}, פרוסים לעיגולי פרחים
  2. חופן פטרוזיליה, קצוצה

לגבינה:

  1. 150 גרם {1 כוס} קשיו טריים, מושרים לילה במים
  2. 125 מ"ל {½ כוס} מים
  3. 2 כפות אבקת שמרי בירה
  4. ½ כפית מלח

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכינים את תבנית הפאי על השיש.
  • הקראסט: מערבבים בקערה את חומרי הבצק – השמן, המים הרותחים, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב לקבלת בצק אחיד ונעים.
  • לשים את הבצק היטב ויוצרים כדור, בעזרת מערוך משטחים את הבצק על השיש עד שמתקבלת צורת עיגול שטוח, פחות מחצי ס"מ, מעבירים בזהירות את הבצק לתבנית, מנקבים באמצעות מזלג את הבצק על מנת שלא יתפח ואופים ב-180 מעלות כחמש דקות, אפייה חלקית בלבד. מניחים בצד לצינון.
  • המילוי: מפרישים כמה עיגולי פרח בצד לקישוט הקיש, ואת השאר קוצצים היטב ושמים בקערה. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה {שומרים קצת לקישוט}. מערבבים עם הידיים היטב על מנת שהתערובת תגיר נוזלים {לא מסננים אותם, הם תורמים לעסיסיות}. מניחים את הקערה בצד בזמן שמכינים את גבינת הקשיו {לוקח 2 דקות!}.
  • גבינת הקשיו: שמים את הקשיו בבלנדר, מוסיפים מים, שמרי בירה ומלח, מערבלים היטב, מוסיפים את התערובת של הגבינה לקערה עם הפלפלים. מערבבים היטב עם מרית, טועמים ומתקנים תיבול.
  • מניחים את העיסה על הקראסט שאפינו קודם בצורה שווה. מעל מקשטים בפרחי פלפלים ופטרוזיליה קצוצה.
  • מכיניסם לתנור ל-40 דקות, מוציאים לצינון חלקי ומגישים שעדיין חם עם סלט קצוץ טרי ליד.

קיש פלפלים וגבינת קשיו

~*~

קיש פלפלים וגבינת קשיו

בתאבון!

לעוד מתכוני קיש בבלוג:

קיש מנגולד, עירית וגבינת קשיו | קישקשתא: קיש דלעת וטופו | פריטטה טבעונית עם גבינות וקישואים | מיני פאי תפוחים וקרמל | פאי תרד ופטה שקדים טבעוני 

מודעות פרסומת

6 מחשבות על “קיש טבעוני של פלפלים וגבינת קשיו

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s