קיש מנגולד, עירית וגבינת קשיו

קיש מנגולד, עירית וגבינת קשיו

הפעם הכנתי קיש קצת שונה. הוא באמת יצא שונה! כמעט חיסלתי עם האיש שלי את כל התבנית ויכולתי לחסל עוד 7 קישים כאלו: קיש על בסיס קראסט מקמח כוסמין במילוי עלי מנגולד, עירית וגבינת קשיו. את המנגולד בקלות ניתן להחליף בתרד או בקייל, את העירית אפשר להחליף בבזיליקום או בזעתר טרי, והגבינה? הגבינה היא מרכיב הכרחי בקיש הזה ומה שהפתיע אותי שהיא קלה ומהירה להכנה, באמת כלום עבודה על מנת לקבל טעם נהדר שמוסיף המון לקיש הזה.

קיש מנגולד, עירית וגבינת קשיו

מה צריך? {לתבנית 26 ס"מ מתפרקת, גובה 3 ס"מ}

לקראסט:

  1. 30 מ"ל {⅛ כוס} שמן זרעי ענבים
  2. 60 מ"ל {¼ כוס} מים רותחים
  3. 180 גרם {¼1 כוסות} קמח כוסמין מלא
  4. 3 גרם {1 כפית} אבקת אפייה

למילוי:

  1. 600 גרם עלי מנגולד
  2. 1 עגבנית תמר, פרוסה לעיגולים דקים
  3. מעט מלח אטלנטי גס
  4. מעט פלפל גרוס
  5. ½ אגוז מוסקט, טחון
  6. 1 חבילה עירית, קצוצה

לגבינה:

  1. 150 גרם {1 כוס} קשיו טריים, מושרים לילה במים
  2. 125 מ"ל {½ כוס} מים
  3. 2 כפות אבקת שמרי בירה

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכינים את תבנית הפאי על השיש.
  • הקראסט: מערבבים בקערה את חומרי הבצק – השמן, המים הרותחים, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב לקבלת בצק אחיד ונעים.
  • בעזרת מערוך משטחים את הבצק על השיש עש שמתקבלת בערך צורת עיגול שטוח, פחות מחצי ס"מ, מנקבים באמצעות מזלג את הבצק על מנת שלא יתפח ואופים ב-180 מעלות כחמש דקות, אפייה חלקית בלבד. מניחים בצד לצינון.
  • המילוי: מפרידים את עלי המנגולד מהגזע שלו, אנו נשתמש במתכון זה רק בעלים, כך שישאר לנו פחות מ-600 גרם מנגולד. קוצצים היטב עם סכין חדה את עלי המנגולד, שמים בקערה. מוסיפים עירית קצוצה {מפרישים 2 כפות ממנה לסוף}, מלח אטלנטי, פלפל גרוס ואגוז מוסקט. מערבבים עם הידיים היטב על מנת שהתערובת תגיר נוזלים {לא מסננים אותם, הם תורמים לעסיסיות}. מניחים את הקערה בצד בזמן שמכינים את גבינת הקשיו {לוקח 2 דקות!}.
  • גבינת הקשיו: שמים את הקשיו בבלנדר, מוסיפים 2 כפות שמרי בירה וחצי כוס מים, מערבלים היטב, מוסיפים את התערובת של הגבינה לקערה עם המנגולד הקצוץ. מערבבים היטב עם מרית, טועמים ומתקנים תיבול.
  • מניחים את העיסה על הקראסט שאפינו קודם בצורה שווה. מעל מקשטים בפרוסות עגבניה ובעירית קצוצה.
  • מכניסים לתנור לחצי שעה עד 40 דקות, מוציאים לצינון חלקי ומגישים שעדיין חם עם סלט קצוץ טרי ליד.

קיש מנגולד, עירית וגבינת קשיו

בתאבון!

לעוד מתכוני קיש ופאי:

קישקשתא: קיש דלעת וטופו | פריטטה טבעונית עם גבינות וקישואים | מיני פאי תפוחים וקרמל | פאי תרד ופטה שקדים טבעוני 

36 מחשבות על “קיש מנגולד, עירית וגבינת קשיו

    • היי שושי
      בהחלט ניתן להשרות לשעתיים במים רותחים, שימי לב להחליף את המים כל פעם שהם מתקררים. זה יזרז את התהליך.
      בהצלחה וחג שמח!

      הדס ❤

      • היי הדס,
        המון תודה, יצא פיצוץ! לא ראיתי את התגובה שלך לפני שעשיתי אז שמתי שלוש כפות שמרי בירה, הוספתי עוד קצת מים לבצק כדי שיהיה יותר נוח לעבודה ויצא פשוט מדהים! עשיתי ארוחה שכוללת כמה מנות וגם הלא טבעונים הכתירו את הקיש הזה בתור הדבר הכי טעים מבין כל הדברים שהיו. שוב תודה, השבוע אכין את זה שוב 🙂

  1. היי הדס, יש לך רעיון איך אני ממירה את המתכון של ה'מלית' למתכון שלא דורש רידוד בצק? או האם את חושבת שזה יחזיק אם אאפה ללא בצק.. ? תודה רבה!

    • היי דנה,
      לא ניסיתי את המלית בלי הקראסט של הבצק, אבל אני מאמינה שזה ילך טוב אם תוסיפי לה עוד משהו מייצב- כמו קמח חומוס או משהו בסגנון 🙂

      בהצלחה!
      הדס

  2. יצא מש טעים!! טעם של קיש חלבי ממש!! נראה לי שיצא טוב גם עם ברוקולי מאודה וקצוץ.
    המילוי יצא קצת נוזלי אחרי האפיה, לא מוצק על הבצק. יש דרך ליצב אותו?
    תודה על המתכון

    • היי שרל'ה,
      תודה רבה לך!
      הייתי ממליצה לך לתת לקיש להתקרר מעט {אז הוא הופך יותר מוצק}. אולי להוסיף פחות מים לקרם קשיו, או יותר ירקות {מנגולד במקרה הזה}, או לתתלזה עוד 5-10 דקות בתנור על חום נמוך – כדי שנוזלים יתאדו כמה שיותר.
      אצלי הוא יצא מוצק ויפיפה גם מיד אחרי התנור.

      שבת שלום,
      הדס
      🙂

  3. פינגבק: קיש מנגולד | מפרגנת בריאות

  4. פינגבק: ~ גבינת קשיו בסגנון שמנת עם בזיליקום או עגבניות מיובשות ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ פיצה טבעונית ~ | Pink Lady

  6. יצא מעולהההה!!! טעים בטירוף! עשיתי עם שילוב של קייל, באקצ׳וי ומנגולד. ועכשיו מתכוונת לעשות את גבינת הקשיו גם סתם למריחה על הלחם . תודה רבה!

  7. פינגבק: ~ קיש תרד וגבינת קשיו טבעוני ~ | Pink Lady

  8. פינגבק: Most Wanted ~ חודש נובמבר 2013 | Pink Lady

  9. יצא מדהים מדהים מדהים! החלפתי את המנגולד בקייל והוספתי שן שום ותבלינים לגבינת קשיו. ללקק את האצבעות! כולם נפלו מהמתכון! תודה רבה!!

  10. פינגבק: ~ קיש פלפלים וגבינת קשיו ~ | Pink Lady

    • היי טל!
      ניתן להמיר לקמח מלא.
      לגבי כמויות- לדעתי קמח מלא סופח יותר נוזלים, לכן שימי לב שאולי תצטרכי להוסיף עוד מים לבצק.
      בהצלחה!
      🙂 הדס

      • עשיתי אתמול ויצא מעולה (רק קצת מלוח מדי. כנראה הגזמתי כששמתי כפית מלח גס). ועכשיו שאלה בדיעבד – את הנוזלים שהתרד הגיר הייתי צריך לשפוך?
        * ואני בן (:

        • היי טל,

          סליחה על הבילבול 😉
          את הנוזלים של התרד משאירים בקערה, זה תורם לעסיסיות של הפאי.
          לגבי המלח- צריך בדר"כ לתקן תיבול ממש בסוף, אני תמיד ממליצה לא לשים בתחילת הבישול הרבה מהתבלינים, אלא לחכות עם התיבול הסופי ממש לפני שמכניסים לתנור 🙂
          איזה כייף לשמוע שיצא עמעולה גם עם תרד! עשית לי את השבת.

          הדס
          🙂

כתיבת תגובה