הפעם הכנתי קיש קצת שונה. הוא באמת יצא שונה! כמעט חיסלתי עם האיש שלי את כל התבנית ויכולתי לחסל עוד 7 קישים כאלו: קיש על בסיס קראסט מקמח כוסמין במילוי עלי מנגולד, עירית וגבינת קשיו. את המנגולד בקלות ניתן להחליף בתרד או בקייל, את העירית אפשר להחליף בבזיליקום או בזעתר טרי, והגבינה? הגבינה היא מרכיב הכרחי בקיש הזה ומה שהפתיע אותי שהיא קלה ומהירה להכנה, באמת כלום עבודה על מנת לקבל טעם נהדר שמוסיף המון לקיש הזה.
מה צריך? {לתבנית 26 ס"מ מתפרקת, גובה 3 ס"מ}
לקראסט:
- 30 מ"ל {⅛ כוס} שמן זרעי ענבים
- 60 מ"ל {¼ כוס} מים רותחים
- 180 גרם {¼1 כוסות} קמח כוסמין מלא
- 3 גרם {1 כפית} אבקת אפייה
למילוי:
- 600 גרם עלי מנגולד
- 1 עגבנית תמר, פרוסה לעיגולים דקים
- מעט מלח אטלנטי גס
- מעט פלפל גרוס
- ½ אגוז מוסקט, טחון
- 1 חבילה עירית, קצוצה
לגבינה:
- 150 גרם {1 כוס} קשיו טריים, מושרים לילה במים
- 125 מ"ל {½ כוס} מים
- 2 כפות אבקת שמרי בירה
איך מכינים?
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכינים את תבנית הפאי על השיש.
- הקראסט: מערבבים בקערה את חומרי הבצק – השמן, המים הרותחים, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב לקבלת בצק אחיד ונעים.
- בעזרת מערוך משטחים את הבצק על השיש עש שמתקבלת בערך צורת עיגול שטוח, פחות מחצי ס"מ, מנקבים באמצעות מזלג את הבצק על מנת שלא יתפח ואופים ב-180 מעלות כחמש דקות, אפייה חלקית בלבד. מניחים בצד לצינון.
- המילוי: מפרידים את עלי המנגולד מהגזע שלו, אנו נשתמש במתכון זה רק בעלים, כך שישאר לנו פחות מ-600 גרם מנגולד. קוצצים היטב עם סכין חדה את עלי המנגולד, שמים בקערה. מוסיפים עירית קצוצה {מפרישים 2 כפות ממנה לסוף}, מלח אטלנטי, פלפל גרוס ואגוז מוסקט. מערבבים עם הידיים היטב על מנת שהתערובת תגיר נוזלים {לא מסננים אותם, הם תורמים לעסיסיות}. מניחים את הקערה בצד בזמן שמכינים את גבינת הקשיו {לוקח 2 דקות!}.
- גבינת הקשיו: שמים את הקשיו בבלנדר, מוסיפים 2 כפות שמרי בירה וחצי כוס מים, מערבלים היטב, מוסיפים את התערובת של הגבינה לקערה עם המנגולד הקצוץ. מערבבים היטב עם מרית, טועמים ומתקנים תיבול.
- מניחים את העיסה על הקראסט שאפינו קודם בצורה שווה. מעל מקשטים בפרוסות עגבניה ובעירית קצוצה.
- מכניסים לתנור לחצי שעה עד 40 דקות, מוציאים לצינון חלקי ומגישים שעדיין חם עם סלט קצוץ טרי ליד.
בתאבון!
לעוד מתכוני קיש ופאי:
קישקשתא: קיש דלעת וטופו | פריטטה טבעונית עם גבינות וקישואים | מיני פאי תפוחים וקרמל | פאי תרד ופטה שקדים טבעוני
היי הדס, כרגיל נראה מדהים:)
אפשר להחליף את הקמח בקמח לבן רגיל?
היי,
בוודאי שניתן להמיר בקמח רגיל 🙂
בהצלחה!
הדס ❤
שלום, האם אפשר להשרות את הקשיו במים חמים רק לשעתיים?
היי שושי
בהחלט ניתן להשרות לשעתיים במים רותחים, שימי לב להחליף את המים כל פעם שהם מתקררים. זה יזרז את התהליך.
בהצלחה וחג שמח!
הדס ❤
היי הדס, אם יש לי פתיתי בירה ולא אבקה, האם לשים ארבע כפות במקום שתיים? לא בטוחה מהו היחס… המון תודה!
היי סיגל,
נסי להמיר תחילה ל2 כפות ותטעמי את הבלילה לפני האפייה, אם תרגישי שיש צורך בעוד- תוסיפי.
בהצלחה!
הדס ❤
היי הדס,
המון תודה, יצא פיצוץ! לא ראיתי את התגובה שלך לפני שעשיתי אז שמתי שלוש כפות שמרי בירה, הוספתי עוד קצת מים לבצק כדי שיהיה יותר נוח לעבודה ויצא פשוט מדהים! עשיתי ארוחה שכוללת כמה מנות וגם הלא טבעונים הכתירו את הקיש הזה בתור הדבר הכי טעים מבין כל הדברים שהיו. שוב תודה, השבוע אכין את זה שוב 🙂
איזה כייף לשמוע! תודה רבה רבה וחג שמח סיגלי,
יום נפלא ❤
היי הדס, יש לך רעיון איך אני ממירה את המתכון של ה'מלית' למתכון שלא דורש רידוד בצק? או האם את חושבת שזה יחזיק אם אאפה ללא בצק.. ? תודה רבה!
היי דנה,
לא ניסיתי את המלית בלי הקראסט של הבצק, אבל אני מאמינה שזה ילך טוב אם תוסיפי לה עוד משהו מייצב- כמו קמח חומוס או משהו בסגנון 🙂
בהצלחה!
הדס
יצא מש טעים!! טעם של קיש חלבי ממש!! נראה לי שיצא טוב גם עם ברוקולי מאודה וקצוץ.
המילוי יצא קצת נוזלי אחרי האפיה, לא מוצק על הבצק. יש דרך ליצב אותו?
תודה על המתכון
היי שרל'ה,
תודה רבה לך!
הייתי ממליצה לך לתת לקיש להתקרר מעט {אז הוא הופך יותר מוצק}. אולי להוסיף פחות מים לקרם קשיו, או יותר ירקות {מנגולד במקרה הזה}, או לתתלזה עוד 5-10 דקות בתנור על חום נמוך – כדי שנוזלים יתאדו כמה שיותר.
אצלי הוא יצא מוצק ויפיפה גם מיד אחרי התנור.
שבת שלום,
הדס
🙂
פינגבק: קיש מנגולד | מפרגנת בריאות
פינגבק: ~ גבינת קשיו בסגנון שמנת עם בזיליקום או עגבניות מיובשות ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ פיצה טבעונית ~ | Pink Lady
יצא מעולהההה!!! טעים בטירוף! עשיתי עם שילוב של קייל, באקצ׳וי ומנגולד. ועכשיו מתכוונת לעשות את גבינת הקשיו גם סתם למריחה על הלחם . תודה רבה!
היי ליאת!
כייף לשמוע, הגבינת קשיו הזו שובבה ואפשר להכין אותה גם בפיצות! היא נהדרת בכל מובן 🙂
אשמח אם תשתפי את הצילום של המתכון אצלי בעמוד: https://www.facebook.com/veganlady.me
שבת שלום 🙂
הדס
פינגבק: ~ קיש תרד וגבינת קשיו טבעוני ~ | Pink Lady
פינגבק: Most Wanted ~ חודש נובמבר 2013 | Pink Lady
יצא מדהים מדהים מדהים! החלפתי את המנגולד בקייל והוספתי שן שום ותבלינים לגבינת קשיו. ללקק את האצבעות! כולם נפלו מהמתכון! תודה רבה!!
מיכל,
יא מהממת אחת 🙂 שום תמיד בא טוב בגבינות! במיוחד אם השתמשת בעירית, זה שילוב נפלא!
הקייל מעולה למתכון הזה. שמחה שיצא לך טעים ושכולם נהנו,
חג שמח!
מוזמנת לשתף את התמונה של מנה אצלי בעמוד: https://www.facebook.com/veganlady.me
הדס
🙂
פינגבק: ~ קיש פלפלים וגבינת קשיו ~ | Pink Lady
נראה מעולה 🙂
הבצק יוצא פריך או שהוא חייב רידוד?
יש קמחים אחרים ללא גלוטן שיעשו את העבודה?
היי תמר,
כל קמח נטול גלוטן שאת משתמשת בו בדרך כלל יכול לעבוד פה. אם יש לך מתכון אחר לקראסט ללא גלוטן- תשלבי אותו במתכון, זו אופציה נוספת.
בהצלחה!
הדס
🙂
תודה 🙂
והבצק פריך שאפשר להדביק אותו בחלקים חלקים בתבנית או שהוא דורש רידוד?
לרדד במטבח שלי זה בלאגן…
תמר, איך שנוח לך לגבי הבצק 🙂
בהצלחה!!!
אפשר להחליף את קמח הכוסמין בקמח חיטה מלא?.. אם כן, לשמור על הכמות?
היי טל!
ניתן להמיר לקמח מלא.
לגבי כמויות- לדעתי קמח מלא סופח יותר נוזלים, לכן שימי לב שאולי תצטרכי להוסיף עוד מים לבצק.
בהצלחה!
🙂 הדס
תודה רבה! קניתי תרד וקשיו ומחר אנסה את מזלי 🙂
איזה מעולה! דווחי איך יצא לך 🙂
עשיתי אתמול ויצא מעולה (רק קצת מלוח מדי. כנראה הגזמתי כששמתי כפית מלח גס). ועכשיו שאלה בדיעבד – את הנוזלים שהתרד הגיר הייתי צריך לשפוך?
* ואני בן (:
היי טל,
סליחה על הבילבול 😉
את הנוזלים של התרד משאירים בקערה, זה תורם לעסיסיות של הפאי.
לגבי המלח- צריך בדר"כ לתקן תיבול ממש בסוף, אני תמיד ממליצה לא לשים בתחילת הבישול הרבה מהתבלינים, אלא לחכות עם התיבול הסופי ממש לפני שמכניסים לתנור 🙂
איזה כייף לשמוע שיצא עמעולה גם עם תרד! עשית לי את השבת.
הדס
🙂
זה נראה מעלף. האם יש אפשרות להשמיט את שמרי הבירה? מה תפקידם בעצם?
שמרי הבירה מחליפים טעם ומרקם עדין של פרמז'ן. מעבר לזה יש להם ערך תזונתי גבוה.
את יכולה להמיר בקמח רגיל.
בהצלחה!
היי- נראה מעולה!
יש מצב להחליף את השמן זרעי ענבים בשמן אחר (שכן יש לי בבית.. ;), שמן זית או קוקוס)?
תודה!
היי חגית,
בהחלט ניתן להמיר את שמן זרעי הענבים בכל שמן צמחי אחר {קוקוס פחות מומלץ למלוחים}.
לילה טוב
🙂
הדס