גבינת קשיו בסגנון שמנת עם בזיליקום או עגבניות מיובשות

גבינת קשיו בסגנון שמנת עם בזיליקום או עגבניות מיובשות

בזמן האחרון יצא לי להכין המון ממרחי גבינת קשיו בבית, צריך להודות לפעמים שמתאהבים בחומר גלם חדש במטבח, וזה לגמרי קרה לי עם האגוז המקסים הזה. אחרי המון נסיונות בהכנתה, אני מציגה לכם את המתכון הנפלא לגבינת קשיו בסגנון שמנת עם בזיליקום או עגבניות מיובשות, אתם יכולים לשנות את התוספות לגבינה לפי טעמכם האישי: זיתים ירוקים, שמיר ושום, פלפל קלוי, ואפילו חציל! 

גבינת קשיו בסגנון שמנת עם בזיליקום או עגבניות מיובשות. צילום: הדס

מה צריך? {ל-500 גרם גבינת שמנת, זמן הכנה: יותר מיום שלם}

לגבינה:

  1. 250 גרם קשיו טבעי
  2. 1/4 כוס מים
  3. מיץ סחוט מלימון אחד
  4. 2 כפיות מלח אטלנטי גס
  5. 1 שן שום

לתוספות: 

  1. 4 גבעולים של בזיליקום טרי, קצוץ
  2. 4-5 עגבניות מיובשות, קצוצות

איך מכינים?

  • משרים את הקשיו ל-24 שעות לפחות בקערה קטנה עם מכסה, במים רגילים מהברז. יש לשטוף ולחדש את המים כל 6 שעות בערך.
  • מסננים את הקשיו מהמים, מעבירים לבלנדר עם כל רכיבי הגבינה. מבלנדרים על פולסים קצרים תוך כדי דואגים להוריד מדפנות הבלנדר את השאריות של הקשיו על מנת שהכל יהפוך למרקם ממרחי חלק. ייתכן ותצטרכו להפעיל את הבלנדר למספר רב של פעמים, תלוי מה העוצמה שלו, אני ממליצה לתת לזה זמן – כמה שיותר תטחנו את הקשיו כך המרקם שלו יהפוך יותר ממרחי וחלק.
  • מעבירים את הגבינה שנוצרה בבלנדר לקערה גדולה ומחלקים ל-2 צנצנות מעוקרות מזכוכית, כשבכל אחת מהן מוסיפים את התוספת הרצויה, במקרה הפעם הכנתי עם בזיליקום טרי ועם עגבניות מיובשות.
  • טיפים! *ניתן להכין את הגבינה עם שקדים טבעיים, רק קחו בחשבון שהטעם הסופי יהיה שונה, לא פחות טעים. *למי שיש מעבד מזון או בלנדר חזק, הגבינה הזו תקח לכם ממש מעט זמן {למעט זמן השריית האגוזים במים}.

גבינת קשיו בסגנון שמנת עם בזיליקום או עגבניות מיובשות. צילום: הדס

בתאבון!

גבינת קשיו בסגנון שמנת עם בזיליקום או עגבניות מיובשות. צילום: הדס

לעוד מתכונים עם גבינה בבלוג:

מאק-אנד-צ'יז: מקרוני וגבינה טבעוני | חלב סויה שהפך לגבינה טבעונית | קיש מנגולד, עירית וגבינת קשיו | גבינת טופו בסגנון שמנת עם שום-שמיר | ממרח גבינת טופו | פריטטה טבעונית עם גבינות וקישואים | פטה שקדים

cashew-cream-cheese

מודעות פרסומת

32 מחשבות על “גבינת קשיו בסגנון שמנת עם בזיליקום או עגבניות מיובשות

  1. מתכון מצויין. בדרך כלל לא מת על תחליפים למינהם כי הם אף פעם לא טעימים כמו המקור (עיין ערך שווארמה טבעונית וכל תחליפי הבשר למינהם), אבל במקרה הזה הגבינה אפילו טעימה יותר מגבינת חלב.
    חוץ מזה, האתר שלך נפלא! תודה רבה רבה!
    אוהב/יוראן

  2. יצא טעים באופן יוצא דופן! תודתודה!!
    רק שכמות המלח פסיכית שמתי לב בדיעבד. יש דרך כלשהיא להצדיק לעצמי כמות כזו של מלח? זה עשרות גרמים במאה גרם גבינה

    • היי ענבל,
      תודה על המחמאה, זו גבינה שבאופן קבוע מככבת אצלי במטבח!
      לגבי כמות המלח- את יכולה להכין אותה ללא מלח בכלל ובסוף להוסיף לפי הטעם ❤

      שבת שלום,

      הדס 🙂

  3. היי נטע, מכינה עכשיו. השריתי 24 שע ומתערבל כבר כמה דקות במגימיקס אבל עדיין יוצא לי גרגרי… מה עושים?

    • היי רוית, מה שלומך?

      האמת שאני מכינה את הגבינה בבלנדר חזק ולא במעבד מזון, נראה לי שבמעבד מזון זה פחות טוב למתכון הזה.

      שיהיה בהצלחה!
      הדס
      🙂

  4. הי הדס, תודה על המתכונים 🙂 שאלה בעניין גבינת הקשיו, מה הסיבה להשרייה במים? ההשרייה לא גורמת לקשיו לאבד חלק מערכו התזונתי? תודה מראש, נטע

    • היי נטע,
      אני משרה משתי סיבות: האחת, שיהיה קל יותר לקבל מרקם של שמנת ולא מרקם פירורי של הגבינה. השניה, כי שמעתי שההשריה עוזרת לעיכול טוב יותר של הקשיו. בכל מקרה – אין לי סימוכין מדעי על זה, אבל מנסיון, ניסיתי להכין גבינה מקשיו שלא הושרה במים, וזה לא יוצא גבינתי בכלל, אלא גרגירי. {וזה גם פחות טעים}

      יום נפלא!
      הדס 🙂

  5. היי הכנתי אותה היום, יצא מעולה! מה אפשר לעשות איתה חוץ מלמרוח על לחם? לא משהו מורכב.. תודה!:)

    • היי נועה,
      תודה רבה!
      יש לי בבלוג כמה מתכונים לפאי עם הגבינה הזו. גם מילוי לקנלוני בא מעולה, ובכלל בכל מתכון עם "גבינת שמנת" רגילה זה יכול להתאים.
      בהצלחה!
      הדס
      🙂

    • היי תמרה,
      לטעמי כדאי מאוד להשרות את הקשיו. הוא סופג מים ונעשה קל יותר להגיע למרקם משחתי של גבינה.

      בהצלחה ועדכני איך יצא ❤

      הדס
      🙂

    • היי ליזי,
      זה בערך {!} 1 ו3/4 כוסות של קשיו. {להשוואה: 2 כוסות מדידיה של 250 מ"ל יוצאים 300 גרם קשיו}.

      שיהיה בהצלחה!

      הדס
      🙂

    • היי לימי,
      ניתן להמיר במלח רגיל, אצלי במטבח משתמשים במלח אטלנטי בגלל שהוא נחשב יותר בריא ממלח השולחן הרגיל.
      בהצלחה ושבת שלום!

      הדס
      🙂

  6. פינגבק: ~ קנלוני תרד ושמנת קשיו ~ | Pink Lady

  7. נשמע מעולה! (לצערי, לא הצלחתי להירשם לניוזלטר. בכל פעם שניסיתי {והיו לפחות 4 כאלה}, הובטח לי חגיגית שמייל לאישור עושה את דרכו אלי, אך הוא מעולם לא הגיע…)

  8. אני מלמדת אנשים דרכים לעבור לטבעונות ורוצה להשתמש גם בגבינה הזאת
    אבל כבר שומעת מה הם יגידו לי… יש לך רעיון מה לענות לי שאומר שקשיו זה יקר ומשמין…?

    • היי סיגל!
      תראי, חומרי הגלם שלי עלו ממש פחות מ20 שקל, וקיבלתי 500 גרם של גבינה טעימה, מזינה ובריאה. אני חושבת שהעיקר הוא להראות שיש אפשרות אחרת {ללא סבל של בעלי חיים} לאוכל, ולאו דווקא להכנס לויכוחים. פשוט תשמשי דוגמא ובסוף הם יבינו שיש משהו בדברייך…
      מה גם שחשוב לציין שהגבינה היא חלק מתפריט מורכב וגדול יותר מסתם גבינה שמרוחה על לחם… התפריט הטבעוני עשיר בירקות ופירות, קטניות, דגנים והמון צבע.

      מקווה שעניתי לשאלתך.

      ערב נעים,
      הדס
      🙂

    • לגבי יקר: לא נכון. אפשר לקנות בשווקים קשיו שבור (יענו סוג ב') ב-2.8 ש"ח ל-100 גרם.
      לגבי משמין: לא מדוייק. לא כל הקלוריות נולדו שוות, וטוב שכך. חוץ מזה שיאכלו פחות ויעשו ספורט. 🙂

      • היי גיל,
        לגבי המחיר- אתה צודק בהחלט. מאז שהכנתי אותה כבר גיליתי שניתן לבשיג את הקשיו השבור במחירי מציאה בשווקים. לגבי המשמין- הכל בעיני המתבונן אני משערת. יש שיגידו שאגוזים זה מצרך משמין לעומת הפירות שהם אוכלים, אבל אני מסכימה איתך שספורט תמיד עוזר לשמיר על משקל תקין ועל אורח חיים בריא יותר.

        יום קסום,
        הדס 🙂

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s