המתכון הזה הוא עבור אוהבי החומוס, בכמה צעדים קלים תוכלו להכין בבית חומוס מסבחה כמו במסעדות ואפילו יצא לכם יותר טעים. ממרח חומוס בייתי, עשיר בטעמים, עם גרגירי חומוס שלמים מעורבבים עם טחינה, תבלינים ופטרוזיליה מעל.
הנה משהו שבטח לא ידעתם על המאכל הלאומי שלנו: חומוס ידוע בערכים תזונתיים גבוהים ומזינים – הוא עשיר בחלבון, יש בו סיבים תזונתיים, ויטמינים {A, B, C, E}, יש בחומוס סידן, ברזל, מגנזיום, אומגה 3 והכי חשוב אין בו טיפת כולסטרול! פלא שאני פשוט מטורפת על חומוס?
מה צריך? {לקילו וחצי ממרח חומוס מוכן}
- 2 כוסות חומוס יבש, זן הדס
- הרבה מים להשריית החומוס
- 1 כוס ממי הבישול של החומוס
- 1 כף כמון
- 1 שן שום גדולה, כתושה
- מיץ מ-1/2 לימון סחוט טרי
- 1/3 כוס טחינה גולמית
- מלח אטלנטי גס ופלפל גרוס לפי הטעם
להגשה:
- מעט טחינה {לא גולמית}
- גרגירי חומוס שלמים
- פפריקה מעושנת
- פטרוזיליה
- שמן זית
איך מכינים?
- משרים את החומוס היבש בקערה גדולה ללילה, 8-12 שעות.
- בסיר גדול שמים את החומוס המושרה, וממלאים מים בגובה כפול מעל החומוס, ז"א, שאם יש לנו חצי סיר מלא, למלא מים כמעט עד הסוף. השתמשו בסיר גדול במיוחד כך לא תהיה בעיה של מקום או גלישת המים במהלך הבישול.
- שמים את הסיר על להבה גבוהה, לאורך כל הבישול, בערך שעתיים וחצי או עד שהגרגירים רכים ונימוכים במיוחד. אני בודקת על ידי מעיכה של גרגיר על השיש – אם הוא רך וקל למעוך אותו אז החומוס מוכן. מקצים כוס אחת של גרגירי חומוס בצד להגשה של המנה בסגנון מסבחה.
- באמצעות כף גדולה או מסננת, מעבירים את יתרת החומוס לבלנדר, מעבירים גם כוס מהמים שהחומוס בושל בתוכו, מוסיפים כמון, שום, לימון, טחינה, מלח ופלפל. מערבלים טוב טוב עד שמתקבלת עיסה רכה ואחידה. אני אוהבת להשאיר אותה כשהחומוס לא טחון עד למשחה, אלא עם גרגירים קטנים של חומוס שמתפצפצים בפה עם כל ביס.
- מעבירים לצלחת הגשה, עם טחינה, גרגירי חומוס שלמים, פפריקה שמן זית ופטרוזיליה קצוצה. טורפים עם לחם או פיתות ליד.
- את החומוס מאחסנים במקרר בקופסא סגורה עד 4 ימים גג. אצלי הוא שרד בקושי שלושה ימים… 🙂
בתאבון!
לעוד מתכוני ממרחים:
איפה אני יכול למצוא חומוס זן הדס? בחנויות כותבים על האריזה את הסוג? אולי בכלל עדיף לקנות בשוק..?
(הבנתי שיש: הדס, מכסיקני, תורכי, בולגרי קטן או ספרדי גדול )
היי אייל,
אני פשוט קונה ממוכר תבלינים ולא בסופר, אז אני מבקשת ממנו את הזן הספציפי הזה {לדעתי יש לו גם את הספרדי}.
לטעמי שווקים הרבה יותר כייפיים בחווית הקניה שלי, אז אני ממליצה גם לך לנסות פעם אחת, אולי תתאהב.
בהצלחה!
הדס 🙂
הדס הי,
יש לך במקרה גם מתכון לפול ששמים על החומוס???? זה יהיה התעלות האומן על היצירה….:)
היי ענת,
אין לי מתכון לפול, אבל גם לא חושבת שההכנה כזו מסובכת. הנה מתכון זריז מהרשת:
מצרכים:
500 גרם פול יבש מושרה במים למשך הלילה
חצי כוס מיץ לימון
4 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
מלח
פלפל
כפית כמון
פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
מבשלים את הפול בסיר עם הרבה מים כשעתיים-שלוש עד שהם רכים-מרוסקים.
ממליחים ומפלפלים. מערבבים פנימה כמון, שום ומיץ לימון. מחלקים לצלחות.
על כל צלחת זולפים שמן זית, פלפל חריף ופטרוזליה ומגישים.
בהצלחה ובתאבון!
הדס 🙂
פינגבק: ~ למה פטרוזיליה? ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ דבש ענבים או: ראש השנה הוא רק תירוץ ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ ממרח גבינת טופו ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ מיונז טבעוני ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ רוטב פסטו טבעוני ~ | Pink Lady