עוגה חגיגית של סילאן {דבש תמרים} ואגוזים

עוגה חגיגית של סילאן {דבש תמרים} ואגוזים

עוגה חגיגית של סילאן {דבש תמרים} ואגוזים

עוגה חגיגית של סילאן {דבש תמרים} ואגוזים

עוגה חגיגית של סילאן {דבש תמרים} ואגוזים – אומנם אני קצת באיחור {ראש השנה נחגג לפני חודש}, אבל לא צריך לחכות עד שנה הבאה כדי להנות ממנה, השבוע יצא לי לאפות את העוגה הזו בפעם השניה והיא יוצאת מעולה גם בתבנית אינגליש קייק או בתבנית בבקה.

המתכון, בשינויים קלים, לקוח מתוך: אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מה צריך? {לתבנית בבקה או אינגליש קייק}

  1. 1 כוס קמח מלא
  2. 1 כוס קמח לבן
  3. 1 כף אבקת אפייה
  4. 2 כפיות קינמון טחון
  5. 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  6. ½ כוס מים רותחים
  7. 1 כוס סילאן (דבש תמרים)
  8. 2 כפות שמן קוקוס או כל שמן צמחי אחר
  9. 1 כפית תמצית וניל
  10. 1 כוס אגוזי מלך ואגוזים אחרים, קצוצים {רשות}

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 175 מעלות, משמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, המוסקט והאגוזים. מוסיפים את המים, הסילאן, השמן והווניל, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את התערובת לתבנית האפייה, אופים כ-30 דקות {אינגליש קייק} או 45 דקות {בבקה}.

בתאבון!עוגה חגיגית של סילאן {דבש תמרים} ואגוזים

לעוד מתכונים:

קאפקייקס של פרג לפורים | ריסז: חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן | כדורי מרציפן ביתיים טבולים בקקאו | כדורי אנרגיה: תמרים עם אגוזים | כדורי גזר טבעונים

13 מחשבות על “עוגה חגיגית של סילאן {דבש תמרים} ואגוזים

  1. יש טעות גדולה במתכון, בכלל לא יצא בלילה, יצאה עיסה מוצקה ובתנור זה התקשה לחלוטין ונהיה גוש. הלכו מצרכים יקרים, ממש מבאס

    • היי שרי,
      אשמח לדעת באילו קמחים השתמשת, כי יש כוס וחצי של נוזל על 2 כוסות קמח וזה אמור לצאת בלילה יחסית נוזלית, אבל בטח לא מוצקה ❤
      תודה ושבוע טוב,
      הדס

    • היי אורלי,
      את צודקת, העוגה יוצאת דחוסה כמו לחם בננה, ובהחלט אינה יוצאת אוורירית כמו עוגת ספוג.
      לגבי היובש לא ניתקלתי במצב שכזה אצלי, נסי פעם הבאה לאפות 5 דקות פחות 🙂

      שבת שלום,
      הדס ❤

    • לא יסמין,
      אין צורך בעוד אבקת אפייה {זה רק יוסיף טעם לוואי לעוגה}. המרקם שלה יוצא כמו של לחם בננה, פחות כמו של עוגה בחושה ואוורירית.
      ערב נעים,
      הדס ❤

  2. היי הדס, הכנתי את העוגה והיא באמת טעימה מאוד, הבן שלי בן 1.4 מת עליה וגם בן הזוג, רק שאלה.. היא יצאה לי במרקם של banana bread כזה.. ולא עוגתית במיוחד, האם זו הייתה כוונתך? או שאולי עשיתי משהו אחר ממך, למרות שעקבתי אחרי ההוראות באדיקות, כי למעשה חסר איזשהו תחליף ביצה במצרכים.. לא?
    תודה רבה!
    דנה

כתוב תגובה לPinkLady לבטל