העוגה הזו מחזירה אותי לזמנים שסבתא {ז"ל} מצד אבא, עוד היתה בכוחה והכינה לנו עוגת סולת מתוקה עד כדי סוכרת, עוגת סולת קוקוס טבעונית, עם סירופ משכר של תבלינים ריחניים.
מה צריך? {תבנית בגודל 20*38 ס"מ, זמן הכנה: שעה וחצי} לינק למקור
- סירופ סוכר ריחני (מתכון בהמשך)
- 1 כף שמן זרעי ענבים, לשימון תבנית האפייה
- 2 כוסות (305 גרם) קמח סולת משובח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- חצי כוס (115 גרם) סוכר
- ½ כוס (115 גרם) שמן קוקוס, טמפרטורת החדר
- ½1 כוסות (375 מיליליטר) חלב שקדים/קרם קוקוס
- 1 כוס (75 גרם) שבבי קוקוס מיובש, לא ממותק
- 3 כפות שקדים ללא קליפה
סירופ סוכר ריחני:
- 1 כוס (225 גרם) סוכר
- חצי כוס (125 מיליליטר) מים
- ½ כפית מיץ לימון טרי
- ½ כפית מי ורדים
איך מכינים?
- הכינו את סירופ הסוכר: מוסיפים את הסוכר, המים ומיץ הלימון לסיר בינוני, בעל תחתית עבה, מביאים לרתיחה על אש בינונית, מערבבים מדי פעם ומוציאים את הקצף שעל פני השטח. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 2 דקות (אם אתם רוצה סירופ נוזלי) ועוד 5 דקות נוספות (אם אתם רוצה סירופ סמיך במיוחד) , מערבבים את הסירופ במחבת מדי פעם. (הסירופ יהיה סמיך יותר לאחר קירור). מכבים את האש ומערבבים את מי הורדים לסירופ; מצנננים לטמפרטורת החדר, ולאחר מכן הוא מוכן לשימוש.
- הכינו את העוגה: מחממים תנור לחום של 190 מעלות; מברישים את השמן בחלק הפנימי של תבנית האפייה.
- מערבבים יחד את הסולת, אבקת האפייה, והסוכר בקערה גדולה. מוסיפים את שמן הקוקוס ולאחר מכן את קרם הקוקוס עד לקבלת תערובת אחידה, ולאחר מכן מקפלים פנימה את שבבי הקוקוס. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ומורחים אותה בגובה שווה; פורסים באמצעות סכין חדה את הבלילה, טובלים את הסכין במים חמים ומייבשים אותה לפני שממשיכים לחתוך את הבלילה; מניחים חצי שקד 1 במרכזו של כל ריבוע.
- אופים בתנור עד שחלק העליון הוא חום זהוב, כ-30 דקות. ברגע שמוציאים את העוגה מהתנור, חותכים אותה לפי הסימון שעשינו קודם. יוצקים את הסירופ המקורר על העוגה החמה. מניחים לעוגה לשבת בטמפרטורת החדר שעתיים על מנת לספוג את הסירופ לפני ההגשה.
בתאבון!
לעוד מתכונים מתוקים:
כדורי שוקולד: כשבא לנשנש משהו מתוק | אצבעות חמאת בוטנים ואגוזים או: סיגרים מתוקים | כדורי אנרגיה של לימון ופרג | ריסז: חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן | עוגת תותים טבעונית
כמה טעויות עשיתי חחחח
שמן רגיל במקום שמן קוקוס
לא מי צמתי את המי סוכר
לא חיכיתי שהנוזלים יספגו ואפילו לא שפכתי את כל כמות הנוזל
ועדיין!!! נעלמה העוגה. פיצוי ליובש ״גלידת״ בננות מייפל!!
עונג שבת
היי דנה
שמחה שהעוגה נטרפה!
מסכימה שאפשר תמיד לאלתר ולעשות לפי הצרכים הביתיים והאישיים שלך, כל הכבוד 💖
הדס
הי הדס! הכנתי הבסבוסה ויצאה נהדרת וריחנית! אבל המרקם לא… העוגה מעט מפוררת ומתפרקת, כבר בשלב החיתוך… יש לך רעיון למה?
לחכות שתתקרר 🙂
באיזה תחליף נטול גלוטן אפשר להשתמש במקום סולת?
היי
האמת שנראה לי שכדאי לך לחפש מתכונים נטולי גלוטן ברשת, כי לי אין מושג קלוש מה ניתן להחליף, כל העוגה מבוססת על סולת שהיא גלוטן… אז יכולה לומר לך רק להתייעץ עם אנשים שמבינים בנושא ללא גלוטן 🙂
בהצלחה ושבת שלום 🙂
הדס ❤
שאלה עקרונית: האם עוגת סולת תהיה אכילה גם ללא תוספת הסירופ? אני משתדלת לצמצם צריכת סוכר.
הי איילת,
את יכולה להכין אותה ללא הסירופ, ולבחור אחרי טעימה בלי האם היא לטעמך…
אפשר אולי להפחית בכמות הסירופ עצמו או בסוכר, מה שנוח לך.
אני מעולם לא טעמתי ללא הסירופ- כך שאין לי ממש אפשרות להמליץ, אבל על פניו נראה לי שזה אכיל מאוד גם בלי.
בהצלחה
הדס ❤
הי, אפשר לשים סירופ מייפל או אגבה או סילאן ללא סוכר במקום סירופ
היי טל,
בהחלט ניתן להמיר את הסירופ סוכר במקום מה שציינת.
בהצלחה!
הדס ❤
פינגבק: השפן הכתום: עוגת גזר טבעונית מושלמת | Pink Lady
היי הדס,
האם אפשר להכין את העוגה עם סולת חיטה מלאה לדעתך?
תודה, דנה
היי דנה,
בהחלט אפשרי להמיר לסולת חיטה מלאה 🙂
בהצלחה!
הדס
ממש שמחה למצוא פה את המתכון המסורתי בגרסתו הטבעונית. שנים עברו מאז שטעמתי את העוגה הזאת. אצלנו קוראים לה בולו. אמא שלי מכינה כל שנה.
רציתי לשאול מה זה קמח סולת והאן בטלת יעבוד פה? תודה רבה רבה מראש ושנה טובה ומתוקה כמו העוגה
נ.ב חלב שקדים רגיל יעזור פה או שצריך ממש את החלב קוקוס בפחיות ?
היי רויטל,
תודה רבה על המחמאות! מה זה בטלת? 🙂
וחלב שקדים לא מתאים מהסיבה שהוא עם מעט אחוזי שומן לעומת קרם הקוקוס {17 עד 21 אחוז}.
בהצלחה!!
הדס
אבל במתכון כתוב קרם קוקוס/ חלב שקדים…
צודקת! טעות שלי 🙂
את יכולה להמיר את הקוקוס בחלב שקדים רגיל.
בהצלחה!
הדס 🙂
סליחה,לא ראיתי את השגיאה. הכוונה לסולת.
היי רויטל,
עכשיו שהבנתי את שאלתך, השתמשתי במוצר שנקרא "סולת חיטה", לדעתי אין הבדל בין מה שאת מדברת עליו והסולת חיטה שהשתמשתי בה למתכון. בלינק תוכלי לראות תמונה שלו: http://www.yashir4u.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8-1096-%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%AA-%D7%97%D7%99%D7%98%D7%94-%D7%93%D7%92%D7%9F.aspx
מקווה שזה עזר,
הדס
ממש שמחה למצוא פה את המתכון המסורתי בגרסתו הטבעונית. שנים עברו מאז שטעמתי את העוגה הזאת. אצלנו קוראים לה בולו. אמא שלי מכינה כל שנה.
רציתי לשאול מה זה קמח סולת והאן בטלת יעבוד פה? תודה רבה רבה מראש ושנה טובה ומתוקה כמו העוגה
פינגבק: ~ עוגות לחם של בננה ואגוזי מלך ~ | Pink Lady
היי! אני מתה מתה מתה להכין אבל אין לי מי ורדים… עד כמה זה קריטי? תודה!
היי עדי,
מי הורדים לא קריטיים, את יכולה להכין בלי.
עדכני איך יצא לך… 😀
בהצלחה!
הדס 🙂
היי הדס, יצא פשוט נפלא! כל כך קל להכנה וכל כך טעים! בגלל התמכרות הקינמון שלי הוספתי גם שתי כפיות גדושות קינמון בשלב היבשים, יצא מאוד טעים. החבר הקרניבור שלי זלל ארבע חתיכות ברצף והשאר התחסל ע"י האורחים. בטוח אחזור למתכון הזה! המון תודה.
עדי,
כל כך כייף לשמוע, תודה לך!
שבת שלום,
הדס
🙂
היוש 🙂
אפשר להחליף את הלימון בתפוז או שזה יהיה מוזר מידי?..
היי מיטל!
בוודאי שאפשר להמיר את הלימון בתפוז, בהצלחה ועדכני איך יצא לך 🙂
הדס
יה איך אהבתי בסבוסה. אנסה ברגע דאקנה רמח בולת. תודה
היי מירה, אשמח לדעת איך היא יצאה לך 🙂
שבת שלום,
הדס
העוגה הזאת קרויה "הריסה" או "הריסי" אצל הפלסטינים / לבנונים / סורים ובגרסתה הלא טבעונית מכילה חמאה (שאותה החליף שמן הקוקוס) ויוגורט (אותה החליף קרם / חלב הקוקוס). הגרסה המטובענת עולה על המקור. נטרפה על ידי עדר קניבלים.
יאמי הילה!
את עושה לי חשק להכין אותה שוב ❤
תודה רבה,
הדס 🙂