מרק בטטות קרמי טבעוני

מרק בטטות טבעוני

איך מרק בטטות נולד? שואלים את האיש איזה מרק בא לו לאכול. ככה הוא נולד… מרק בטטות קרמי עשיר עם בצלי שאלוט, שום ורוזמרין טרי.

מרק בטטות קרמי טבעוני

מה צריך? {ל-8-10 מנות, זמן הכנה: שעה}

  1. 2 כפות שמן זרעי ענבים
  2. 5 בצלי שאלוט, קלופים וחתוכים לחצי
  3. 8-10 שיני שום, קלופות
  4. 2 בטטות ענקיות {קילו ו-700 גרם}, שטופות וחתוכות לפרוסות
  5. 3-4 ענפי רוזמרין, העלים מופרדים מהגזע וקצוצים
  6. 2 ליטר מים רותחים
  7. מלח אטלנטי גס לפי הטעם
  8. פלפל גרוס לפי הטעם
  9. אגוז מוסקט טחון לפי הטעם {אופציונלי}

איך מכינים?

  • בסיר גדול למרק שמים את השמן עם הבצלים ורוזמרין מענף אחד, מטגנים כחמש דקות עד להזהבה קלה, מוסיפים את הבטטות מטגנים עוד כמה דקות, מוסיפים את המים והשום. מחכים לרתיחה של המרק מנמיכים את האש ומבשלים כשעה כשהסיר עם מכסה.
  • כעבור שעה מכבים את האש, מערבבים ובאמצעות בלנדר מוט מועכים את המרק לעיסה חלקה וקרמית… בגלל שלא קילפתי את הבטטות למרק יש טעם עשיר מאוד של ירקות שורש והוא משביע מאוד.
  • מתבלים את המרק- מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט – מערבבים ונותנים רתיחה סופית לפני ההגשה.
  • רצוי להגיש עם לחם ומטבל שמן זית וחומץ בלסמי ליד.

מרק בטטות קרמי טבעוני

בתאבון!

לעוד מתכוני מרק:

מרק שרבה טריפוליטאי | מרק גריסי פנינה | מרק כתום | מרק עגבניות טבעוני | מרק כרובית ופטריות טבעוני | מרק פטריות טבעוני של ג'יימי אוליבר

מרק בטטות קרמי טבעוני

5 מחשבות על “מרק בטטות קרמי טבעוני

  1. פינגבק: צ'יפס בטטה | Pink Lady

    • היי מוטי,
      שמן זרעי ענבים יותר בריא בגלל תהליך הייצור שלו וטוענים שיש לו תכונות ייחודיות משלו. אתה מוזמן לקרוא על זה ברשת יש המון כתבות.
      לגבי המרה- אין בעיה להמיר בכל שמן צמחי אחר שיש לך בבית.

      בהצלחה!

      הדס
      🙂

כתיבת תגובה