~ סלק עם רסק עגבניות על מצע קינואה ~

סלק עם רסק עגבניות על מצע קינואה

סלק מבושל ברסק עגבניות טרי עם נענע, מוגש על מצע של קינואה מבושלת עם בצל סגול. 

היה מרגש לפגוש את ננה שרייר, האישה והאגדה, ב"יום שני ללא בשר" שהתקיים בננוצ'קה ולהביא סיר שבישלתי בבית לביסטרו. פרויקט סיר לילה הוא אחד הרעיונות המוצלחים שנתקלתי בהם לאחרונה, אין לי ספק שזו יוזמה שרק תתפוס תאוצה, עם מיטב הבשלנים הביתיים-טבעוניים שיש כיום. אני ממליצה לכם בחום להכין סיר בעצמכם, זו חוויה מדהימה של נתינה.

מה צריך? {2 עד 3 מנות}

סלק עם רסק עגבניות על מצע קינואה

  1. סלק בינוני, קלוף, מבושל וחתוך לקוביות
  2. 2 עגבניות גדולות בשלות מאוד מרוסקות
  3. 2 שיני שום מרוסקות
  4. חופן עלי נענע קצוצים
  5. כפית פפריקה מתוקה
  6. פלפל שחור גרוס, מלח אטלנטי
  7. כוס קינואה אדומה
  8. בצל בינוני, קצוץ דק
  9. 2 כוסות מים

איך מכינים?

  • מטגנים קלות את שיני השום בסיר קטן, מוסיפים אליו חצי מהנענע, ואליהם את הרסק הטרי של העגבניות.
  • מבשלים על אש נמוכה כרבע שעה, או עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי, מוסיפים את הסלק, התבלינים ומערבבים היטב.
  • בודקים תיבול, מגישים על מצע של קינואה אדומה.
  • קינואה: מטגנים בצל בסיר רחב, מוסיפים אליו את הקינואה לטיגון קצר, אל הסיר מוסיפים 2 כוסות מים.
  • מנמיכים את האש למינימום, מבשלים 15-20 דקות, עד שאין כמעט נוזלים.
  • מכסים את הסיר ומכבים את האש לאידוי של עד חצי שעה.
  • מניחים על צלחת מעט קינואה ומעליה את תבשיל הסלק שהכנו קודם.

סלק עם רסק עגבניות על מצע קינואה

בתאבון!

ננה ואנוכי בננוצ'קה. צילום: סיוון לוי

ננה ואנוכי בננוצ'קה. צילום: סיוון לוי

לעוד מתכונים עם קינואה:

קציצות חוביזה וקינואה על מצע של ממרח עדשים
קינואה עם חומוס, רימון ובזיליקום טבעוני
קינואה אדומה עם דלעת צלויה
 
סלק עם רסק עגבניות על מצע קינואה

2 מחשבות על “~ סלק עם רסק עגבניות על מצע קינואה ~

  1. פינגבק: חמוצים בצנצנת: עגבניות ירוקות לא-מטוגנות | Pink Lady

  2. פינגבק: ~ חמוצים בצנצנת: עגבניות ירוקות לא-מטוגנות ~ | Vegan Lady

כתיבת תגובה