עוגת התפוזים הקודמת שלי נחלה הצלחה גדולה, אך הפעם החלטתי לנסות משהו שונה, עוגה יותר ספוגית ועשירה בטעמי חורף, עם הרבה גרידת תפוז ומעט ג'ינג'ר מגורר שעושים פה את העבודה ונותנים לעוגה את הטון שלה – עוגת תפוז חורפית עם תבלינים.
מה צריך? {לתבנית 10*22 ס"מ , זמן הכנה: כשעה}
- 100 גרם {½ כוס פחות 2 כפות} סוכר דק
- מיץ מתפוז גדול סחוט, כולל הפאלפ {כוס וקצת}
- 80 מ"ל {⅓ כוס פחות כף} שמן קוקוס, מומס
- 112 גרם רסק תפוחים ללא סוכר {חבילה}
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר {אופציונלי}
- 1 כף גרד מקליפת תפוז
- 200 גרם {½1 כוסות} קמח תופח
- שקית {10 גרם} אבקת אפייה
לסירופ:
- מיץ מתפוז אחד
- 4-5 כפות סירופ סוכר
איך מכינים?
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות, מכינים את התבנית עם נייר אפיה.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את הסוכר עם מיץ התפוזים, השמן, הרסק, הג'ינג'ר וגרד מקליפת התפוז. מוסיפים אליה את הקמח לאחר ניפוי, ואת אבקת האפייה, מערבבים עד לאיחוד ראשוני בלבד, אם נשארים גושים קטנים זה בסדר גמור.
- מעבירים את הבלילה לתבנית שהכנו מראש, מכניסים לתנור ל-35-40 דקות, או עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ בה יוצא נקי.
- בינתיים מכינים את סירופ התפוז: במחבת קטנה מחממים את מיץ התפוזים עם סירופ סוכר, עד שחצי מהנוזלים מתאדים, מצננים בצד.
- כשהעוגה מוכנה מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות על השיש, מחלצים מהתבנית בעדינות ומזלפים מעל את סירופ התפוז שהכנו מראש. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים עם כוס תה.
- טיפים! *ניתן להמיר את הקמח הרגיל בקמח מלא, במקרה כזה יש להוסיף כפית א. אפייה על כל כוס קמח.
בתאבון!
לעוד מתכוני עוגות:
עוגת לחם צ'אנקי מאנקי: בננה ושוקולד צ'יפס | עוגת בננות, פקאן ושוקולד צ'יפס | עוגת שוקולד ליום הולדת: כי אין חגיגה בלי עוגה | עוגת גבינה טבעונית עם ביסקוויטים ופטל
היי אני ממש מקווה שאת רואה את התגובות כי באמצע ההכנה פתאום ראיתי שכתוב אבקת אפייה וגם בנוסף קמח תופח ש…כבר תופח לבד. זאת טעות או שאכן משתמשים פעמיים במתפיח?
תודה רבה!
היי כרמל
זו לא טעות.
ספרי איך יצאה לך העוגה!!!
יצאה לטעמי מאד צמיגית, ציפיתי שהיא תהיה יותר פירורית. אני לא טבעונית ולא אופה טבעוני בדרך כלל אבל החברים הטבעוניים שיבחו את העוגה:) אז אני מכתירה אותה כהצלחה אבל לא מספיק אוורירית לטעמי. תודה בכל מקרה!
היי, אני צריכה להכין עוגת תפוזים לגן של קטנטנים והגננת ביקשה בלי קרם שיוכלו לאכול בידיים. אפשר להכין את העוגה הזו בלי הסירופ מעל ועדיין תצא רכה וטעימה? או שהסירופ נספג ועדיין סבבה לאכול בידיים בלי להתלכלך? תודה 🙂
היי עדי!
בהחלט אפשרי לאכול אותה בידיים {גם הגדולים 😛 } כולל הסירופ! היא פשוט תצא מעט יותר דביקה- כדרכו של סירופ 🙂
אבל בכל מקרה הקטנים יתלכלכו – אז אין לך מה לדאוג.
בהצלחה ותהנו ❤
הדס
תודה!
תחזיקי לי אצבעות 🙏
מחזיקה חזק! עדכני איך יצא 🙂
יצאה טעימה ממש! רכה ונימוחה בטירוף. אבל מתפרקת בחיתוך יש לך רעיון למה? נראה לי שהשתמשתי בתבנית רחבה מידי, ייתכן שבגלל זה?
לא חושבת שגודל התבנית משנה- אולי חתכת אותה כשהיתה עוד חמה? גם לי זה קורה לפעמים שאין לי סבלנות להתאפק…
❤
שלום לך, עברתי על כמה מתכונים של עוגת תפוז טבעונית באינטרנט אבל בזכות התגובות הנפלאות של הגולשים החלטתי להכין את שלך!! מקווה שתצא טעימה ומוצלחת כמו שלך ושל הגולשים. תודה מראש
היי מלי,
תודה רבה ע המחמאה! איך יצא לך העוגה? אשמח לשמוע 🙂
ערב נעים,
הדס ❤
ושוב תודה על מתכון מעולה לעוגה טעימה שממש נטרפה! ואפילו בלי הציפוי…
ליאת,
תודה רבה ❤
שתהיה שנה מצוינת!
הדס 🙂
היי 🙂
מה זה סוכר דק??
תודה,
מיכל
היי מיכל,
זה סובר שטחון דק יותר מהרגיל. אפשר להכין בבית אם יש לך מטחנת תבלינים או לקנות מוכן בסופר/מכולת.
בהצלחה!
הדס ❤
היי, אפשר להמיר את התפוז בקלמנטינה?
היי דלית,
ניתן להמיר לקלמנטינה 🙂
בהצלחה!
הדס ❤
היי,
אפשר להמיר את רסק התפוחים במשו אחר??
תודה 🙂
אפשר אם יש לך יוגורט או חלב עם מעט מיץ לימון.
בהצלחה!
הדס 🙂
עוגה מעולה!!! טעימה ומענגת גם אחרי שהמרתי את הקמח הרגיל במלא ולא נשמעו תלונות (לשם שינוי)
תודה רבה 🙂
היי גלית,
כייף לשמוע, ותודה רבה לך על העידכון החשוב! ❤
ערב נעים,
הדס 🙂
הכנתי בלי הסירופ. הוספתי סוכר לבלילה עצמה (סה"כ 3/4 כוס). יצאה עוגה אוורירית וטעימה.
הי מרים,
תודה רבה, מענג לשמוע זהיא יוצאת מעולה גם בלי הסירופ 🙂
שבת שלום,
הדס ❤
פינגבק: ~ עוגת שוקולד עם לב חבוי ~ | Pink Lady
ניסיתי מיד…….. יצאה טעימה אבל לא ניראת כמו בתמונה הזו, שחומה. כוס מיץ עם סירופ סוכר יצא הרבה מידי….
בכל אופן קיבלה ציון גבוה…תודה
תודה רבה יעל 🙂
בתאבון ושבת שלום!
הדס
פינגבק: Most Wanted ~ חודש ינאר 2014 | Pink Lady
תודה הדס. כמובן שאעדכן.
היי הדס,
לא הבנתי לגבי הכמות של מיץ התפוזים. כתבת : מיץ מתפוז גדול סחוט, כולל הפאלפ {כוס וקצת} – מתפוז אחד לא יוצאת כוס וקצת
היי טלי,
התפוז היה מאוד גדול, ובנוסף לזה הוספתי את הפאלפ {השבבים שמופרדים מהמיץ} לתוך הכוס. שימי לב שאני מדברת על מידת כוס אוניברסלית ולא כוס זכוכית בגודל כזה או אחר.
אם זה לא יוצא לך מתפוז אחד, תכיני משניים, העיקר שיהיה במידה של כוס אחת – כולל הפאלפ מהתפוז שסחטת, זה המרכיב שנותן את הארומה העשירה לעוגה הזו.
בהצלחה, ועדכני איך יצא!
הדס
🙂
הכנתי, ויצא פשוט מעולה!!! הכנתי גם את עוגיות הטחינה. גילוי נאות: הוספתי ביצה (אני לא טבעונית אז אל תהרגו אותי….). את חומץ התפוחים החלפתי במיץ סחוט מלימון שלם, כולל קליפה מגוררת, וכרבע-שליש כוס סילאן לתערובת רטובה יותר. את כמות השמן הפחתתי לחצי כוס. יצאו עוגיות מעלפות!
איזה מגניב לשמוע טלי!!
כל הכבוד לך 🙂
הדס
מתכון מעולה – שמתי קמח מלא במקום קמח תופח ויצא אוורירי וטעים.
תודה הדס 🙂
תענוג לשמוע אלה!
עידכנתי במתכון שניתן להשתמש גם בקמח מלא 🙂
הכנתי סירופ סוכר (וגם רסק תפוחים…) ואפיתי את העוגה ביום שישי.
היא הוגשה אמש במסיבת יום הולדת ארבע לָילדה כשכל האורחים קרניבורים סקפטיים .
היא נחלה הצלחה גדולה יחד עם גלידוניות הבננה!
טל,
איזה כייף של בוקר עשית לי 🙂 אני שמחה שכולם אהבו את העוגה וגם שהגלידוניות נחלו הצלחה {נו, זה מתכון קסם!} אם תרצי אני אשמח שתשתפי את הצילומים שלך בעמוד שלי בפייסבוק: https://www.facebook.com/veganlady.me יש לי אלבום שכולו מוקדש לבישולים של הגולשים 🙂
שבוע טוב,
הדס
הי הדס,
האמת שלא צילמתי (את האוכל…).
העוגה יצאה בול כמו שלך והגלידוניות הרבה פחות "כוסיות" משלך.
אה, וגם אין לי פייסבוק…
נשמע טעים ביותר!
אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן אחר (קנולה, חמניה וכו')?
היי טל,
ניתן להמיר את שמן הקוקוס בשמן אחר, בכמות של חצי כוס מלאה.
בהצלחה ותודה רבה 🙂
הדס
תודה על התשובה.
מתכננת לאפות את העוגה ביום שישי ופתאום שמתי לב שיש לי עוד שאלה:
יש לך מתכון לסירופ סוכר?
טל,
זה משהו שאמא שלי תמיד מכינה: כוס סוכר עם כוס מים, מרתיחים. נותנים לזה 20 דקות או עד שמסמיך. זהירות לא לשרוף! צריך לערבב מדיי פעם.
בהצלחה!
שלום, יש לי 2 שאלות. האחת, אם אני ממירה בקמח מלא, האם צריך שיהיה קמח מלא תופח? או קמח מלא רגיל ולהוסיף עוד אבקת אפייה ביחס של כפית לכוס קמח?
שאלה שנייה, אני רוצה להגיש את העוגה בשישי. האם אני יכולה להכין אותה יומיים קודם ולשמור במקרר? האם זה פוגע בטעם באיזשהו אופן?
תודה רבה, הדס
היי הדס,
איזה שם יפה יש לך 😉
לגבי שאלותייך: את הקמח הרגיל ניתן להמיר במלא, רק שימי גם אבקת אפייה ביחס שרשמת לעיל. {כפית א.אפייה על כוס קמח}
לגבי ההגשה- אני תמיד מעדיפה להגיש עוגות גג יום אחרי האפייה, במיוחד בעוגות עם פירות, שהסוכר בהם מתפרק מהר יותר מעוגות אחרות {למשל מוס או עוגות קפואות שאין בכלל שאלה לגבי ההכנה מראש}, במקרה הזה אני ממליצה להכין אפילו באותו יום ולהגיש ללא השהייה במקרר, רק צינון קל בטמפרטורת החדר לאחר האפייה.
שיהיה יום נפלא ובהצלחה!
הדס
🙂
החלפתי חצי מהסוכר בסילאן ויצא רטוב ומדהים. אחלה מתכון!!
יאמי ליהב,
זה לא יצא לך רטוב מדיי? את הסירופ ששמים מעל השמטת או שמת גם בנוסף?
שבוע טוב,
הדס 🙂