ערב ראש השנה מתקרב ואיתו התרגשות גדולה, והשאלה איזו מנה תרשים את האורחים בארוחת החג מקוננת גם בי. השנה {2013} התבקשתי להביא סלט טבולה לשולחן החג אשר ישבו בו כ-20 מבני משפחתי, ואני כולי נרגשת לקראת הכנתו.
איגדתי לכם כמה מתכונים שירשימו את האורחים ויתנו להם הצצה לעולם הטבעונות. אני מאמינה בכל ליבי במשפט שאומר: אל תחכו לשינוי – תהיו השינוי בעצמכם. אז שתהיה שנה טובה, שנה של שלום, אהבה, בריאות ואוכל טעים ומזין.
מנות פתיחה:
סלטים וראשונות:
- סלט קינואה עם חומוס, רימון ובזיליקום
- סלט תפוחי אדמה עם מיונז
- סלט טופו עם עגבניות ובצל סגול
- סלט כרוב סגול, שרי ואבוקדו עם נקטרינות
- רוז רולס או: בורקס תרד
- תפוחי אדמה ובטטות עם עשבי תיבול
מנות עיקריות:
- פאי תרד ופטה שקדים
- קיש דלעת וטופו
- סלק עם רסק עגבניות על מצע קינואה
- קינואה אדומה עם דלעת צלויה
- פטריות ממולאות
- ריזוטו עם גזר ועדשים כתומות
- קציצות ירקות שורש ללא גלוטן
- קציצות תרד
- גראטן תפוחי אדמה ובטטות
- פריטטה עם "גבינות" וקישואים
מנות אחרונות וקינוחים:
- מאפינס תפוחים ודבש תמרים
- טפיוקה קוקוס עם מנגו
- מלבי קרמל, אוכמניות ושבבי שקדים
- סחלב טבעוני
- עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים
- מאפינס תפוחים וחמוציות
- קראמבל תפוחי עץ
- דבש ענבים
חג שמח,
הדס