מרק דלעת קרמי מהיר לסתיו

כשהתחלתי להזמין את הסלים של משק חביביאן לא חשבתי שהירקות יובילו אותי למתכונים מגוונים, עונתיים וטעימים כל כך. אך הנה, הדלעת לאחרונה מנצחת על המטבח שלי, והכל בזכות דלעת עצומה בגודל שני קילו וקצת שהגיעה במשלוח מהמשק.
הכנסתי אותה לתנור כפי שהיא: שלמה, ללא תוספות ובלי טריקים, על 200 מעלות לכמעט שעה, עד שהיא היתה רכה רכה וכמעט נזלה לה בתנור, קצת כמו השעונים של דאלי. הכנתי ממנה מרק דלעת קרמי מטריף וגם מאפינס עם מחית דלעת, למרות שהתכנון היה עוגיות דלעת מעולות מהמתכון הישן שלי בבלוג.

מרק דלעת קרמי משגע

מה צריכות?
1 קילו דלעת אפויה (ללא הקליפה וללא הגרעינים)
1 פחית קרם קוקוס
כוס וחצי ציר מרק ירקות (לפי המתכון של אורי שביט)
כף שמן קוקוס
5 שיני שום קצוצות
סנטימטר של שורש ג׳ינגר קצוץ
מלח הימליה ופלפל שחור גרוס

איך מכינות?
בסיר גדול מחממת את שמן הקוקוס, מוסיפה את השום, הג׳ינגר, הדלעת ומטגנת מעט, מוסיפה את קרם הקוקוס וציר המרק נותנת להכין להתבשל עד רתיחה, מנמיכה את האש ומבשלת עוד כמה דקות. מסירה מהאש, טוחנת את המרק עם בלנדר מוט, טועמת, מתקנת תיבול אם צריך ומגישה עם גרעיני דלעת וחמניה מעל.
בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s