קיש של תרד וטופו טבעוני

קיש של תרד וטופו טבעוני עם קראסט של קמח כוסמין מלא
*תבנית מתפרקת בקוטר 18 ס"מ דפנות גבוהות

לקראסט:

180 גרם {כוס ורבע} קמח כוסמין מלא

1 כפית אבקת אפייה

60 מ"ל {רבע כוס} מים רותחים

30 מל {שמינית כוס} שמן זרעי ענבים

מערבבות בקערה קטנה או בתבנית של הקיש, עד לאיחוד. אם חסר נוזלים מוסיפות שמן או אם נוזלי מדיי עוד קמח. משטחות את הבצק עם אצבעות הידיים על התבנית ובדפנות, עם מזלג דוקרות הבצק כדי שלא יתפח, מכניסות לעשר דקות למקרר. על חום של 180 מעלות אופות *חצי* אפייה. מוציאות לצינון.

למילוי:

חבילה של עלי בייבי תרד (200 גרם) קצוצים דק

חבילה של טופו בזיליקום (300 גרם, תנובה) מגורר דק בפומפייה

פלפל גרוס, מלח, אגוז מוסקט

2 כפות שמן זית ו-2 כפות תערובת קמחים לחביתות {אפשר גם קמח עדשים}


בקערה מערבבות עם הידיים עד כדי סחיטה של תערובת המילוי, טועמות ומתקנות תיבול אם צריך. משטחות את התערובת על בסיס הקיש, ומניחות כמה פרוסות עגבניה מעל.
אופות על 175 מעלות כ40 דקות. תלוי בעוצמת התנור שלכם.

בתאבון!

 

 

 

 

11 מחשבות על “קיש של תרד וטופו טבעוני

  1. קיש נהדר!
    הכנתי ויצא מושלם.
    הבצק מאוד נח וטעים, בטוחה שיש לך רעיונות נוספים למילוי… אשמח לשמוע😁
    תודה רבה על המתכונים הנהדרים🌷
    🥂שנה טובה מתוקה ומלאת תבלינים 🍎🍏

    • לנסות עם קמח ייעודי ללא גלוטן נראה לי הכי נכון,
      מתכננת לנסות להכין עם קמח כוסמת – אולי זה יצליח גם, אבל מעולם לא ניסיתי!
      ותודה רבה רבה ❤
      הדס 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s