שבלולי קינמון מושלמים

שבלולי שמרים וקינמון

מאז שאני זוכרת את עצמי, תמיד אהבתי לאכול שבלולי קינמון, כשגיליתי כמה קל להכין את המאפה הזה, ישר ניגשתי לעבודה: מכינים את הבצק, מערבבים את המילוי, מתפיחים, מרדדים, מורחים, פורסים והופ לתנור! קלי קלות.

שבלולי שמרים וקינמון

אני ממליצה בחום להכין אותם ביום שאתם מתכננים להגיש אותם, אם לא יוצא לכם, ניתן להקפיא אותם אחרי שהם מתקררים לטמפרטורת החדר, להוציא מהמקפיא לחמש דקות ואז להפשרה וחימום קל בתנור לחמש דקות נוספות, בחום של 150 מעלות.

שבלולי שמרים וקינמון

מה צריך? ל-50 יחידות

לבצק:

  1. ½ מכמות המתכון – עוגת שמרים של אמא

מלית קינמון:

  1. ½ כוס דחוסה {130 גרם}, סוכר חום כהה
  2. 1 כף קינמון
  3. 50 גרם שמן קוקוס, רך

סירופ סוכר פשוט:

  1. 1 כוס סוכר לבן
  2. ½ כוס מים
  3. ¼ לימון סחוטרי

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכינים תבניות מאפינס לשבלולים.
  • לבצק: לפי ההוראות במתכון עוגת שמרים של אמא. בזמן שמחכים שהבצק יתפח, מכינים את המלית.
  • למלית: מערבבים סוכר חום עם הקינמון.
  • אחרי תפיחה ראשונה של הבצק, מכינים משטח נקי לרידודו, מחלקים את המסה לשני חלקים. כל חלק מרדדים למלבן בעובי ½1 ס"מ, מורחים על כל מלבן ½ מכמות השמן ומעליו חצי מכמות המלית בצורה שווה.
  • מגלגלים את הבצק מצלעו הארוכה לצורת נקניק ארוך, פורסים לעיגולים בעובי 2 ס"מ, מניחים בתבנית מאפינס. 
  • מניחים להתפחה שניה של ½ שעה. בזמן זה מחממים תנור לאפייה.
  • ברגע שהשבלולים הכפילו את נפחם, אופים 10-15 דקות או עד שהם מקבלים גוון זהוב. ברגע שמוציאים אותם מהתנור, מורחים סירופ סוכר ומחכים לצינון מוחלט.
  • טיפים! *את השבלולים אני ממליצה לאפות בתבניות מאפינס מסיליקון, או ממתכת, הצורה של התבנית שומרת על גודל וצורת המאפה. אם בחרתם להשתמש בתבנית אפייה רגילה, מומלץ לקפל את קצוות השבלול לתחתיתו, כדי שלא תהרס צורתו העגולה במהלך האפייה.

בתאבון!

cinamon

מודעות פרסומת

14 מחשבות על “שבלולי קינמון מושלמים

  1. הכנתי כבר פעמיים- מושלם!!! מאז הטבעונות מחפשת בנרות מתכון שווה, ואני חייבת לציין שזה הרבה יותר טוב ממלא מתכונים שניסיתי עם ביצים וחמאה..

  2. הי ותודה על הבלוג, הכנתי כמה מתכונים שיצאו מאוד מוצלחים וחזרתי אליהם שוב ושוב 🙂
    עם המתכון הזה פחות הצליח לי. הבצק יצא שמנוני, קצת כמו סופגניה. ובכלל לא השתמשתי בכל שמן הקוקוס, הרגיש לי יותר מדי כשהוא שימן את כל משטח העבודה….
    איפה טעיתי? הקפדתי על המידות (עם כלי מדידה) ועל שלבי ההכנה, וגם נדמה לי שהבצק תפח יפה, אבל אני לא מנוסה בשמרים.

    • היי הילה,
      במקרה כזה ממליצה לך להוסיף עוד כף קמח וללוש היטב, לחזור על הפעולה עד שהבצק לא שמנוני אבל מעט דביק ואז נותנים לו לתפוח בפעם הראשונה.
      כתבת שהבצק תפח יפה, אז זה אומר שעשית הכל מעולה אולי היית צריכה להוסיף כף של קמח… זה הכל.
      מקווה שעזרתי,
      הדס ❤

      *שימי לב שמתכון הבצק של השבלולים הוא חצי מכמות המתכון של עוגת השמרים.

      • תודה על העצה! לא ידעתי לזהות לפני ההתפחה שהבצק שומני מדי. אנסה לשים לב בפעם הבאה.
        (כן, עשיתי חצי מהכמות במתכון של העוגה)

        • בכל מקרה אם רק אחרי ההתפחה הוא נעשה שומני זה בסדר, כי גם כך מרדדים אותו על משטח נקי ומקומח… אז זה דיי פותר את בעיית השומניות 🙂
          בכייף ובתאבון!

  3. אני רוצה להבין משהו, כשאמרת שהכנת הבצק אמורה להיות חצי זה כולל את הסטארטר גם או רק את הבצק?

    • היי פנינה
      הכוונה לתפוחים רגילים, אותם אני מקלפת, ואז מגררת בפומפייה. אין צורך לבשל, כי בכל מקרה הם עוברים אפייה.
      את יכולה גם לרכוש רסק מוכן בסופרים.

      בהצלחה!
      הדס

    • היי לימור,
      אני מניחה שניתן להמיר בקמח שמרים למרות שבאופן אישי אני לא משתמשת במוצר זה.
      את צריכה לבדוק מה קמח שמרים מכיל וכך להמיר את המרכיבים במתכון.
      בהצלחה!!!
      הדס ❤

    • הי ליאת!
      הוא באמת לא מופיע גם שם! הוספתי לכאן שיהיה יותר נוח 🙂
      בהצלחה וספרי איך יצא!
      סירופ סוכר פשוט:
      1 כוס סוכר לבן
      ½ כוס מים
      ¼ לימון סחוטרי

      הדס ❤

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s