קראמבל תותים קלאסי ~ טבעוני וללא גלוטן

קראמבל תותים טבעוני וללא גלוטן

זה לא פשוט לעמוד בפני יצר הפיתוי, כשמכינים את הקינוח הזה… כבר בשלב ההכנות אכלתי חלק מהתותים, ומפירורי הקראמבל הללו… שמזכירים בטעמם בצק עוגיות "חמאה", בקיצור, תענוג לכל החושים.

קראמבל תותים טבעוני וללא גלוטן

אפשר לשלב כל פרי אחר שבא לכם {אפרסק, אוכמניות, דובדבנים}, בכולם ההכנה זהה למתכון שהבאתי כאן. חשוב להכין מראש תבנית חסינת אש שבה תאפו את הקינוח, וזאת על מנת לתכנן כמויות נכונות יותר, למרות שתמיד אפשר לנשנש את השאריות עם כפית… אני הכנתי רק חצי קילו תותים כך שצימצמתי לשליש את הכמויות הרשומות מטה. לגבי מתכון הפירורים, ממליצה להכין לפי הכמויות, מקסימום זה ישמר במקרר לפחות שבוע וחצי אם לא יותר. לגבי רגישים לגלוטן – שימו לב לרכוש שיבולת שועל ללא גלוטן, מפני שלרוב הן עם, אופציה נוספת היא להשתמש בפצפוצי אורז במקום שיבולת השועל.

קראמבל תותים טבעוני וללא גלוטן

כמו כן, ודבר הכי חשוב, את ההשראה והקרדיט למתכון אני חייבת לתת לאנשים שצבטו לי בלב האפייה: chefsteps, לקחתי את המתכון שלהם ופשוט המרתי את הרכיבים מהחי לרכיבים טבעוניים משובחים.

מה צריך? {לתבנית חסינת אש בקוטר 26 ס"מ}

לפירות:

  1. 1 וחצי קילו תותים
  2. 30 גרם קורנפלור
  3. 7 גרם מלח
  4. 150 גרם סוכר
  5. 30 גרם מיץ לימון

לפירורים:

  1. 150 קמח שקדים
  2. 150 גרם סוכר
  3. 150 גרם שיבולת שועל/פצפוצי אורז
  4. 120 גרם שמן קוקוס
  5. 6 גרם מלח
  6. 1 כף רסק תפוחים {אופציונלי, ניתן להשמיט}

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 165 מעלות צליוס, מכינים תבנית חסינת אש ומניחים בצד.
  • הפירות: את התותים שוטפים, קוטמים את העלים, וחותכים לפרוסות או לרבעים, העיקר שיהיו באותו הגודל בערך. בקערה גדולה שמים את התותים הפרוסים, הקורנפלור, המלח, הסוכר ומיץ הלימון. מערבבים בעדינות עד שהסוכר מתחיל להתמוסס והפירות מגירים מהמיצים שלהם. מניחים בצד עד שהפירורים יהיו מוכנים.
  • הקראמבל: בקערה נוספת מערבבים את כל המרכיבים של הפירורים. מניחים את הפירות שהכנו בתבנית, מעליהם מפזרים שכבה עבה ואחידה שתכסה את כל הפירות, וזאת כדי לקבל אחידות באפייה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-45 דקות. במידה והשתמשתם בתבנית קטנה יותר – אז זמן האפייה יתקצר בהתאם.
  • בתאבון ❤

קראמבל תותים קלאסי ~ טבעוני וללא גלוטן

מודעות פרסומת

10 מחשבות על “קראמבל תותים קלאסי ~ טבעוני וללא גלוטן

    • היי קרן,
      זו צריכה להיות תבנית שלא תימס לך באמצע האפייה לתוך התותים, או שיהיו נזילות כי הכל שם נוזלים.
      אם תבנית העוגה שלך אטומה לגמרי אפשרי להשתמש\ אני ממליצה על פיירקס אם יש לך, הוא יכול לעבוד מצוין.

      בהצלחה! ❤

  1. הי אסנת! גאונה! פשוט אין לי מילים! המתכונים נהדרים, בריאים וטעימים ברמות!!! התותים? קינוח מנצח!!![האמת שעד זמן ההגשה לא נשאר כמעט מה להגיש…] תודה!! על הבלוג המקסים שלך!!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s