עוגת מייפל ושקדים

עוגת מייפל ושקדים

אתמול הייתי בביקור אצל ההורים בדרום, וכמו בכל ביקור תמיד יש אוכל טוב מעשה ידייה של אימי. כהרגלנו ישבנו מסביב לשולחן, אוכלים חמין וקישקע טבעוני, מדברים ומספרים חוויות מהחיים. משסיימנו לאכול הכנתי קנקן תה גדול לכולם, ישבנו בסלון, ספונים, אוהבים ושותים תה עם עוגיות. בשורה תחתונה, יצאתי משם עם המתכון לעוגת מייפל שאמא שלי מכינה באופן תדיר למשפחה והחלטתי להכין אותה כשאגיע חזרה לביתי בתל אביב. מצאתי את עצמי אופה עוגה בשעות המאוחרות של הלילה וכשהיא יצאה מהתנור הודיתי לאקס שלי שבזכותו המתכון הזה התגלגל אלי לבלוג בצורתו החדשה והטבעונית.

עוגת מייפל ושקדים

אז מהר הלכתי לצלם את הספוג שמהול בסירופ מייפל טהור, ומקושט בפלחי שקדים מובלנים.

עוגת מייפל ושקדים

כמה דגשים לגבי המתכון לפני שנתחיל לאפות את העוגה, את שתי הביצים במתכון המרתי לתפוח עץ אחד מגורר בפומפייה אחרי שקילפתי אותו. זה יוצא בערך 110 גרם, פחות או יותר, וזו המידה המדויקת בעיני בעוגה זו, נסו גם עם בננה באותה הכמות, מובטחת לכם תוצאה נפלאה בכל דרך שתבחרו. את השמן אתם יכולים להמיר לשמן קוקוס, זרעי ענבים או כל תחליף צמחי אחר. לגבי מיץ התפוזים אני ממליצה להשתמש במיץ שנסחט בבית, עם כל הטריות והעסיסיות שלו, אפשר גם מיץ קנוי או להמיר בחלב צמחי לבחירתכם. שתהיה שבת חמימה וכייפית עם קנקן של תה ופרוסת עוגת מייפל עם שקדים ❤

מה צריך? {לתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ}

  1. 2 כוסות קמח לבן רגיל
  2. 1 וחצי כפיות אבקת סודה לשתיה
  3. 1 כוס סוכר
  4. 1 תפוח עץ מקולף ומגורר
  5. 1 כפית תמצית וניל איכותית
  6. חצי כוס שמן, זרעי ענבים
  7. 1 כוס מיץ תפוזים
  8. 1 כף מיץ לימון סחוט
  9. חופן שקדים פרוסים {אופציונלי}

לציפוי:

  1. חצי כוס מייפל טהור
  2. שקדים פרוסים קלויים עם מעט שמן קוקוס

 איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 175 מעלות צליוס, מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  • בקערה גדולה מערבבים את הרכיבים היבשים, קמח, סוכר ואבקת סודה לשתיה, ומנפים במסננת צפופה. אליהם מוסיפים את השקדים במידה ובחרנו בכך.
  • יוצרים גומה במרכז התערובת, אליה יוצקים את השמן, רסק התפוח, תמצית וניל, מיץ תפוזים ומיץ לימון. מערבבים עד להטמעה של המרכיבים, שימו לב לא לערבב יותר מדי.
  • מעבירים לתבנית שהכנו מראש, אופים כ-40 עד 45 דקות, תלוי בעוצמת התנור שלכם או שבודקים בשיטת הקיסם: נועצים אותו במרכז העוגה אם הקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים עליו העוגה מוכנה.
  • נותנים לעוגה להצטנן בתבנית 5 דקות, מחוררים את פני העוגה עם הקיסם, כמה שיותר חורים כאלו העוגה תספוג יותר מייפל. מורחים עם מברשת סיליקון את סירופ המייפל על כל העוגה, ומקשטים בשקדים מעל. נותנים לה להתקרר לטמפרטורת החדר ואז מגישים לאנשים אהובים.

בתאבון!

Maple and almond cake

Advertisements

7 מחשבות על “עוגת מייפל ושקדים

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s