עוגיות שוקולד-שלג סדוקות

עוגיות שוקולד-שלג סדוקות

הנה הן לפניכן, עוגיות שוקולד-שלג סדוקות, כאלו שרציתי כבר מזמן לנסות לאפות בגרסה הטבעונית, אז הצלחתי למצוא מתכון מצוין שיעבוד תמיד אם לא תפסחו על שום שלב בדרך, ויש קצת דרך, עד לזלילה של העוגיות הנהדרות האלו. הן פאדג'יות ונימוחות, והציפוי שלהן הופך מעט פריך אחרי יום-יומיים. גם לי היה קשה להתאפק, אבל שזה בהחלט שווה את ההמתנה. שניגש למלאכה?

5

עוגיות שוקולד-שלג סדוקות

מה צריך? {ל-35 עד 40 עוגיות}

  1. 3/4 כוס רסק תפוחים
  2. 3/4 כוס שמן קוקוס מוצק
  3. 1 ורבע כוסות סוכר
  4. 1 כפית לימון סחוט
  5. 1/4 כפית מלח אטלנטי גס
  6. 3 כוסות קמח
  7. 1 כפית א. סודה לשתיה
  8. 1/4 כוס א. קקאו

לציפוי:

  1. 3/4 כוס אבקת סוכר

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 175 מעלות צלזיוס, מכינים 2 תבניות גדולות עם נייר אפייה.
  • בקערה מערבבים רסק תפוחים ושמן קוקוס, עד שאין גושים של השמן. מוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון, מערבבים שוב לאיחוד.
  • בקערה נפרדת מערבבים מלח, קמח, א. סודה, ואבקת קקאו. מוסיפים את הרטובים לקערה של היבשים, מערבבים לאיחוד. הבצק יצא מאוד "כבד" – ואולי תצטרכו להפעיל מעט כוח באיחוד של הרכיבים, אך בסוף יהיה לכם גוש שוקולד אחיד. מכניסים את הבצק מכוסה {!} למקרר לשעה וחצי, סבלנות! לחכות שהבצק יתקרר, השלב הזה הכרחי להצלחת העוגיות.
  • כעבור שעה וחצי, מוציאים את הבצק מהמקרר, מכינים עיגולים קטנים יחסית {קוטר של 2-3 ס"מ}, ומצפים אותם באבקת הסוכר מכל הכיוונים מספר פעמים. חשוב לצפות בהרבה מאוד אבקת סוכר, אחרת האפקט של הסדקים/שלג יעלם באפייה. מניחים את העוגיות על התבניות במרווחים שווים. מכניסים לתנור ל10 דקות בלבד, נזהרים לא לשרוף אותן או לאפות יתר על המידה.
  • טיפים! *אני ממליצה להשתמש באבקת סוכר עם עמילן – העמילן מונע מהסוכר להתמוסס באפייה, ולכן נשאר יפה לאחר שהעוגיות מוכנות.
  • בתאבון ואל תשכחו לספר לי איך יצא לכם בתגובות  ❤

vegan crinkle cookies

מודעות פרסומת

10 מחשבות על “עוגיות שוקולד-שלג סדוקות

    • הי לימור,
      זו אבקת סוכר רגילה שקונים בסופרים, היא פשוט מחוזקת עם עמילן, היה חשוב לי להדגיש את זה, כדי שישתמשו בה ולא בסוכר שטחנים בבית {שהיא בלי עמילן}

      בהצלחה!

      הדס ❤

    • היי חן
      חום של 175 מעלות, כתוב באופן ההכנה בסעיף הראשון 🙂

      בהצלחה וספרי לי איך יצא, מוזמנת גם לשתף בעמוד הפייסבוק שלי אם תרצי להשוויץ.

      חג שמח
      הדס ❤

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s