עוגת תפוחים איטלקית של קלואי

Italian Apple Cake

את המתכון הנהדר הזה הכנתי ליום ההולדת ה-32 של בן הזוג שלי. הוא אוהב מאוד עוגות תפוחים, ופתאום הבנתי שאין לי מתכון אחד לעוגת תפוחים בבלוג… איך הגעתי למצב כזה? מהר חיפשתי מתכון שווה ומצאתי את מתכון האליפות של קלואי, שלקוח מהספר שלה "מטבח איטלקי טבעוני". אני ממליצה בחום להכין את העוגה הזו עם שמן קוקוס, הוא נותן לה מרקם מאוד חמאתי ונימוח.

Italian Apple Cake

מה צריך? {לתבנית עגולה בקוטר 21 ס"מ}

  1. 1 וחצי כוסות קמח רגיל
  2. 3/4 כוס סוכר
  3. 3/4 כפית א. סודה לשתיה
  4. 1 כפית א. קינמון
  5. 1/4 כפית מלח
  6. 1/2 כוס שמן קוקוס או זרעי ענבים או קנולה
  7. 1/4 כוס מים
  8. 2 כפיות תמצית וניל איכותית
  9. 1 כף חומץ תפוחים או לימון סחוט
  10. 3 תפוחים גדולים, מקולפים ופרוסים דק
  11. להגשה: אבקת סוכר

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מכינים את התפוחים להכנת העוגה, קולפים ופורסים לרצועות דקות. מסדרים בתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה את התפוחים בצורה מעוגלת ויפה, עד כמה שניתן. את יתרת התפוחים מוסיפים לבלילה של העוגה.
  • בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים – קמח, סוכר, א. סודה לשתיה, קינמון ומלח. בקערה בינונית מערבבים יחד את הרטובים – שמן קוקוס, מים, תמצית וניל, לימון סחוט ויתרת התפוחים.
  • שופכים את התערובת הרטובה ליבשה, מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד, אך לא לערבב יתר על המידה.
  • מעבירים את הבלילה מעל התפוחים, מיישרים את הבלילה בזהירות בתבנית. מעבירים לתנור ל40-45 דקות. מוציאים כשהעוגה מקבלת גוון זהוב חום, או שקיסם יוצא נקי.
  • מקררים את העוגה לחלוטין, לאחר מכן הופכים אותה ובזהירות מוציאים את נייר האפייה. בוזקים מעל אבקת סוכר וזוללים בהנאה גדולה.
  • טיפים! *המתכון ממליץ על חומץ תפוחים, לי לא היה אז השתמשתי בכף לימון סחוט טרי. *שמן קוקוס תמיד היה נחלת האפייה הטבעונית בשבילי, ממליצה גם לכם להשתמש בו, אבל אם אין לכם בבית, ניתן גם להמיר בכל אחד מהסוגים שרשומים במתכון. טיפ  מנועה: ניתן גם להמיר ל-1/4 כוס שמן זית ואת שאר הכמות להשלים במים. *ניתן להמיר את הקמח הרגיל לקמח כוסמין {תודה נועה} *ניתן לאפות בתבנית בבקה {כפי שרואים בתמונות} או בתבנית המומלצת – 21 ס"מ קפיצית. בהצלחה!
  • בתאבון ואל תשכחו לספר לי איך יצא לכם בתגובות 🙂

italian-apple-cake

 

23 מחשבות על “עוגת תפוחים איטלקית של קלואי

  1. היי, הדס. מושלמת העוגה שלך. רק הפכתי אותה לחתיכות בצק על ובין התפוחים. אז העוגה לא תופחת, התפוחים מתרככים, הבצק מתקרמל. זה כל כך מושלם עם קפה💐

  2. היי, המתכון נראה מעולה ואני תיכף הולכת לנסות.. יש דרך חכמה לשים נייר אפיה בתבניות עם החור באמצע? 🙂

    • היי מיכל
      סליחה על הדיליי,
      אני חושבת שעדיף בלי נייר אפייה ולשמן היטב.
      זה כמובן יצא פחות טוב אבל גם יכול לעבוד.

      בהצלחה וספרי איך יצא 😉😘🙌🙏

  3. שמתי קמח תופח במקום רגיל (ליתר ביטחון). בדיוק הפכתי אותה והיא נראת מושלם.

    זאת הרצת ניסיון כדי לראות איך זה ילך בחג- ואני ממש מבסוטית

  4. העוגה שהפכה להיות עוגת הבית אצלנו 🙂 תמיד מצליחה, תמיד במקום וכיף גדול גם לאפות אותה עם ילדים ופעוטות! את התפוחים לפעמים מסדרים בעיגול, לפעמים קורצים בכל מני צורות… תמיד עם קמח כוסמין, ואת רוב הסוכר אני ממירה בסוכר קוקוס… תודה על המתכון הזה!!!

    • היי נעמי,
      גם אצלי זה הפך למתכון קבוע, אני מכינה אותו בגרסת הקאפקייקס ואת התפוחים חותכת לקוביות קטנות… זה מתכון מוצלח שהולך כמעט בכל צורה אפשרית.
      לדעתי גם אפשר להמיר את התפוחים בפרי אחר, אבל תפוחים תמיד מנצחים!!!

      יום נפלא,
      הדס ❤

  5. היי
    יצא טוב. הוספתי מים לפי העין עד שלא נותר חומר יבש שלא "בלע" את התערובת הרטובה. העוגה לא גבוהה אבל
    טעימה מאוד.

    • היי,
      נכון, העוגה יוצאת יחסית שטוחה, היא תקבל נפח אם תשתמשי בתבנית בבקה, אבל שני הדרכים טובות ומוציאות תוצר טעים ויפה.
      שבת שלום,
      הדס ❤

    • היי
      מעולם לא ניסיתי, אבל תחושת בטן אומרת לי שיש מצב להמיר את החלק היחסי מחצי כוס השמן למים {שגם כך נמצאים במתכון!}
      נסי/ה ועדכן/י אותי איך יצא 🙂

      בהצלחה!
      הדס ❤

  6. יצא טעים אש, תודה!
    אבל… העוגה אצלי יצאה ממש נמוכה (כלומר, באותו גובה בו היא נכנסה לתנור) וכשהפכתי – התחתית היתה חיוורת מאוד ולא דומה בכלל לתמונה. הפכתי בחזרה, הגשתי וזכיתי לשלל מחמאות 🙂
    ההבדל היחיד מהמתכון היה שהשתמשתי באבקת אפיה ולא בסודה לשתיה, ובשמן קנולה ולא קוקוס.
    אשמח לעצותייך למקצה שיפורים.

    • היי נטע,
      הריאקציה של הסודה עם הלימון היא שהופכת את העוגה גבוהה, מה גם שבתמונה השתמשתי בתבנית בבקה- שם יש חלל באמצע אז היא יצאה לי גבוהה יותר מתבנית עגולה רגילה. היא אמורה לצאת יחסית שחומה מהצד שנאפה {לא בצד התחתון}, ייתכן שאצלי היא שחומה יותר כי השתמשתי בתבנית חד-פעמית {בבקה}, והיא קצת נאפתה יותר מדי. אבל העיקר הוא שאנשים נהנו ממנה.
      ממליצה בחום להשתמש בסודה לשתיה- זה יתן לה יותר נפח.
      גם תשתדלי לחמם את התנור מראש, ואיך שאת מערבבת את הרטובים בקערת היבשים להכניס לתנור- כך הריאקציה של התפיחה תתרחד בתנור והעוגה תצא מפוארת יותר.

      בהצלחה!

      הדס ❤

כתוב תגובה למיכל לבטל