סלט פלפלים קלויים של יעל

סלט פלפלים קלויים של יעל

הסלט הזה הוא חגיגה של טעמים בחיך, בבטן, בלב והוא בעיקר כוכב של מפגשי בנות אצל יעל, חברה טובה שמתחתנת בעוד {פחות מ}חודש. אז החלטתי לעלות את המתכון המ-ש-ו-ב-ח שלה לסלט פלפלים, כי אי אפשר לעמוד בפיתוי שלו: הוא טעים, קליל והולך כמעט עם כל מנה, אפשר להכין איתו פסטה, או סלט עשיר, אפשר להכין ממנו ממרח פלפלים, ואפשר סתם כך לאכול אותו מהקערה 😉

סלט פלפלים קלויים של יעל

מה צריך?

  1. 6 פלפלים אדומים, שטופים היטב
  2. מיץ טרי מחצי לימון
  3. 3 שיני שום קלופים וקצוצים
  4. מלח אטלנטי גס, פלפל שחור {לפי הטעם}

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 175 מעלות, מכניסים את הפלפלים לתנור, כשהם שלמים, מעל נייר אפייה. מקפידים לסובב כל 10 דקות את הפלפלים על מנת שהם ישחימו מכל הצדדים.
  • אחרי שהפלפלים רכים, מעבירים אותם, בזהירות, לסיר עם מכסה, כדי שהם יגירו נוזלים לחצי שעה לפחות. לאחר מכן חוצים אותם ושוטפים תחת זרם המים בכיור, תוך כדי הוצאת הגרעינים והקליפה.
  • מעבירים לכל נקי, מתבלים בלימון, שום, מעט מלח ופלפל לפי הטעם.
  • טיפים! *אני ממליצה להשתמש בפלפלים אדומים בלבד, הם הכי מתוקים ובשרניים לטעמי. כמובן שאתם יכולים לערבב גם את הפלפל הצהוב, הכתום והירוק. *שימו לב שכל תנור עובד אחרת, לכן זמני האפייה יכולים להשתנות. *מבחינת טעמים אני ממליצה להוסיף עוד שום לסלט, ולהוריד את המלח/פלפל. לימון ושום עושים עבודה נהדרת בתיבול של הסלט הזה.
  • בתאבון ואל תשכחו לספר לי איך יצא לכם בתגובות 🙂
מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s