פטריות צלויות על ענני פולנטה איטלקית

פטריות צלויות על ענני פולנטה איטלקית

הפולנטה היא סוג של פירה תירס, אפשר להכין אותה מתירס טרי, או מקמח תירס משובח. אני מעדיפה את הגירסה הפחות מסובכת וקונה פולנטה איטלקית עדינה, מדהימה בטעם ובמרקם הסופי שמתקבל בבישול. שילבתי איתה פטריות שמפיניון, אפשר לגוון בסוגי הפטריות לטעמכם האישי. פטריות צלויות על ענני פולנטה איטלקית, מנה משובחת שאי אפשר לעמוד בפניה {והיא גם ללא גלוטן!}.

פטריות צלויות על ענני פולנטה איטלקית

פטריות צלויות על ענני פולנטה איטלקית

פטריות צלויות על ענני פולנטה איטלקית

מה צריך? {ל-2 מנות גדולות, זמן הכנה: כשעה}

לפולנטה:

  1. 3/4 כוס פולנטה/קמח תירס
  2. 3 כוסות נוזלים {מים}, מתוכם: 1 כוס חלב שקדים, או קרם קוקוס לבחירתכם
  3. מלח אטלנטי, לפי הטעם
  4. פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  5. 1 כפית כורכום

לפטריות:

  1. 1 חבילה של פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
  2. 1 בצל, קצוץ
  3. 3 כפות שמן זית
  4. 6-7 שיני שום, קלופות ופרוסות
  5. 2-3 ענפים של בזיליקום טרי
  6. 1/2 כפית בזיליקום יבש
  7. מלח אטלנטי, לפי הטעם
  8. פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  9. אגוז מוסקט טחון, לפי הטעם

איך מכינים?

  • הפולנטה: מרתיחים את הנוזלים בסיר, על אש בינונית. כשהנוזלים מתחילים לבעבע מעט, מוסיפים את הפולנטה ומערבבים עם מקצף באופן רציף, כ15-20 דקות, או עד שהנוזלים התאדו ונוצר לנו פירה תירס. מוסיפים את התבלינים, מערבבים קלות מכסים את הסיר ונגשים להקפיץ את הפטריות!
  • הפטריות: מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות, השום והתבלינים – למעט הבזיליקום הטרי. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-5-10 דקות, מוסיפים את הבזיליקום לקראת סוף הטיגון, מערבבים היטב ומכבים את האש.
  • הרכבת המנה: מניחים במרכז הצלחת את הפולנטה, מקשטים מעליה בנדיבות עם הפטריות. מגישים חם 🙂

בתאבון!

לעוד מתכונים:

 חביתה של עדשים כתומות | פיצה עם גבינת מוצרלה | פאי רועים | ארוחה בסיר אחד: פתיתים, עגבניות ובזיליקום 

roasted mushroom and polenta

מודעות פרסומת

8 מחשבות על “פטריות צלויות על ענני פולנטה איטלקית

    • היי רות
      במתכון הששתמשתי בפטריות טריות. {ולא כאלו משימורים, אני מנסה כמה שפחות להשתמש במוצרים משומרים}

      בהצלחה,
      הדס ❤

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s