בראוניז פאדג' ואגוזי מלך

בראוניז פאדג' ואגוזי מלך. צילום: הדס

בראוניז פאדג' עם אגוזי מלך, שחיתות טבעונית במיטבה אצלי במטבח – אחרי שרכשתי השבוע 5 קילו שוקולד מריר וחיפשתי מה להכין עם חומר הגלם המשובח הזה, נולד לו המתכון לבראוניז אלוהי במיוחד. המתכון טובען מהאתר Cooking Light של מאורין קלהאן. מבחינת רכיבים: הורדתי חצי כוס סוכר חום והמרתי בשוקולד, את הביצים המרתי לרסק תפוחי עץ לא ממותק, את החמאה בשמן קוקוס, ואת החלב בקרם קוקוס נהדר.

בואו לדעת הכל על בייקרי טבעוני בתל אביב

בראוניז פאדג' ואגוזי מלך. צילום: הדס

בראוניז פאדג' ואגוזי מלך. צילום: הדס

מה צריך? {לתבנית 20*20, זמן הכנה: שעה}

  1. 3/4 כוס {100 גרם} קמח תופח/רגיל
  2. 1 כוס {200 גרם} סוכר לבן, דק-דק
  3. 3/4 כוס {80 גרם} אבקת קקאו
  4. 1/2 כפית אבקת אפייה – להשמיט אם משתמשים בקמח תופח
  5. 1/4 כפית מלח
  6. 1 ו-1/3 כוס {200 גרם} שוקולד מריר 57%, מטבעות
  7. 1/3 כוס קרם קוקוס
  8. 6 כפות {70 גרם} שמן קוקוס נוזלי
  9. 1 כפית תמצית וניל
  10. 1/2 כוס {160 גרם} רסק תפוחי עץ, לא ממותק
  11. 1/2 כוס {50 גרם} אגוזי מלך, קצוצים

איך מכינים?

  • מחממים תנור ל-175 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח בקערה גדולה. ממיסים בבן מארי חצי כוס שוקולד עם קרם הקוקוס; מוסיפים את שמן הקוקוס, ת. וניל ורסק תפוחים. מוסיפים את תערובת השוקולד, מטבעות השוקולד שנותרו{חצי כוס} ורבע כוס אגוזים לתערובת הקמח; מערבבים עד לשילוב.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה; מפזרים את האגוזים שנותרו {רבע כוס}. אופים כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים עליו. לקרר בתבנית על רשת צינון. חותכים ל-20 חתיכות שוות ומצננים לחלוטין.
  • שומרים במקרר בקופסא אטומה, מגישים לפחות יום אחרי ההכנה.

בראוניז פאדג' ואגוזי מלך. צילום: הדס

בראוניז פאדג' ואגוזי מלך. צילום: הדסבתאבון!

classic-fudge-walnut-brownies

לעוד מתכונים מתוקים:

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד | קאפקייקס ועוגה של שוקולד בציפוי גנאש חלומי | ריסז: חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן | עוגת שוקולד עם לב חבוי | עוגת תותים טבעונית | עוגת בראוניז אישית טבעונית (ללא אפייה) 

מודעות פרסומת

16 מחשבות על “בראוניז פאדג' ואגוזי מלך

    • היי מעיין
      את יכולה להשמיט או להחליף בפירורי עוגיות או עוד שוקולד צ'יפס או בכל דבר אחר שאתם אוהבים 🙂

      בהצלחה!
      הדס ❤

  1. פינגבק: ריבועי פאדג' של חמאת בוטנים ושוקולד | Pink Lady

  2. פינגבק: בקרוב! ספר מתכונים טבעוני :) | Pink Lady

  3. שלום אחלה מתכון!
    אפשרי להשתמש בקמח מלא במקום קמח רגיל ?- ואם כן מה וכמה יחס הכמויות של שאר הדברים ?
    ואותה השאלה לגבי הסוכר: האם אפשר להשתמש בסוכר חום\דמררה במקום סוכר לבן רגיל ושוב מה היחס של הכמויות?

    תודה רבה והמשך יום טוב 🙂

    • היי מרינה,
      ניתן להשתמש בקמח מלא באותה הכמות וכך גם לגבי כמות סוכר חום – באותה הכמות שרשומה במתכון.
      בהצלחה ועדכני איך יצא!

      הדס 🙂

  4. נראה מדהיייים. שאלה: מה הכוונה 1/3 כוס קרם קוקוס. הרי בפחית הקרם המוצק זה רק למעלה (אחרי שהפחית היתה במקרר), אז את כל הקרם שלמעלה או גם את הנוזל? ועוד שאלה: מה זה רסק תפוחי עץ לא ממותק? אני יכולה לגרד תפוח וזהו? תודה

    • ענת,
      הכוונה לקרם קוקוס ללא הפרדה של הנוזל, אין צורך להשאיר את הקרם במקרר לפני ההכנה. אם אצלך זה במקרר- פשוט ערבבי את הנוזל עם החלק הקשה, והשתמשי בקרם שנוצר משניהם.
      אין בעיה לגרד תפוחי עץ, לבשל אותם קצת בסיר עד שהם רכים ואז לבלנדר במעבד מזון/בלנדר. אני פשוט חוסכת כך זמן 🙂

      בהצלחה!
      הדס
      🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s