היפ היפ הוריי! אחרי ניסיון כושל, הצלחתי להכין את העוגה הזו, תודו שהוא ממש מגניב, ברגע הראשון שראיתי אותו, החלטתי שאני מנסה בעצמי. והכי חשוב – סוף סוף הצלחתי להכין פרוסטינג צבעוני מאבקת סוכר ומעט מיץ סלק.
חשבתי שהסלק יעבוד גם בעוגה אז הכנתי בלילת וניל עם קצת מיץ סלק, אבל הצבע נעלם כולו באפייה בגלל הסודה לשתיה. החלטתי לזרום עם השגיאה {שלא היתה שגיאה בעצם} וחתכתי את העוגה הלבנה לפרוסות עבות, מתוכן קרצתי את הלבבות לעוגה {עם קורצן בצורת לב, קוטר 2 ס"מ}, ואז נותר לי רק להכין בלילת שוקולד, להרכיב את העוגה, לאפות ולקוות לטוב. המתכון אומנם טיפה מסובך, אבל ברגע שמבינים את העניין זה ממש כייף להכנה ואפילו מאתגר.
מה צריך? {ל-9 מאפינס קוטר 3, פלוס תבנית קטנה 10*4 ס"מ, זמן הכנה: יותר משעתיים}
לבלילה הלבנה {הלבבות הוכנו כעוגה בתבנית מלבנית 22*10 ס"מ}:
- 1 כוס קמח לבן תופח
- 1/4 כוס סוכר דק, ועוד 2 כפות
- 1 כפית א. אפייה
- קמצוץ מלח
- 1/2 כוס משקה שקדים
- 1/4 כוס שמן זרעי ענבים
- 2 כפות רסק תפוחים לא ממותק
- לבלילה השחורה: שמים 3 כפות א. קקאו משובחת במקום 3 כפות מכוס הקמח
איך מכינים?
- לעוגה הלבנה: מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה, לפי סדר הופעתם במרשם, למעט הקקאו. מכניסים לתבנית שרופדה בנייר אפייה לתנור, בחום של 180 מעלות ל-45 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין על משטח צינון. פורסים את העוגה לפרוסות של 2 ס"מ לפחות, קורצים מתתוכם לבבות בעזרת קורצן עוגיות קטן {2 ס"מ}. יצאו לי כ-15 לבבות ראויים.
- מכינים את תבניות המאפינס והעוגה, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- לבלילת השוקולד: בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים לפי סדר הופעתם, כולל אבקת הקקאו, כמובן. שימו לב שהאבקה באה במקום חלק יחסי מהקמח.
- מתחילים להרכיב את המאפינס: שמים כף של עיסת שוקולד, מעליה מושיבים את הלב ממש במרכז המאפין, מעליו יוצקים עוד כף וחצי של עיסה – עד שכל הלב מכוסה היטב, כך עושים לכולם. בעוגה: שמים כמה כפות מהבלילה בתחתית התבנית, מעליה מסדרים לבבות צמודים זה לזה, כך שיתקבל לנו צורת לב בכל פרוסה של עוגה. מעל הכל מכסים בשארית עיסת השוקולד ומכניסים לתנור ל25 דקות {למאפינס} את העוגה הקטנה משאירים כ-5 דקות נוספות.
- טיפים! *ממליצה בחום להכין את כל העזרים/תבניות, מצרכים מראש. *תנו לעוגה הלבנה להתקרר באמת {!} עד הסוף, אחרת הלבבות יתפרקו לכם וחבל. *ניתן להכין בתבניות גדולות יותר, עם קורצן לבבות גדול יותר לבחירתכם, רק אל תשכחו להכפיל כמויות כשאתם מכינים את בצק העוגות. *טרם הצלחתי לפצח את סוד העוגה הוורודה, הסלק נעלם לגמרי, אז אם יש לכם טיפים אשמח לשמוע בתגובות.
בתאבון!
לעוד מתכוני עוגות:
עוגת תותים טבעונית | עוגת תפוז חורפית עם תבלינים | עוגת לחם צ'אנקי מאנקי: בננה ושוקולד צ'יפס | עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים טבעונית
פינגבק: ~ טבעוני וללא סוכר: פנקייקים של שיבולת שועל ובננה ~ | Pink Lady
היי,
הפרוסטינג סלק נראה מעניין,איך הכנת אותו ?
היי גיל,
מעט מאוד מיץ סלק עם אבקת סוכר 🙂 מאוד פשוט וניתן לגיוון עם כל מניי מיצים טבעיים.
בהצלחה!
הדס
🙂
נראה נהדר, אני כבר מתה לנסות! אבל הייתי רוצה לאפות תבנית אינגליש קייק אחת ארוכה. תוכלי לתת כמויות לזה?
אביגיל,
על מנת להכין בתבנית אינגליש קייק אחת רגילה {ארוכה} הכמויות לבלילה הלבנה הן פי שתיים, לבלילה השחורה – אותה הכמות.
בהצלחה!
הדס
🙂
פינגבק: ~ בראוניז פאדג' ואגוזי מלך ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ פנקייק טבעוני עם בלובריז ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ שיא השלמות: קאפקייקס ועוגה של שוקולד בציפוי גנאש חלומי ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ חטיף חמאת בוטנים, בייגל'ה ושוקולד ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ ריסז: חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן ~ | Pink Lady