חג החנוכה מתקרב בצעדי ענק {רק עוד שבועיים וקצת!}, איזו התרגשות… לקראתו החלטתי לפנק אתכם בשמונה מתכונים טבעוניים לחג, כן כן, קראתם נכון, שמונה מתכונים. החלטתי להתחיל בקלאסי: סופגניות טבעוניות עם קונפיטורת תות ואבקת סוכר. כמובן שהמרתי חצי מהקמח לכוסמין, והשתמשתי בקונפיטורת תות משובחת של סנט-דאלפור, אבל כל אלו מתגמדים לעומת הטריק הנפלא שאלמד אתכם היום.
הטריק שנלמד היום הוא איך מחדירים לסופגניה את הריבה: פשוט הולכים לבית מרקחת הקרוב למקום מגוריכם ורוכשים מזרק פלסטיק גדול, ואתם מסודרים! אז אפשר להגיד כבר "חג חנוכה שמח"? ותודה לסיו פוד שנתנה את ההשראה למתכון.
מה צריך? {ל-24 סופגניות}
- 2 ו-½ כוסות {375 גרם} קמח – חצי קמח כוסמין חצי קמח לבן תופח
- ¾ כוסות {180 מ"ל} חלב שקדים
- 2 כפיות שמרים יבשים
- ¼ כוס {40 גרם} סוכר + 2 כפיות
- ⅙ כוס {40 מ"ל} שמן זרעי ענבים
- 2 כפות סילאן
- קמצוץ מלח
להגשה:
- 150 גרם קונפיטורת תות
- מזרק גדול מפלסטיק {ניתן למצוא בבתי מרקחת}
- מעט אבקת סוכר
לטיגון:
- שמן זרעי ענבים
איך מכינים?
- בקערה גדולה שמים קמח, לתוך גומה קטנה במרכז מוסיפים שמרים ו-2 כפיות סוכר. מחממים את החלב כ-2 דקות בסיר קטן על הגז, שופכים אותו לגומה, מערבבים וממתינים כחמש דקות עד שהשמרים תוססים. מוסיפים לקערה את כל שאר המצרכים: סוכר, סילאן, שמן ומלח. לשים את הבצק עד שמקבלים בצק רך וגמיש.
- מכסים היטב עם מגבת לחה ומניחים להתפחה, כשעה, במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של חצי ס"מ. קורצים עיגולים או כל צורה אחרת בעזרת קורצן מתאים, מעבירים אותן על נייר אפיה, מכסים ומתפיחים שעה נוספת.
- מחממים שמן זרעי ענבים בסיר קטן. כשהשמן חם {בדיקת שמן חם: מכניסים קיסם לשמן – כשנוצרות בועות קטנות סביבו, מחכים 3 דקות והוא מוכן לטיגון}, מעבירים את הסופגניות בזהירות לסיר עם השמן ומטגנים משני הצדדים, 2 דקות מכל צד יספיקו. מוציאים מהשמן למסננת מעל קערה מנירוסטה על מנת שהשמן העודף יתנקז בזמן שמטגנים את יתרת הסופגניות, מצננים מעט ומעבירים למגש עם נייר סופג.
- באמצעות המזרק שואבים את הריבה מהצנצנת ומזריקים בעדינות במרכז כל סופגניה, מבחינת כמויות – תרגישו חופשי לפנק כל סופגניה בהמון ריבה! מפדרים מעל באבקת סוכר. מגישים.
- טיפים! *ניתן לגוון במילוי ובציפוי הסופגניה החל משוקולד, ריבת חלב, נוטלה, דבש ענבים, חמאת בוטנים, שבבי קוקוס, סוכריות צבעוניות… *ניתן לאפות את הסופגניות בתנור {לפי גולשת שניסתה ודיווחה שזה יצא נהדר}.
בתאבון!
לעוד מתכונים בבלוג:
עוגיות אלפחורס טבעוניות | מוס שוקולד טבעוני | עוגת תפוזים חגיגית עם ציפוישוקולד | ריבת חלב טבעונית | מאפינס תותים טבעוני
אפיתי במקום לטגן ויצא מדהים!!!
היי פיתה!
כייף לשמוע, תודה רבה על העידכון ❤
חג שמח ❤
הדס
אני מעדיפה לאפות מאשר לטגן….
על כמה מעלות לאפות?
ויך שאני מסיימת להתפיח לעשות עיגולים ולהכניס לתנור?
אשמח גם לאפות…
זה אותם שלבי הכנה רק אפייה?
וכמה מעלות לשים?
כן אפשרי לפי תגובות קודמות 🙂
נראה לי 170 מעלות
היי, למי שלא אוכל חיטה, את חושבת שהסופגניה תצא טוב עם 100% קמח כוסמין? תודה
היי אלינור,
לדעתי לא יעבוד באותו אופן, אולי אם תמירי רק 50% מכמות הקמח, וגם אז צריך לראות שהבלילה לא יוצאת דלילה מדיי.
בהצלחה!
הדס ❤
האם אפשר להחליף את קמחים הרשומים במתכון לקמח ללא גלוטן?
היי יעל,
מעולם לא ניסיתי להכין את המתכון עם קמח ללא גלוטן. לדעתי לא צריכה להיות בעיה להמיר את הקמח הרגיל בללא גלוטן, אני אשמח לשמוע עידכון ממך אם זה הולך בפועל 🙂
בהצלחה!
הדס ❤
אפשר חלב שיבולת שועל או חלב אורז במקום חלב שקדים? (מפאת אלרגיה)
בוודאי עינב,
ניתן לשלב כל סוג חלב צמחי המועדף עליך,
בהצלחה!
הדס 🙂
פינגבק: ספיישל חנוכה: מאפינסופגניות | Pink Lady
פינגבק: Most Wanted ~ חודש נובמבר 2013 | Pink Lady
שאלה???
האם צריך להתביע את הסופגניה בשמן (שהשמן יכסה אותה מלמעלה)?
היי,
אין צוקך להטביע שום דבר בשמן הרותח יקירה, זה מאוד מסוכן לשחק בשמן רותח.
הסופגניה תצוף לך בשמן. רק תהפכי אותה אחרי שהיא מוכנה בצד אחד לצד השני.
פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: סופגניות הולנדיות "אוליבולן" ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: מאפינסופגניות ~ | Vegan Lady
נפלא נפלא נפלא!
תודה רבה נעמה!
❤
פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ~ | Vegan Lady