עוגיות אלפחורס טבעוניות

עוגיות אלפחורס טבעוניות

אחרי שבישלתי חצי לילה ריבת חלב טבעונית, זה היה מתבקש שאכין את העוגיות השובבות האלה, אבל עם זאת, קחו בחשבון שדרושה להרכבתן המון סובלנות וטונות של עדינות. את הבצק הכנתי ממש בקלות בהשראת המתכון של ארז קמרובסקי והופ! לתנור ואז רק נשאר להפוך אותן לעוגיות סנדוויץ' הכי טעימות-מתוקות-מושלמות שיש: עוגיות אלפחורס טבעוניות מושלמות!

עוגיות אלפחורס טבעוניות

מה צריך? {ל-36 עוגיות אלפחורס, 72 יחידות בודדות}

לבצק: עוגיות אלפחורס טבעוניות

  1. 160 גרם {2/3 כוס} שמן קוקוס מומס
  2. ¾ כוס {120 גרם} אבקת סוכר
  3. 1 כף תמצית וניל
  4. 1 קופסא רסק תפוחים {112 גרם}
  5. 300 גרם {2 כוסות} קמח כוסמין
  6. 200 גרם {½1 כוסות + 2 כפות} קורנפלור
  7. ½ כפית סודה לשתיה
  8. 1 כפית אבקת אפיה

למילוי:עוגיות אלפחורס טבעוניות

  1. 17 כפיות ריבת חלב

לציפוי:

  1. 1/4 כוס שבבי קוקוס

איך מכינים?

  • הכינו מראש את התבנית עם נייר אפייה מוכן, את משטח העבודה המקומח עם קערה קטנה עם קמח בצד, את המערוך, ואת הקורצנים להכנת העוגיות.
  • בקערה גדולה בעזרת מיקסר ידני, מערבלים היטב כחמש עד עשר דקות את השמן עם אבקת הסוכר, עד שהסוכר נמס כולו בתערובת. מוסיפים את תמצית הוניל ואת הרסק וממשיכים לערבל, מוסיפים את הקמח, הקורנפלור, הסודה לשתייה, ואבקת האפייה. לשים את הבצק טוב טוב עד שהוא נהיה לכדור בצק רך כמו פלסטלינה.
  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  • על משטח עבודה נקי ומקומח קלות {זוכרים שהכנו מראש?} מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ, קורצים את העוגיות {אפשר לעשות צורות שונות} בעזרת הקורצנים. מסדרים את העוגיות על תבנית האפייה ומעבירים ל-10-12 דקות לתנור, כשתחתית העוגיות מקבל גוון זהוב עדין, יש להוציא מהתנור ולחכות לקירור מוחלט שלהן, אחרת הן עלולות להתפרק. ממליצה לכם ללכת לנקות או לסדר את הארון בזמן זה, חכו בסבלנות, זה ישתלם לכם.

עוגיות אלפחורס טבעוניות

  • לאחר שהעוגיות התקררו לחלוטין, מורחים בערך חצי כפית של ריבת חלב על כל עוגיה ומכסים עם השניה, מוחצים בעדינות את שתי העוגיות זו לזו, ואת העודפים של הריבה שיוצאים מורחים בעדינות על הדפנות, מגלגלים את הדפנות בשבבי קוקוס, על מנת שידבקו על הריבה שמרחנו, וכך עושים עם כל העוגיות שנותרו. דגשים חשובים לשלב זה: שימו לב למרוח את ריבת החלב על הצד שהיה צמוד למשטח התבנית במהלך האפייה {הצד השחום}, צד זה חלק יותר ויתן לכם משטח נוח יותר לעבודה. מירחו בעדינות רבה את הריבה על העוגיה {בעזרת כפית או כל כלי אחר שיתן לכם שליטה טובה}, כשהיא נחה לכם במרכז כף היד. לאחר מריחה עדינה שימו עוגיה נוספת מעל {הצד ה"שטוח" צמוד לריבה}, ובעדינות הצמידו אותן יחד, אבל ממש בעדינות: השתמשו עם כל שטח האצבעות שלכם ואל תלחצו על נקודה אחת חזק מדיי, אחרת הן יתפרקו לכם, וחבל. בתהליך ה"צימוד" הקפידו שהריבה תציץ באופן שווה בשוליי העוגיה, מירחו את העודפים בעדינות על הדפנות ואז נותר לכם בעדינות לגלגל את העוגיה על כל דפנותיה מלאי הריבה בשבבי קוקוס.
עוגיות אלפחורס טבעוניות

תנו להן להתקרר לחלוטין. זה ישתלם לכם

  • מאחסנים במקום קריר בקופסא אטומה, עד שבוע.
  • טיפים! *מומלץ מאוד להשתמש בשמן קוקוס במתכון זה, טעמו משתלב נפלא, וגם המרקם השומני שלו ממש הופך את הבצק לרך מאוד. *כשהבצק מוכן יש לעבוד איתו כמה שיותר מהר על מנת שהוא לא יאבד מהגמישות שלו. קחו את הטיפ הזה לטובתכם ותקרצו את העוגיות בזריזות, הכינו את כל מה שצריך לעבודה על מנת שלא יעכבו אתכם מטלות בדרך והבצק יתחמם. *במידה והבצק נדבק קצת למשטח עבודה, פזרו מעט קמח על המשטח ועל המערוך. ממש מעט. *ממליצה לאכול אחרי לילה של מיזוג טעמים, אצלי הם נטרפו עוד באותו הערב.

עוגיות אלפחורס טבעוניות

בתאבון!

vegan-alfajores-cookies

לעוד מתכוני עוגיות:

עוגיות דלעת, שוקולד ושיבולת שועל | עוגיות מקדמיה ושוקולד צ'יפס | עוגיות פריכות בשני צבעים | עוגיות קוקוס ושוקולד צ'יפס | עוגיות טחינה וקינמון פלוס טיפ! | עוגיות שוקולד צ'יפס | עוגיות שקדים נימוחות

28 מחשבות על “עוגיות אלפחורס טבעוניות

  1. היי מה חשיבות קמח הכוסמין פה. למה בחרת דווקא בכוסמין ולא במלא או רגיל? הבנתי שאפשר להחליף אבל למה בחרת את את הכוסמין למתכון הנל דווקא?

  2. בלי לשים לב שמתי בריבת חלב כוס סוכר לבן במקום חצי כוס וכוס סוכר חום (לא שמתי סילאן), וכדי שזה יהיה מאוזן חשבתי להשמיט את הסוכר מהעוגיות
    איך זה עובד מבחינת יחסים? איך המתכון ישתנה בעקבות זה?
    תודה מראש

  3. היי מיכל,

    גיליתי היום את הפרסומים שלך ואני חייבת לומר שפשוט להתמוגג מנחת.

    הארה קטנה לגבי אבקת הסוכר, האם לא עדיף להשתמש בסוכר קוקוס (אפשר לטחון אותו לאבקה) ובכך לשפר את המדד הבריאותי והגלקמי של העוגיות?

    תודה על המתכונים

    • היי זהבית,
      אפשר תמיד להמיר את חומרי הגלם בכאלו שאת מעדיפה, בעיקר אם זה אבקת סוכר רגיל/קוקוס. אני חושבת שזה ישפר את הטעם הקוקוסי שגם כך נמצא בעוגיות 🙂
      ותודה רבה על המחמאה ^_^
      בהצלחה!!
      הדס ❤

  4. פינגבק: טבעוניות ומטריפות: עוגיות של שוקולד צ'יפס | Pink Lady

  5. נראה מתכון מעניין. איפה אפשר למצוא ריבת חלב טבעונית? יש מותג מסוים? לא יצא לי לראות בסופר. יש
    דבר כזה בכלל או שאפשר רק להכין בבית?
    תודה 🙂

  6. פינגבק: עוגיות שוקולד צ'יפס של וגאנסקי | Pink Lady

  7. פינגבק: בקרוב! ספר מתכונים טבעוני :) | Pink Lady

  8. היי הדס,
    רציתי לשאול, אפשר להכין את כל התערובת ידנית, כלומר ללוש את כל החומרים ביד?
    והבנתי שאפשר להשתמש בשמן צמחי אחר..שמן זרעי ענבים יהיה תחליף מספק?
    ובנוגע לשברי קוקוס, תוכלי להמליץ על תחליף אחר? (כי אני אלרגית לקוקוס, אז אני מעדיפה להימנע..)
    תודה! 🙂

    • היי סתיו,
      ניתן להשתמש בשמן זרעי ענבים, אך קחי בחשבון שכל שינוי כזה יביא לשינוי בתוצאה בטעם ובמרקם.
      לגבי השימוש במיקסר – את יכולה לערבב הכל ידנית, רק שימי לב לעקוב אחר ההוראות, ולהקציף/לערבל הכל עם מקציף ידני {לא חשמלי}.
      לגבי שבבי הקוקוס – את יכולה להמירם בשברי אגוזים/שקדים, כמובן שאז זה כבר לא יהיה עוגיית אלפחורס מסורתית, אבל נראה לי שיצא טעים.

      בהצלחה!
      הדס
      🙂

  9. אהלן הכנתי עכשיו.. הבצק יצא דביק מאד ובלתי אפשרי לעבודה , הוספתי קצת קמח ועדיין בסוף דווקא הבצק שנשאר בצד (בזמן שעבדתי על חתיכה אחרת) היה יחסית נוח .. מה הייתי אמורה לעשות במצב כזה?

    • היי שירן,
      כנראה לא לשת את הבצק מספיק לפני ההכנה של העוגיות, שימי לב שכתוב בהוראות ללוש את הבצק עד שהוא מקבל מרקם רך של פלסטלינה.
      בכל מקרה אם שמרת על יחס של נוזלים נכון לפי המתכון אין סיבה שהבצק יצר דביק 🙂

      בהצלחה,
      הדס
      🙂

  10. היי הדס!
    כשאת אומרת שאפשר להחליף את הקמח באחר, זה כולל גם קמח תופח לאפייה, או רק קמחים בסגנון הכוסמין? (לא מכירה במיוחד את הקמח הזה :-/)

    • היי עינבל,
      את יכולה להמיר לכל קמח שאת רוצה, רק שימי לב בקמח תופח יש כבר אבקת אפייה, אז תשמיטי את הכפית מהמתכון.

      בהצלחה!
      הדס
      🙂

  11. פינגבק: ~ עוגיות שיבולת שועל ושוקולד ~ | Pink Lady

  12. פינגבק: ~ ריסז: חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן ~ | Pink Lady

  13. היי הדס,

    המון תודה על המתכונים!! 🙂

    לגבי המתכון הזה, נתקעתי בבית בלי קורנפלור, מה אפשר לשים במקום?

    תודה וסופ"ש נעים,
    חן

    • היי חן,
      המלצה שלי: לקנות! צריך להיות מאוד מדוייקים במתכון הזה, העוגיות האלו מוצלחות עם קורנפלור – במידה ותנסי להחליף בחומר גלם אחר, זה לא יצא באותו הטעם והמרקם של עוגיות אלפחורס.

      בהצלחה!
      הדס

  14. שלום לך.
    ראשית המון תודות על המתכונים מעוררי ההשראה שלך.
    שנית,
    האם ניתן להמיר את שמן הקוקוס בעוגיות אלה ובכלל בשמן אחר?

    • מיכל,
      תודה רבה על המחמאה ^_^ מרגש אותי לקבל פידבק כזה כל פעם מחדש!
      לגבי השמן – במתכון האלפחורס רצוי להשתמש בשמן הקוקוס, אך את יכולה לנסות להמירו בשמן צמחי אחר שיש לך בבית.
      לגבי מתכונים אחרים – ברובם אין שום בעיה להמיר את השמן. בהצלחה!

      יום נפלא וחג שמח,
      הדס
      🙂

  15. פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: סופגניות טבעוניות ~ | Vegan Lady

כתוב תגובה לסתיו לבטל