חמוצים בצנצנת: עגבניות ירוקות לא-מטוגנות

עגבניות ירוקות מוחמצות

פעם שביקרתי אצל ההורים, היתה שם צנצנת עצומה על השיש, מלאה בעגבניות ירוקות מוחמצות, או כבושות אם תרצו. ישר נזכרתי איך אהבתי לאכול אותן ככה בתור נישנוש כשהייתי ילדה קטנה. אז כמו ילדה טובה לקחתי את המתכון מאבא שלי והנה הוא כאן לפניכם: עגבניות ירוקות מוחמצות עם שום ושמיר.

מה צריך? {לצנצנת בגודל ליטר}

  1. 4-5 עגבניות ירוקות רגילות
  2. 20 עגבניות שרי ירוקות
  3. 5-8 ענפים של שמיר, קצוץ גס
  4. 8 שיני שום, קלופים ופרוסים
  5. 1 ו-1/2 כפות חומץ תפוחים
  6. מלח אטלנטי גס
  7. מים רותחים לפי הצורך

איך מכינים?

  • מכינים צנצנת מעוקרת, נקייה במיוחד למטרה זו.
  • חותכים את העגבנית הרגילות לרבעים, אך לא עד התחתית שלהן – יש להשאיר כס"מ מהבסיס שלם. בעגבניות השרי מנקבים חורים עם קיסם שיניים נקי. מכניסים את העגבניות עם השמיר ושיני השום לצנצנת, הסדר לא ממש חשוב, אתם יכולים גם לדחוף לתוך העגבניות הגדולות שחתכנו שמיר ושום, ככה כשתאכלו אותם תהיה לכם הפתעה שומית בתוך העגבניה!
  • מוסיפים את החומץ לצנצנת, ומכסים במים רותחים: על כל כוס מים רותחים שמים כפית מלח גס, מערבבים מעט שהוא ימס, וממלאים את הצנצנת כך במי מלח עד שכל העגבניות מכוסות לגמרי.
  • סוגרים את מכסה הצנצנת, שמים על עדן החלון ליומיים שלושה, או עד שמוכן, אז מעבירים למקרר.
  • טיפים! *יש לבדוק כל יום את התקדמות העגבניות, ייתכן וייקח יותר משלושה ימים, תלוי בשמש שהצנצנת ספגה. *אם הנוזלים מתאדים מהצנצנת יש להוסיף מים רותחים במידת הצורך. *ניתן לגוון את הירקות עם: כרוב, גזר, עלי סלרי, כרובית, או פלפל חריף. *אפשר להוסיף זרעי כמון או כוסברה, זרעי פלפל אנגלי, שום קצוץ או להשאיר טעם טבעי.

עגבניות ירוקות מוחמצות

בתאבון!

לעוד מתכונים עם עגבניות:

סלט טופו עם עגבניות ובצל סגול

סלק עם רסק עגבניות על מצע קינואה

פסטה פנה ברוטב עגבניות ובזיליקום: לטרוף מהסיר!

מרק עגבניות טבעוני

סלט כרוב סגול, שרי ואבוקדו רענן עם נקטרינות

2 מחשבות על “חמוצים בצנצנת: עגבניות ירוקות לא-מטוגנות

כתיבת תגובה