כרובית אפויה בתנור בטעם טחינה

crispy baked cauliflower

כרובית היא כוכבת גדולה אצלי במטבח, אני אוהבת לאכול אותה בכל צורה: טרייה, מאודה, מבושלת, מטוגנת בטמפורה או אפויה בתנור. העיקר שתפרחת הכרובית תככב בארוחה. הפעם הכנתי כרובית קריספית אפויה בתנור בטעם טחינה, רוצו להכין!

כרובית אפויה בתנור בטעם טחינה

מה צריך? {ל-4 מנות}

  1. 1 כרובית בינונית

לבלילה:

  1. 3 כפות שמן זרעי ענבים
  2. 2 כפות טחינה גולמית מלאה
  3. מלח אטלנטי גס, פלפל שחור

לציפוי:

  1. 1/2 כוס פירורי פנקו מוזהבים/פירורי מצה/פירורי לחם ללא גלוטן
  2. 1 כף שומשום

איך מכינים?

  • מפרידים את עלי הכרובית הירוקים מהתפרחת הלבנה, שומרים עליה שלמה עם תחתית הגזע. מכניסים לסיר עם מים ומרתיחים כ-15 דקות, היזהרו לא לרכך מדיי את הכרובית. מוציאים מהסיר למסננת, שוטפים עם מים קרים ומחכים שיצטנן.
  • מערבבים את חומרי הבלילה בקערה, ואת חומרי הציפוי בקערה נפרדת. קחו קערות שיהיו מספיק גדולות להניח בתוכן את הכרובית.
  • מחממים תנור לחום מקסימלי, מכינים תבנית בגודל הכרובית, מרובעת בדר"כ, מרפדים בנייר אפייה ומשמנים קלות.
  • לוקחים בעדינות את הכרובית ומצפים אותה בבלילה מכל הצדדים, אני נעזרתי במברשת קטנה מסיליקון, פשוט מרחתי את כולה טוב טוב בכל החריצים.
  • מעבירים את הכרובית בעדינות לקערה עם הציפוי, מסובבים אותה כך שתהיה מצופה בכל הצדדים, היעזרו בכף על מנת שלא תמעך הכרובית.
  • מעבירים את הכרובית לתבנית ומכניסים לתנור ל-30 דקות או עד שיא זהובה מלמעלה. מגישים חם עם טחינה בצד.
  • טיפים! *ניתן להשתמש בשמן זית. *ניתן להחליף את הטחינה הגולמית בכף גדושה של חמאת בוטנים. *ניתן להמיר את פירורי הפנקו לפירורי לחם נטולי גלוטן או פירורי מצה, וכך להפוך את המתכון כשר לפסח ומתאים לציליאקים. *ניתן לתבל את הבלילה בזעתר או בכל תבלין אחר שאתם אוהבים.

כרובית אפויה בתנור בטעם טחינה

בתאבון! לעוד מתכונים בבלוג: מרק כרובית ופטריות | סלט כרוב סגול, שרי ואבוקדו רענן עם נקטרינות | סלט טופו עם עגבניות ובצל סגול

מודעות פרסומת

7 מחשבות על “כרובית אפויה בתנור בטעם טחינה

  1. בבלילה הכוונה היא לטחינה גולמית או לטחינה רגילה?
    איזה טעם יש לשמן זרעי ענבים? אפשר להשתמש במקום בשמן רגיל/זית?

    • היי יערה~
      אכן הכוונה לטחינה גולמית מלאה, אפשר גם להשתמש בטחינה רגילה אם אין מלאה.
      שמן זרעי ענבים מטול טעם או ריח, ואין בעיה להשתמש גם בשמן זית,
      בהצלחה!
      הדס

    • בהחלט אילנה,
      ברוקולי יהיה נהדר במתכון הזה, את יכולה במקרה הזה לדלג על שלב הבישול במים, לברוקולי אין צורך בהרבה בישול או אפייה: שיטפי את הברוקולי היטב, פעלי על פי המתכון מהשלב של הבלילה והציפוי והכניסי לתנור.
      בהצלחה ודווחי איך יצא 🙂
      הדס

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s