קציצות תרד טבעוניות

אני ממש אוהבת לביבות, או מיני קציצות – אם תרצו לקרוא להם בשם קולינארי מתחכם. אבל מה שבטוח שתתמכרו לטעם שלהן כי אולי המתכון נראה מסובך, אבל הוא פשוט וקל להכנה.

את המתכון הזה ניתן להכין גם עם עלי חוביזה במקום התרד, ואפילו לטגן את הלביבות במקום האפייה בתנור והוא יוצא מדהים בכל ווריאציה שתחליטו. חשוב להכין את כל המצרכים לפני תחילת הבישול, תאמינו לי שזה חוסך זמן וטירטור בזמן שהאש דולקת. כמו כן יש במתכון הזה 3 שלבים: אידוי על הגז, הכנת הלביבות, אפייה בתנור/טיגון. קחו את זה בחשבון – המתכון אולי קל אבל לוקח זמן להכנה.

 לביבות תרד טבעוניות

מה  צריך?

  1. מעט שמן לטיגון
  2. חצי בצל סגול קצוץ
  3. 2 גבעולי כרישה גדולים, קצוצים {כולל העלים הירוקים}
  4. 250 גרם עלי תרד שטופים וקצוצים {פשוט לקנות במשקל אצל הירקן}
  5. כמעט כוס שלמה של קמח חומוס
  6. חצי כוס קמח מצה
  7. פלפל גרוס ומלח גס לפי הטעם
  8. חופן עלי פיטרוזיליה קצוצים דק דק

קציצות תרד טבעוניות

איך מכינים?

  • במחבת גדולה עם מעט שמן, שמים את הבצל, מעליו את הכרישה הקצוצה, ואת התרד מעל הכל. מכסים את המחבת, נותנים לזה להתאדות כעשר דקות או עד שמוכן אך לא סמרטוטי
  • מעבירים את התערובת שנוצרה לקערה גדולה, מוסיפים את הקמחים שלנו ומתבלים. בסוף להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ולטחון במוט בלנדר את כל הבלילה
  • ניתן "לסחוט" נוזלים מהבלילה שהכנו ואז להשתמש בפחות קמח
  • מתקנים תיבול, יוצרים קציצות ממכשיר הפלאפל הגאוני, ומניחים בתבנית על נייר אפייה שכוסה בשכבה דקה של קמח מצה {למנוע הידבקות}
  • מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לעשר דקות, אז הופכים את הקציצות לצד השני וממשיכים 10 דקות נוספות או עד שהקציצות מוזהבות טיפה
  • מגישים עם טחינה ביתית מעורבבת עם מעט פסטו, תענוג!

קציצות תרד טבעוניות

בתאבון!

לעוד מתכוני לביבות וקציצות בבלוג:

~ קציצות חוביזה וקינואה על מצע של ממרח עדשים ~ | ~ לביבות פראסה וחציל טבעוניות ~ | ~ The Vegg: קיש תרד אישי טבעוני ~ | ~ לביבות בטטה ועדשים טבעוניות ~

קציצות תרד טבעוניות

20 מחשבות על “קציצות תרד טבעוניות

    • הי אבנר!
      אני מניחה שאתה לא אוכל בכלל קטניות, ולכן אני יכולה להמליץ רק על קמח טף או קמח ללא גלוטן {למשל של "תמי" ודומיו},
      לצערי לא מכירה תחליפים אחרים שהם לא קטניות.

      חג שמח!
      הדס ❤

  1. היי הדס,
    שתי שאלות, בנוגע לקמח, אפשר פשוט להחליף את הקמחים המוצעים, בקמח אחר כדוגמת קמח כוסמין, שיפון או סויה?
    ואפשר להשתמש במעבד מזון במקום בבלנדר?

    תודה! 🙂

    • היי סתיו,
      כמובן שניתן להמיר את הקמחים לכל קמח אחר, ובהחלט מעבד מזון יעשה את העבודה במקום הבלנדר מוט, פשוט יהיה לך יותר כלים לשטוף 😉

      בהצלחה ועדכני איך יצא!

      הדס
      🙂

  2. פינגבק: ~ לביבות עדשים שחורות ובטטה ~ | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ קציצות של ענני כרובית ~ | Pink Lady

    • היי ג'ני!
      אפשר להשמיט אותו לגמרי, אלי כרמלי דיווח לי שהוא הכין בלי קמח המצה ויצא לו נפלא.
      אם בכ"ז תרצי להמיר במשהו אחר- אפשר בשיבולת שועל בהחלט.
      אל תשכחי לדווח איך יצא 🙂

      בהצלחה!

      הדס

  4. פינגבק: ~ למה פטרוזיליה? ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ~ | Vegan Lady

    • היי מיכל,
      קניתי את שלי בשוק הפשפשים ב5 ש"ח. לא זוכרת את שם החנות, אבל זה היה משהו בסגנון- הכל בדולר, והוא נהדר לשימוש במטבח. באופן עקרוני המכשיר מאוד פשוט ולא מורכב, מה היתה הבעיה עם שלך?
      יום טוב וחג שמח,
      הדס

  6. פינגבק: ~ קציצות ירקות שורש ללא גלוטן ~ | Vegan Lady

  7. פינגבק: ~ פלאפל ירוק עם פיסטוק טבעוני ~ | Vegan Lady

כתיבת תגובה