פסח בפתח וזו התקופה לנסות מתכוני עוגיות חדשים. הפעם הלכתי על העוגיות האהובות עלי ביותר – עוגיות קוקוס עם תוספת קטנה של שוקולד צ'יפס. ניתקלתי במתכון לעוגיות קוקוס ושוקולד צ'יפס באתר אוכל ורק אוכל ולא תאמינו כמה הוא קל ומהיר להכנה, רק חצי שעה ויש לכם עוגיות לפסח. כמובן שטבענתי את המתכון שהם נתנו והוא מובא כאן ללא ביצים או מרגרינה. אז למה לקנות מוכן שיש אפשרות להכין בבית?
מה צריך? {זמן הכנה: שעה}
- 2 כוסות פתיתי קוקוס
- 1/4 כוס שמן קוקוס נוזלי
- 2 כפות גדושות של רסק תפוחים
- 1/2 כוס סוכר חום
- קורט מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס
איך מכינים?
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים את כל החומרים למעט השוקולד, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים לעיסה אחידה. יוצרים כדורים בעזרת כף, מגלגלים בידיים לכדור הדוק, מניחים בתבנית על נייר אפייה ולוחצים מעל, לקבלת צורת עוגייה ולא כדור
- מכניסים לתנור שחומם מראש לכ-15 דקות. מחכים שהעוגיות יתקררו לחלוטין, מאחסנים בכלי אטום במקרר עד שבוע. רצוי לאכול כשהן קרות מהמקרר.
בתאבון וחג שמח!
לעוד מתכוני עוגיות:
~ עוגיות טחינה וקינמון פלוס טיפ! ~ | ~ עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות ~ | ~ עוגיות שקדים נימוחות ~ | ~ אוזני המן טבעוניות ~
אפשר להכין עם שמן קנולה במקום קוקוס?
הי גיל!
לדעתי הן יצאו פחות יציבות עם שמן קנולה, אבל מוזמן לנסות ולדווח.
{שמן קוקוס שומר על יציבות כמו של חמאה בקירור}
בהצלחה וחג שמח!
הדס ❤
הי 🙂 אשמח לשמוע על חלופה הוגנת לרסק תפוחים..? בננות טריות מרוסקות יכולות להתאים?
היי עדי
מניחה שזה יכול לעבוד עם בננות, אך טרם ניסיתי, עדכני איך יצא לך 🙂
חג שמח!
הדס ❤
האם אפשר להחליף את הסוכר בעוגיות בסילאן ? אם כן באיזו כמות לדעתך?
תודה רבה!
מבסוטה על המתכונים שלך…
היי אביה,
לדעתי לא ילך במתכון הזה, אבל את מוזמנת לנסות ולדווח איך יצא {על כמות קטנה מהמתכון}.
תודה על המחמאה וחג שמח!
הדס ❤
אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום שמן קוקוס?
היי שירלי,
לצערי במתכון הזה שמן הקוקוס הכרחי על מנת למצק את העוגיות. שמן קנולה לא יעזור והעוגיות יצאו נוזליות מדיי על מנת להתאחד לכדורים.
חג שמח,
הדס ❤
שלום – האם אפשר שלא להשתמש בפתיתי הקוקוס- למי שלא אוהב קוקוס?
היי נטע,
אם תשמיטי את פתיתי הקוקוס, לא יתקבלו עוגיות קוקוס 😉
אני מציעה לך לחפש מתכון אחר שמתאים להעדפותיך הקולינאריות.
יו נפלא,
הדס ❤
הי הדס 🙂 תודה רבה על המתכון! שמתי מי ורדים במקום תמצית וניל וקיבלתי מחמאות מטורפות גם מאנטי טבעוניים 🙂 חג שמח!
מדהימה אחת, כל הכבוד מירב. תודה על הפידבק, שמחתי לקרוא שכולם אהבו את העוגיות ❤
חג שמח,
הדס
🙂
האם הקצפה של קרם קוקוס יכולה להוסיף אווריריות לעוגיות כמו ביצים או שזה לא יעבוד? (לא שהעוגיות לא טובות, הן מעולות וטעימות)
היי ישראל,
שמחה שאהבת את העוגיות, תודה.
למיטב ידיעתי קרם קוקוס בתנור לא שומר על צורתו בניגוד לביצים. אתה מוזמן לנסות ולעדכן איך יצא 🙂
חג שמח
הדס
🙂
האם אפשר להשתמש בטחינה גולמית במקום ברסק תפוחים?
היי ניקול,
זה שילוב שלא ניסיתי עדיין בעוגיות מתוקות! נראה לי שיצא שילוב מעניין של טחינה וקוקוס {אם את אוהבת את הטעמים, כמובן}, אשמח לדעת איך יצא במידה וניסית.
בהצלחה וחג שמח!
הדס
🙂
פינגבק: ~ עוגיות שיבולת שועל ושוקולד ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ עוגיות אלפחורס טבעוניות ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ עוגיות שקדים נימוחות ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ עוגיות מקדמיה ושוקולד צ'יפס או: שומעים את הקראנץ' ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ עוגיות פריכות בשני צבעים ~ | Vegan Lady
יצאו מעולה!!!
תודה רבה על המתכון הפשוט והפשוט טעים 🙂
🙂 איזה כייף לשמוע! מימונה שמחה!
מתכון מעולה. באמת צריך להכין אותן קטנות, ואז הן לא מתפרקות
כייף לשמוע, תודה 🙂
מעולה, טוב גם לפסח.
לחלוטין 🙂
כמובן שחיכיתי שיתקררו..ועדיין הן רכות אבל טעימות מאוד
טוב הכנתי והן באמת טעימות מאוד אבל מאוד התפרקו , והקפדתי להדק אותן היטב.אולי בפעם הבאה אכין אותן קטנות יותר ועם יותר רסק? תודה רבה
גליה- גם אצלי הן התפרקו מיד שיצאו מהתנור, צריך לחכות לקירור מוחלט שלהן, בגלל שמן הקוקוס שמתמצק בטמפרטורת החדר 🙂
נראה מעולה..אני רוצה להכין ויש לי שאלה: האם בשבבי קוקוס הכוונה לפתיתי קוקוס או לאלו הארוכים בצבע חום מלוכלך כזה?
פתיתי קוקוס! ועידכנתי בבלוג גם, תודה! 🙂