וולנטיין דיי: פנקייק טבעוני מאוהב

וולנטיין דיי: פנקייק טבעוני מאוהב

וולנטיין דיי לא ממש נחגג אצלנו בבית, במובן המיינסטרימי של העניין, אבל תודו שאין יום אחד שבו תגידו "לא" לחגיגות אהבה, נכון? תמיד כייף לחגוג את האהבה, לא?

אני תמיד אוהבת להזכר באהבה, גם בימי חול רגילים והכי כייף לחגוג אותה עם קינוח מתוק, פנקייק טבעוני מאוהב ליום האהבה. רוצים להיות הוולנטיין שלי?

וולנטיין דיי: פנקייק טבעוני מאוהב

וולנטיין דיי: פנקייק טבעוני מאוהבמה צריך?

  1. כוס ורבע משקה אורז/שקדים
  2. קופסא {112 גר'} רסק תפוחים
  3. 4 כפות שמן קוקוס/קנולה
  4. 1 כוס קמח תופח
  5. קמצוץ סוכר
  6. קמצוץ מלח
  7. אופציונלי: קיווי, אגס, מייפל, אגבה, ריבה

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים את החומרים הרטובים, מקציפים מעט במיקסר, לי יש ידני וזה עושה את העבודה מצויין.
  • מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים הכל לעיסת פנקייק מתוקה.
  • מחממים שמן זית במחבת עד שהיא חמה, בתוכה מניחים תבנית בצורת לב, עם כף מדידה {מצקת קטנה} לוקחים כמות קטנה מהבלילה, שופכים את הבלילה לתוך ה"לב" ומכסים עם מכסה. אחרי כמה דקות הפנקייק חצי מוכן – כשיש לו בועות יפות כאלו מלמעלה. אז בעדינות מסירים את ה"לב", הופכים את הפנקייק לעוד כמה דקות עד שמוכן מהצד השני, והופ- ממשיכים כך עם שאר הבלילה. 
  • יצאו לי כ-12 יחידות שזה משביע ואפילו מפוצץ לשני אנשים.
  • המתכון משתתף בפרויקט מיוחד שנקרא "בא לך לטעום טבעוני?", זו הפקה מיוחדת ללוח שנה טבעוני, מוזמנים להכנס לקישור ולהתרשם.

 בתאבון!

valentines-day-inlove-vegan-pancakes

לעוד מתכונים מתוקים:

ממרח מתוק-מלוח: קרמל תפוחים | סיגרים מתוקים | כדורי אנרגיה: תמרים עם אגוזים | בראוניז חמאת בוטנים

מודעות פרסומת

9 מחשבות על “וולנטיין דיי: פנקייק טבעוני מאוהב

    • היי,
      בערך רבע כוס פלוס 2 כפות אם זכרוני אינו מטעה אותי 🙂
      עקרונית זו מידה של תפוח עץ אחד מקולף ומגורר על פומפיה.

      בהצלחה יקירה,
      הדס ❤

  1. פינגבק: שותפות למטבח: מבצע אומץ | Pink Lady

  2. היי.
    1. האם מותר להשאיר את התבנית שבצורת לב במחבת ?
    2. האם משאירים אותה עד התגבשות העיסה או עד שהפנקייק מוכן?
    3. אגב לא צריך להפוך אותה? כי לא רשום.ואז איך את עושה אותה עם הרינג הלבבי?

    • היי מיכל,
      את התבנית מהסיליקון יש להניח על המחבת ברגע שהשמן מוכן לטגן את החביתיות. כמו כן, ברגע שצד אחד מוכן ויש בועות קטנות {כמו בהכנת פנקייק רגיל}, את מוציאה בעדינות את תבנית הלב, והופכת את הפנקייק.
      מקווה שעזרתי, בהצלחה!
      הדס 🙂

  3. פינגבק: שותפות למטבח: מבצע אומץ | Pink Lady Vegan Blog

  4. פינגבק: ~ סחלב טבעוני ~ | Pink Lady Vegan Blog

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s