מרק כרובית ופטריות טבעוני

מרק כרובית ופטריות טבעוני

זה כבר כמה ימים שאני בחשק לכרובית. כולם סביבי הכינו לביבות מסוגים שונים, או סופגניות וספינג'ים למיניהם. לי התחשק מרק חם ומנחם שיעשה טוב בבטן ויקפיץ טעמים מתוקים-חמוצים של המזרח. לא שביקרתי שם, אבל זה יקרה בעתיד.

המתכון פורסם לראשונה במדור מתכונים טבעוניים באתר FoodsDictionary, ותודה ענקית לנטלי ולגיא שאיפשרו לזה לקרות ולצאת לפועל.

המצרכים למרק {4 מנות גדולות}:מרק כרובית ופטריות טבעוני

  1. 1 כרובית בינונית, מופרדת לפרחים
  2. 1 סלסלת פטריות שמפיניון, קצוצות
  3. 15 בצלי שאלוט, קצוצים
  4. 1 כף ג'ינג'ר, מגורד
  5. 1 כרישה בינונית, קצוצה {החלק הלבן}
  6. 20 גרם שמנת קוקוס {Pure coconut cream}
  7. 2 כפות שמן זית, לטיגון

לתיבול:

  1. עלה מרווה אחד, מלח גס, פלפל גרוס, אגוז מוסקט טרי

אופן ההכנה:

  • מחממים בסיר עם מים רותחים את פרחי הכרובית, שוכחים מהם לזמן מה עד שיתרככו, בינתיים עוברים להכנת המרק.
  • שמים בסיר שמן זית ומטגנים-מאדים את בצלצלי השאלוט יחד עם הג'ינג'ר עד לשקיפות חלקית.
  • דואגים שהסיר יהיה מכוסה על מנת לתת לזה את האפקט הרצוי ומוסיפים את הכרישה. ממשיכים לאדות עוד מספר דקות. מוסיפים את הפטריות הקצוצות לסיר ועלה מרווה.
  • מוסיפים את שמנת הקוקוס עד שהיא נמסה לגמרי וממשיכים באידוי עד לנקודה שהכרובית התרככה מספיק וניתן להוסיפה לסיר.
  • מוסיפים את פרחי הכרובית לסיר ובזהירות מוסיפים גם את המים שהיא בושלה בהם, תאמינו לי זה מוסיף טעם נהדר למרק. שימו לב שהמים יכסו תמיד את הירקות בס"מ אחד, עד להתרככות מוחלטת והתפרקות של הרכיבים.
  • לאחר רתיחה של המרק, יש לכבות את האש ולרסק את הירקות במוט בלנדר {סטיק} עד לכדי תערובת בעלת מרקם אחיד.
  • מעבירים את המרק רתיחה נוספת על מנת לצמצם נוזלים, מגישים חם עם עלה מרווה בצד.

בתאבון!

לעוד מתכוני מרק בבלוג:

מרק עגבניות טבעוני | מרק כרובית ופטריות טבעוני | מרק דלעת ותפוחי אדמה | מרק פטריות טבעוני של ג'יימי אוליבר | מרק כתום

מרק כרובית ופטריות טבעוני

מודעות פרסומת

5 מחשבות על “מרק כרובית ופטריות טבעוני

  1. פינגבק: ~ מרק בטטות קרמי טבעוני ~ | Pink Lady

  2. פינגבק: ~ מרק שורבה טריפוליטאי ~ | Vegan Lady

  3. פינגבק: ~ מרק עגבניות טבעוני ~ | Vegan Lady

  4. פינגבק: ~ מרק גריסי פנינה ~ | Vegan Lady

  5. פינגבק: ~ כרובית אפויה בתנור בטעם טחינה ~ | Vegan Lady

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s