את המתכון הזה ניסיתי אחרי שלמדתי להכין חלב שקדים, בהמלצתו של רון מהקבוצה בפייסבוק. קצת שיפרתי אותו עם הזמן, בעיני המתכון הבסיסי הביא תוצאה יבשה מעט, אז כמה נסיונות הובילו לשידרוג המתכון לטעמי האישי.
ניתן להשתמש במתכון בפולפה שקדים, השארית שנותרת אחרי שמכינים משקה שקדים טבעוני, או בשקדים קלופים וטחונים, מה שיש לכם זמין בבית.
מה צריך? {20-24 יחידות}
- 1 ו-1/2 כוסות קמח מלא
- 1/2 כוס סוכר
- קורט מלח
- 1 כוס שקדים קלופים טחונים
- 1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר או 2 כפות סילאן
- 1/2 כוס עד כוס של שמן קוקוס
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קינמון
איך מכינים?
- מערבבים את היבשים בקערה. מוסיפים את הרטובים ומפוררים עם האצבעות.
- מאחדים לבצק, אוספים לכדור ושמים לצינון כחצי שעה עד שעה במקרר.
- יוצרים עיגולים כיד הדימיון.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-20 דקות.
- מוציאים מהתנור כשחם ומפזרים מעל אבקת סוכר. מחכים שיתקרר ואז טורפים…
בתאבון!
לעוד מתכוני עוגיות:
עוגיות מקדמיה ושוקולד צ'יפס או: שומעים את הקראנץ'
עוגיות קוקוס ושוקולד צ'יפס טבעוניות
עוגיות טחינה וקינמון פלוס טיפ!
היי פינקית,
כשאת כותבת רסק תפוחים האם הכוונה לרסק תפוח קלוף או לקנות מוכן, ואם מוכן האם מדובר ברסק של התינוקות או שיש רסק תפוח”ע אחר? וגם אם אני מרסקת תפוח”ע האם זה מקלקל? תודה לתשובתך, אילנה.
היי אילנה, את יכולה לקנות מוכן (זה נמכר במיכלים קטנים או בצנצנות), מה שיש לילדים גם יכול להתאים אבל יש גם סוגים אחרים. את יכולה להכין בבית (לגרר תפוח עץ כל פומפיה) זה יתקלקל אחרי יום לדעתי כשמכינות בבית כי אין לזה משמרים וזה לא מפוסטר.
בהצלחה!
היי, אפשר להשתמש פשוט בקמח שקדים במקום לקלף ולטחון שקדים?
תודה, חני
היי חני
בהחלט שאפשר!
בהצלחה,
הדס ❤
הכנתי עם כוסמין ויצא מעולה מבחינת מרקם. לפי דעתי אפשר להוריד סוכר. קצת מתוק מידי
כייף לשמוע שמחה 🙂
עוגיות מעולות!!! תודה
תודה לך שרית ❤
הי, באיזה מצב צבירה השמן קוקוס- נוזלי או מוצק? תודה!
מה שיותר נוח לך, עקרונית זה לא משנה, העיקר שהמסה תתאחד בסוף לבלילה חלקה.
בהצלחה!
הדס 💜
הי,
הפולפה שנשארה לי מהכנת חלב שקדים היא משקדים לא קלופים, האם זה משנה? יעבוד אותו הדבר?
היי ליחן
זה עובד אותו הדבר 🙂
בהצלחה ❤
הדס
ללא אבקת אפיה ו/או סודה לשתיה?
תודה.
אין צורך בהם אורנה.
בהצלחה ❤
הדס
תודה pinklady,
אכן יצאו מעולות ללא א.א. ו/או סודה לשתיה.
אגב, הכנתי עם קמח כוסמין עם תערובת שקדים/פקנים/קשיו (השארית שנותרה לאחר הכנת חלב כולל 2 תמר מג'הול).
לא הוספתי סוכר בגלל המתיקות של התמרים, רק כף אחת של מייפל אמיתי.
ושוב תודה ושבוע טוב.
מעולה! איזה כייף לשמוע 🙂
שבוע מצוין ומלא במתיקות!
הדס
הבצק מתפורר ולא מתאחד לכדור 😦
היי הילה,
ממליצה להוסיף מעט שמן או רסק לתערובת. אצלי זה עבד מעולה!
בהצלחה!
הדס 🙂
הי הדס,
נראה לך שאפשר להמיר את הקמח המלא בקמח כוסמין?
היי הדר,
בהחלט שאפשר להמיר את הקמח המלא לסוג אחר {כוסמין במקרה שלך} באותה הכמות ושיהיה בהצלחה 🙂
הדס
פינגבק: ~ עוגיות אלפחורס טבעוניות ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ חלב שקדים ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ עוגיות מקדמיה ושוקולד צ'יפס או: שומעים את הקראנץ' ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ עוגיות פריכות בשני צבעים ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ קיש דלעת וטופו טבעוני ~ | Vegan Lady
פינגבק: שותפות למטבח: מבצע אומץ | Pink Lady Vegan Blog
פינגבק: שותפות למטבח: מבצע אומץ | Pink Lady Vegan Blog
פינגבק: ~ עוגיות קוקוס ושוקולד צ'יפס טבעוניות ~ | Pink Lady Vegan Blog
פינגבק: ~ עוגיות טחינה וקינמון פלוס טיפ! ~ | Pink Lady Vegan Blog
היי.
יש תחליף לשמן קוקוס ?
ניתן להחליף בשמן רגיל 🙂
מה אפשר לשים במקום קמח מלא? לפסח…
אפשר לנסות עם כוס וחצי שקדים טחונים {במקום כוס אחת}, פלוס כוס אחת קמח מצה{במקום כוס וחצי קמח מלא}. זה נראה לי יעבוד!
בהצלחה וחג שמח!
הדס
🙂
פינגבק: ~ סחלב טבעוני ~ | Pink Lady Vegan Blog
פינגבק: סיכום שנה טבעונית | Pink Lady