בתקופה האחרונה אני בחיפושים אחר הגבינה המושלמת, אז החלטתי להכין אחת כזו שנופר העלתה קישור מהבלוג שלה, לא על החסה לבדה.
קצת חששתי שלא יצא לי, כמו כל מתכון שמנסים בפעם הראשונה, אבל התברר שהוא הצלחה גדולה: כעת יש לי במקרר כ200 גרם של גבינת פטה שקדים טבעונית. הצלחתי! קחו בחשבון שההכנה לוקחת כיום וחצי וזה בגלל שה"גבינה" נחה במקרר ל-24 שעות.
אז מה צריך למתכון?
- 145 גרם שקדים טחונים {כוס וחצי}
- חצי כוס מים
- רבע כוס מיץ לימון טרי
- 3 כפות שמן זית
- 1 שן שום
- 1 ורבע כפיות מלח
אופן ההכנה:
- שמים את כל המרכיבים במעבד מזון או בלנדר וטוחנים מס' דקות, עד שהעיסה הופכת משחתית.
- את התערובת מעבירים לקערה שעליה מניחים מסננת ומעליה חיתול בד, יוצרים עיגול מהתערובת במרכז החיתול וקושרים למעלה {יוצאת צורה של לחמניה עגולה}.
- מכניסים למקרר ל-24 שעות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תחתית של תבנית לאפיית הגבינה.
- מוציאים את הגבינה מהמקרר, פותחים את הקשר והבד והופכים את הגבינה לתוך תבנית האפייה כך שהצד החלק והיפה למעלה.
- אופים במשך 40 דקות ללא מכסה, עד שהגבינה טיפה משחימה למעלה.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר בצד.
- אוכלים בכל דרך שתרצו: על לחם, על טוסט, במאפים, בפשטידות, בסלטים, או ככה סתם עם כוס של וויסקי.
- הגבינה מתפוררת לחתיכות, גם לאחר צינון במקרר אז לא להיבהל
- השתמשתי בה לפאי תרד אלוהי ואפשר גם על פיצות או בסלט
בתאבון!
פינגבק: ~ גבינת קשיו בסגנון שמנת עם בזיליקום או עגבניות מיובשות ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ גבינת טופו בסגנון שמנת עם שום-שמיר ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ גבינת טופו בסגנון שמנת עם שום-שמיר ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ ממרח גבינת טופו ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ חלב שקדים ~ | Vegan Lady
האם שקדים שנסחטו לחלב מתאימים לגבינה ?
כן, במידה והכנת את החלב בלי הקליפה של השקדים 🙂