~ סלופי ג'ו טבעוני ~

סלופי-סלופי ג'ו… לפני מספר ימים סיון העלתה תמונה מגרה ביותר לקבוצה בפייסבוק, ישר אמרתי לעצמי, זה אחלה ג'אנק, אפשר אפילו לקבל אותו טבעוני ומושחת!

קודם כל אני חייבת להודות שמעולם לא ניסיתי את הגירסה המקורית, פעם ראשונה שלי עם ג'ו המרושל היתה טבעונית לגמרי, לכן אין לי למה להשוות את התוצאה – רק למאכלים אחרים שאכלתי, והטעם היה דומה יותר לשקשוקה.

סלופי ג'ו טבעוני

לקחתי את המתכון של סיון וקצת שיניתי אותו, בדיוק רכשתי חבילת טופו יפני, והחלטתי להחליפו במקום הטחון של טבעול. שימו לב שיש גם גירסה מעניינת עם ירקות טריים, מיונז סלופי, רוטב ברביקיו היקורי וגי'נג'ר, יש גירסה אחרת עם עגבניות שרי, ותבלין קייג'ן, ומתכון אחר שמוסיף טוויסט לרוטב: עמבה! הוא גם ממליץ להגיש את הסלופי בלחמניה פתוחה כי לדעתו האדים החמים הורסים את מרקם הלחם, לטעמי זה רק הוסיף.

אני חושבת שכל אחד ילך לפי טעמו האישי ומה שהוא אוהב, אני נהנתי להכין ולאכול את המנה, אז מה צריך?

להכנת הבשר:

  1. 200 גרם טופו יפני מגורד
  2. 2 גמבות קטנות קצוצות דק
  3. בל קצוץ דק
  4. 2 שיני שום קצוצות

לרוטב סלופי:

  1. חבילה של רסק עגבניות אורגני/100 גרם
  2. 2 כפות רוטב סויה
  3. 1 כפית גדושה סילאן
  4. 1 כפית גדושה חרדל
  5. 1 כפית סוכר
  6. 1 כף מים רותחים

להגשה:

  1. 2 לחמניות
  2. ירקות טריים {עגבניה, מלפפון חמוץ, בצל סגול, עלי בייבי או חסה}
  3. רוטב פסטו
  4. חרדל
  5. גווקאמולי
  6. מיונז

סלופי ג'ו טבעוני

איך מתחילים?

  • זה אולי נראה מורכב אבל זה ממש פשוט, מתחילים בקיצוץ הירקות והכנתם למחבת על הגז עם שמן זית.
  • מוסיפים את הבצל, השום והגמבות, מערבבים היטב ונותנים לזה להתבשל כמה דקות.
  • מוסיפים את הטופו למחבת, ונותנים לה להצלות במחבת, לקבל את הטעמים מהירקות.
  • בקערה מערבבים את חומרים הרוטב, מוסיפים אותם למחבת וממשיכים למזג טעמים.
  • מגישים בג'בטה עם חרדל, פסטו, גווקאמולי, או מיונז.
  • אני מרחתי חרדל ופסטו והגשתי עם מלפפון חתוך לפרוסות:

סלופי ג'ו טבעוני

בתאבון!

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “~ סלופי ג'ו טבעוני ~

  1. הי ! תודה על המתכון. היה נשמע לי מאד אטרקטיבי והייתי מאד רעב, אז לקחתי אותו ושיניתי בהתאם למה שהיה בבית. התוצאה היתה נהדרת !
    אשתף את הוריאציה שלי:

    300 גר' סייטן (בטעם טבעי) מגורד
    רבע עד חצי גמבה אדומה קצוצה דק-דק
    1 בצל בינוני או קטן קצוץ דק-דק
    2 שיני שום קצוצות דק-דק

    מטגנים בשמן זית (מעט) את הבצל, השום והגמבה על אש בינונית – נמוכה למשך כמה דקות עד שיש ריכוך.
    מוסיפים את הסייטן ומטגנים תוך כדי בחישה (כדי שהסייטן לא יידבק, אחרת זה מבאס)

    בינתיים מכינים את הרוטב:

    4 כפות רוטב סויה
    חבילת 100 גרם רסק עגבניות
    2 כפות נדיבות של סילאן
    2 כפיות ענקיות של חרדל די'זון
    3 כפות של רוטב ברבקיו כלשהו
    מעט ג'ינג'ר טרי מגורד
    2 כפות מים רותחים

    כאשר התערובת במחבת רכה והסייטן כבר צהבהב (לאחר 3-5 דקות בערך של טיגון), מוסיפים את הרוטב עד להרתחה. מיד מסירים מהאש ומזליגים לתוך לחמניית המבורגר רכה.
    אפשר להוסיף ירקות טריים לפי טעם (אני אוהב בצל ירוק, מעט חסה/עלים ירוקים ופרוסת עגבנייה).
    לאכול בתיאבון !

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s