~ ריזוטו אבוקדו טבעוני ~

ריזוטו הכנתי בעבר כמה וכמה פעמים, כשאהובי הכין עבורי מספר פעמים לא קטן גם הוא, הערב החלטנו להכין את המנה יחד, כשהוא ביקש למצוא שילוב של אבוקדו בריזוטו. אחרי גיגול קצר, מצאתי מתכון שמשלב אבוקדו עם גבינת עיזים קשה, אני המרתי אותה בטופוטי – הגבינה הטבעונית היחידה שיש להשיג בסופרים בארץ {תקנו אותי אם אני טועה}.

ריזוט אבוקדו

ריזוט אבוקדו

מתכון לריזוטו תוכלו למצוא בכל מקום, גם בקישור שנתתי לעיל, מה שחשוב זה לשמור על טעמים שיתשלבו עם האבוקדו, אנחנו הלכנו על מרכיבים נוספים שהשתלבו מצוין, להלן המתכון:

לריזוטו:

  1. ליטר אחד של ציר מרק ירקות {אפשרי מאבקת מרק, זה פשוט ייצא פחות טעים}
  2. כוס ריזוטו
  3. 4 בצלי שאלוט קצוצים
  4. חצי בצל רגיל קצוץ
  5. 5 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
  6. 3 עגבניות מיובשות חתוכות
  7. ראש שלם של שום טרי + כף של שום כתוש
  8. קורט בזיליקום יבש
  9. מלח גס ופלפל גרוס

לאבוקדו:

  1. 2 אבוקדו רכים
  2. 2 כפות גבינת טופוטי
  3. חופן עלי טימין
ריזוט אבוקדו

ריזוט אבוקדו

אופן ההכנה:

  • מחממים את ליטר ציר המרק בסיר על הגז.
  • את האבוקדו מועכים בקערה יחד עם גבינת הטופוטי, והטימין, מנסים להפוך את הגבינה לירוקה ככל שניתן, למקסם את עירבוב הטעמים. חשוב לי לציין! הפעם בישלנו יחד, אז עשינו הכל במקביל: הוא היה אמון על הריזוטו עצמו ואני על האבוקדו, כך שהיה זמן לאבוקדו ולגבינה לנוח בצד, ביחד. הוא התלהב מהממרח שיצא, ואפילו הוחלט לאמץ אותו כממרח נפרד לכל דבר {ממרחים זה עסק חשוב}.
  • בסיר גדול יותר לבישול ארוך, שמים שמן זית, בצלים, ושיני שום שלמות. מטגנים לידי שקיפות של הבצל.
  • מוסיפים את הריזוטו, ומיד את מצקת אחת מציר הירקות, ומתחילים לערבב. מערבבים עד שהנוזל מצטמצם כמעט לגמרי, ומוסיפים עוד פעמיים {לפחות} מרק ירקות לסיר הבישול שלנו, עד שהריזוטו רך מספיק לאכילה {לוקח בין 30-45 דקות בערך}.
  • במהלך הבישול של הריזוטו על הגז: מוסיפים את עגבניות השרי וחצי מכמות אלו המיובשות {משאירים חצי ממנה לסוף}, מוסיפים בזיליקום ומלח פלפל לפי הטעם.
  • כשהריזוטו מוכן מכבים את האש, ומוסיפים אליו את חצי מכמות העגבניות המיובשות שנותרו, את האבוקדו ומערבבים הכל יחד.
  • מומלץ להגיש חם!
ריזוט אבוקדו

ריזוט אבוקדו

בתאבון!

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “~ ריזוטו אבוקדו טבעוני ~

  1. פינגבק: ~ ריזוטו עם גזר ועדשים כתומות ~ | Pink Lady Vegan Blog

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s