פורים בפתח והמטבח שלי בכוננות ובמתח… המתכון הזה נולד מהרצון שלי לאכול יותר פרג, ולמה דווקא פרג? יש כמה סיבות ואחת מהן היא חג פורים שמתקרב בצעדי ענק {כבר יש לכם תחפושת? לי עדיין אין}, הסיבה השניה היא כמות הסידן הגבוהה שיש בו – 1,438 מ"ג סידן ל-100 גרם פרג. תגידו לי אתם אם זו לא סיבה מספיק טובה להתחיל לאפות קאפקייקס לקראת החג? ברור שכן! כך נולד המתכון לקאפקייקס של פרג עם ציפוי סוכר ופרג טחון מעל, חג שמח!
מה צריך? {ל-10 קאפקייקס, זמן הכנה: שעה}
- ¼1 כוסות קמח תופח
- 3/4 כוס סוכר דק
- 1/4 כוס פרג טחון
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס מים חמים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/3 כוס שמן קוקוס, מומס
- 2 כפיות חומץ תפוחים
ציפוי סוכר:
- 4 כפות אבקת סוכר
- פחות מכפית קרם קוקוס או מיץ לימון
- מעט פרג טחון לקישוט
איך מכינים?
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות, מכינים את תבנית הקאפקייקס עם מנג'טים מעוטרים.
- בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים לפי סדר הופעתם במתכון, יוצרים גומה באמצע ולשם מוסיפים את החומרים הרטובים. מערבבים היטב, הבלילה תהיה נוזלית יחסית.
- מעבירים את הבלילה לתבניות, אני נעזרת בכף גלידה {קפיצית}, זו מידה מעולה לקאפקייקס. מכניסים לתנור ל-25 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש, מצננים 10 דקות על השיש.
- אם רוצים ניתן להכין ציפוי סוכר: בקערה קטנה שמים את אבקת הסוכר אליה מוסיפים לאט ובהדרגה את הנוזל {קרם קוקוס או מיץ לימון} לקבלת עיסה דביקה וכבדה במיוחד, מצפים את העוגות {או את הקאפקייקס} מפזרים מעל קצת פרג טחון, מכניסים למקרר לחצי שעה למיצוק.
- מומלץ לשמור בכלי סגור היטב בטמפרטורת החדר, עד יממה. מעבר לזה מומלץ להכניס למקרר.
- טיפים! *את שמן הקוקוס ניתן להמיר לשמן צמחי אחר {זרעי ענבים, חמניה…}, את הסוכר אפשר להמיר לכוס של סוכר רגיל. גם את סוג הקמח אפשרי לגוון- רק קחו בחשבון שקמחים מלאים כבדים יותר, וייתכן שהעוגה תצא דחוסה יותר. *ציפוי סוכר בצי'ק: מכינים כמות גדולה של ציפוי סוכר, מאחסנים בבקבוק לחיץ עם פייה עגולה קטנה {למשל, בקבוק ריק ונקי של קטשופ}, שמים במקרר ומשתמשים בעת הצורך.
בתאבון!
לעוד מתכוני קאפקייקס:
קאפקייקס ועוגה של שוקולד בציפוי גנאש חלומי | קאפקייקס באונטי טבעוני | מאפינס לוטוס קרמל עם פקאנים ומקדמיה | מאפינס במילוי חמאת בוטנים וציפוי שוקולד | ספיישל חנוכה: מאפינסופגניות | מיני מאפינס שוקו-וניל
אהלן,
באיזה גודל של קאפקייק להתשמש, וכמה העוגונת עולה באפייה, כמה למלא מבלי שיגלוש?
היי טליה
למיטב זכרוני זה היה קוטר של 5-6 ס"מ.
ותמיד אני ממלא 3/4 מהגובה של התבנית ככה זה לא גולש.
בהצלחה וחג שמח!!!
נשמע מעולה. אפשר להפוך לעוגה? נגיד אינגליש קייק עם אותן הוראות?
כן ארינה ❤
פינגבק: עוגה חגיגית של סילאן {דבש תמרים} ואגוזים | Pink Lady
רציתי לדעת אם אפשר להחליף את החומץ בחומץ רגיל?
היי אורית
בהחלט ניתן להמיר את חומץ התפוחים בחומץ רגיל, בהצלחה!
הדס
🙂
מה זה סוכר דק?
היי מירב
סוכר דק-דק של סוגת, נמכר בכל סופר כמעט 🙂 את יכולה להשתמש גם בסוכר רגיל.
בהצלחה!
הדס
🙂
היי, נראה נפלא 🙂 שאלה: הכרחי שהפרג יהיה טחון?
היי דפנה,
מעולם לא ניסיתי להכין עם פרג שלם. לא חושבת שתהיה בעיה, נסי ודווחי לי איך יצא 🙂
לילה טוב,
הדס
פינגבק: ~ עוגת שושני שמרים של פרג וצימוקים ~ | Pink Lady